איך להכין ביף וולינגטון כמו מקצוענים בבית
המנה המושלמת לחגיגות: ביף וולינגטון
בלב המטבח האנגלי, היכן שהמסורת פוגשת את החדשנות, אנו פוגשים את אחד המנות המדהימות ביותר – ביף וולינגטון. מדוע היא כל כך אגדי? ובכן, דמיינו בשר בקר עסיסי, עטוף טעים בחרדל ובשכבת פטריות מטוגנות, כל זה מכוסה בבצק פריך ומוזהב שנשמע ברקע כמו מוזיקה, כשאתם עוקבים אחרי ההכנה. מדובר במנה שמכילה חגיגה של טעמים ומרקמים, אשר תגורם לכל שולחן לחגוג. יצירתיות, שמחה ואוכל הם המתכון להצלחה, וביף וולינגטון הוא התקליט המושלם לכל פודיז הפרטיים שלנו.
זמן ההכנה והגשה
- זמן הכנה: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מנת: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הביף וולינגטון המושלם, נזדקק למגוון רכיבים משגעים. כל רכיב משחק תפקיד חשוב ביצירת הטעם והמרקם הסופי. הנה הרשימה המפורטת:
- 1 ק"ג פילה בקר
- 200 גרם פטריות שמפיניון (או פטריות פורצ'יני להפתעה)
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- 6 פרוסות של בייקון או דקיקוני טופו עבור גרסה טבעונית
- 500 גרם בצק עלים (לא ממותק)
- 1 ביצה (או תחליף ביצה כמו מים עם קמח חומוס)
- מלח ו פלפל לטעמים
- שיניים תבלינים כמו תימין וזעפרן (אם תרצו להוסיף נגיעה של פאר)
המרכיבים נותנים למנה הזו את העוצמה המהפנטת שהיא זקוקה לה כדי לגעת בליבנו. כל רכיב תורם בצורה דינמית לתוצאה הסופית שהיא פשוט מדהימה!
מרכיבים חלופיים
עכשיו, אם במקרה אתם טבעונים או רגישים לגלוטן, אל תדאגו! אפשר להחליף את הבשר בטופו מאש-חיות או פטריות פורצ'יני להכנה מרעננת. גם הבצק יכול להיות מבצק קמח חומוס או קמח שקדים למי שמחפש אלטרנטיבה נטולת גלוטן. תוספות כמו גבינות מתובלות, עגבניות מיובשות או ירקות קלויים יכולות להוסיף עוד טעמים ולגוון את המנה.
שלבי ההכנה
אז אחרי שהתרגשנו מהמרכיבים, הגיע הזמן לעבור לשלב ההכנה. מוכנים להיכנס למטבח? זה הזמן, כי המנה המושלמת מחכה לכם:
- מחממים מחבת על חום גבוה, מוסיפים את הפילה בתוספת מלח ופלפל. צולים את הבשר מכל הצדדים עד שהוא מקבל צבע חום עמוק. מכבים את הלהבה ונותנים לו להתקרר.
- באחד החלקים, קוצצים את הפטריות גס, מטגנים במחבת עם מעט שמן זית עד שהן מתייבשות – לא משאירים נוזלים!
- מוסיפים את החרדל לפטריות ועוד קצת ממלח ופלפל. מערבבים היטב ומניחים להן להתקרר.
- על גבי משטח רחב, פורשים את הבייקון (או הטופו), מניחים עליו את תערובת הפטריות, וברקע מתנגן שיר של הצלחות.
- מניחים את הבשר על הפטריות, עוטפים אותו ויוצרים רול פריך ונאה.
- פורסים את בצק העלים ומניחים עליו את הרול. חורגים את הבצק כך שיכסה את הבשר מכל הצדדים.
- מרטיבים את הבצק בביצה (או בתחליף) כדי שיתקבע היטב, ואז מקשטים בקישוטים מהבצק.
- אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) במשך 25-30 דקות, או עד שהבצק מזהיב ויש לו גובה מרשים.
- נותנים למנה לנוח 10 דקות כדי שהדרכים לטעם יתחברו, ואז חותכים ומגישים!
וזהו! יש לכם ביף וולינגטון מענג שיגרום לכולם ללקק את האצבעות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אה, אבל רגע! עוד לא סיימנו. הביף וולינגטון הזה יש לו אפשרויות שדרוג אינסופיות. תוכלו להוסיף לוריד את המנה יחד עם תחתיות תפוחי אדמה צלויות, או סלט רענן של ירקות צלויים עם רוטב בalsamic. אם אתם באמת רוצים להזמין את האהבה, תוסיפו בצד רוטב יין אדום עשיר שיקשט את המנה.
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהבשר נעשה מספיק?
הבשר צריך להיות ברמת צלייה בינונית, כך שהוא יישאר עסיסי ולא יבש מדי. ניתן להשתמש במד חום לבשר ולבדוק שהוא מגיע ל-57 מעלות צלזיוס.
האם יש אפשרות להכין את המנה מראש?
ודאי! אפשר להכין את כל החומרים ולמלא את הבצק, אך למלא אותו לפני שמבשלים, ולהפשיר אותו בטמפרטורת החדר מספר שעות לפני הבישול.
האם אני יכול להוסיף גבינה למנה?
בהחלט! גבינת פרמה מגוררת או פטה יכולות להיות חזקות בקבלת טעמים נוספים. גבינה תמיד עושה טובה למנה.
מה לעשות אם לא מצאתי פטריות?
אפשר לשלוף מהקפאון ולהשתמש בפטריות קפואות, או אפילו לבחור ירקות אחרים כמו קישוא או קולרבי כדי להוסיף למעוך.
האם אני יכול להכין מנה בגודל אישי?
בהחלט! אפשר להכין כמה ביפים קטנים על ידי קיצור את זמן האפייה. זו בהחלט מעולה לערוכה חגיגית!
האם אני יכול להשתמש בבצק מפולש?
כן, זה האפשרות היעילה, אך ודאו שזה בצק עלים דק ולא עבה, כדי שהמנה לא תהיה כבדה מדי.
איך להגיש את המנה מבלי להטיל פחד?
אחרי שהכנתם את הביף וולינגטון, שימו עליו לאחזר מעט רוטב יין אדום סמיך ופזרו יחד עם פרוסות קטנות של ירקות צלויים ולא ימצא חן בעיני של חובבי אוכל!
מתי הזמן הטוב ביותר לאכול את המנה?
הכי טוב להגיש את זה בחגיגת ערב, על שולחן יפה, עם כל החברים והמשפחה. זה בהחלט מבצע מיד!
האם יש צורך להשתמש בכל החומרים?
כאשר אתם רוצים לבשל מחשבה טובה, סוגי הבצק והבשר חשובים לקסם. בהחלט ניתן לשנות לפי העדפות.
מהי הטכניקה המומלצת למתחילים?
התחילו עם הכנסות הקטנות, המומלץ לקחת את זה לאט ולהרגיש את כל טעם ורכיב שנכנס למנה המושלמת הזו.
ועכשיו, כל מה שנותר לעשות הוא לחלוק את המתכון עם חברים, להפיץ אושר ואוכל טוב על השולחן! מי יגיד לא ל-ביף וולינגטון גבוה, אוורירי, שמח ומפנק? לאשת כל מתכון ואוכל חייבים לחגוג!
כתיבת תגובה