איך להכין נתח פיקניה על האש כמו מקצוען

איך להכין נתח פיקניה על האש כמו מקצוען

נתח פיקניה על האש – חוויה קולינרית מדהימה!

ברגע שתרמו על המנגל, אנחנו כמעט יכולים להריח את הניחוחות המדהימים של הבשר המישחים על האש. נתח פיקניה, החיוך המושלם של פרות ברזילאיות, הוא ללא ספק אחד הנתחים המענג ביותר שאפשר להכין על האש. צפוי לכם נסיעה גסטרונומית לעולם של טעמים עזים וממכרים. מה היתרון של בשר כזה? הוא מתמזג בצורה מושלמת עם תיבול קל, כך שכל ביס הוא ממש אגדי! מי יכול לעמוד בפיתוי של בשר נימוח בפה, שקולע ללב המושלם של האוכל? כמובן, החוויה הזו לא מתממשת מעצמה; נדרש תהליך מדויק ואהבה רבה.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 אנשים

הרכבם הדרושים

נתח פיקניה כה מדהים, שאפילו ההכנה שלו היא חלק מהכיף שבחיים. אבל לפני שאנחנו מתחילים, בואו נוודא שיש אצלנו את כל מה שצריך כדי שהמנה הזאת תהיה הכי טעימה שיש:

  • נתח פיקניה במשקל 1 ק"ג (עשוי לשקול יותר או פחות, תלוי בכמה אתם רעבים!)
  • מלח גס – לפי הטעם, אבל אל תתפחדו לתבל אותו!
  • מעט פלפל שחור – לתחושת כיף בזכות התיבול הקטן הזה.
  • שיניים פיתוי – ללקק את האצבעות!

ועכשיו, שימו לב! אם מישהו מקרבכם צמחוני או טבעוני, אפשר לשקול להכין גרסה עם טופו או בשר סויה שעושה חסד עם התיבול. הם בהחלט יתענגו על הגרסה הזו, רק תוודאו שאתם משתמשים בתיבול הנכון!

שלבי ההכנה

כדי להתענג על נתח פיקניה המושלם, לפניכם השלבים עליהם יש לבצע. אל תשכחו להתלהב! יש לכם יוצא דופן של ביס!

  1. מניחים את נתח הפיקניה על שטח עבודה נקי.
  2. חותכים את השומן בעדינות כך שנשאר עור פריך, הוא זה שיתן את העשן הנוסף!
  3. מתבלים היטב במלח גס ופלפל שחור מכל צדדי הנתח.
  4. מחממים את המנגל או מחבת גריל על חום גבוה.
  5. מניחים את הנתח על הגריל – מומלץ להתחיל עם צד השומן!
  6. מבשלים במשך כ-5-7 דקות בכל צד (תראו שזה מתחיל להתמלא בעשן).
  7. עושים הפסקה של דקה, כדי שהתיבול ייכנס.
  8. מניחים את הנתח לנוח במשך כ-5 דקות לפני שחותכים אותו.
  9. חותכים את הנתח לפרוסות דקות, עבה פחות מ-2 ס"מ.
  10. מגישים מיד עם תוספות שאתם אוהבים!

כדי להשיג את המקסימום מטעמו של נתח הפיקניה, ניתן להוסיף עוד תיבול כמו שום קצוץ, או להגיש אותו עם מזון צדדי כמו סלט ירקות קיץ מרענן.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אחד הכיף במתכון הזה הוא שאפשר לשדרגו כמעט בכל כיוון. רוצים להרגיש טעמים ים-תיכוניים? הוסיפו טחינה לצד או סלט טבולה שמורכב מתפוחי אדמה, פטרוזיליה, ועגבניות. מתחברים למזרח? טחינה על האש עם הל, יעדיף לתבל את הבשר ואת הבטן.

אם יש לכם חובבי פירות, אל תפספסו את ההזדמנות להגיש עם רוטב אננס או אננס קלוי על הגריל. טעם התאמה מדהים עם כל נגיסה של פיקניה!

שאלות ותשובות

מה זה בכלל נתח פיקניה?

נתח פיקניה הוא קטע מתוך חלקה האחורי של הפרה, ממש סמוך לירך. זהו נתח שמסתתר תחת שיכבת שומן, שמוסיפה הרבה טעמים.

האם ניתן להכין פיקניה גם בתנור?

כן, בהחלט! אפשר לבחור גם טכניקות בישול אחרות, פשוט יש לחמם תנור ל-200 מעלות ולבשל את הנתח במשך כ-20 דקות, על מנת לשמור על מושלמות הטעמים.

איזה תיבול כדאי להשתמש עוד?

מלבד מלח ופלפל, יש שמוסיפים גם חומץ בלסמי, רוזמרין או טימין כדי להביא בעוצמה את הבשר לידי שלמות.

איך יודעים מתי הבשר מוכן?

זה תלוי ברמת עשייה, בדרך כלל מתי זה מתחיל לאבד את הוורוד – השיטה הטובה ביותר היא להשתמש במד חום.

מהן התוספות המומלצות לארוחה עם פיקניה?

סלט ירקות, תפוחי אדמה קלויים, או חומוס פיקנטי הם תמיד בחירה מצוינת.

איזה חברת בשר ממולץ לקנות ממנה?

חברות בשר שידועות באיכותן והכנתן בבקר האיכותי כוללות את "שוק הבשר" ו"נחלת בנימין".

למה כדאי להשרות את הבשר לפני הבישול?

השרית הבשר מעלה שטפי הסחוס ומרככת אותו, מה שמתבטא בעסיסיות מדהימה כאשר אתם מכינים אותו.

האם פיקניה מתאימה לילדים?

בהחלט! אם אחד מהבקשות שלו הוא בשר מתוק אפשר לפנק אותו ברוטב רטבים ולעקוב אחרי ההכנה!

אפשר להכין פיקניה על האש גם בגשם?

לגמרי! באי מטעמים חורפים מומלץ להכין בחוץ על מנגל גז או על מחבת גריל.

באיזה ימים מהשבוע פיקניה הכי טעימה?

בכל יום שישי, אורח שבוע טוב! נהפוך לאירוע עם משפחה וחברים.

לסיום, אני ממליץ לכם לנסות להכין את המתכון המדהים הזה, ולהרגיש את התמוגגות על כל ביס. שתפו אותו עם חברים ברשתות החברתיות, כי יש רגעים שאי אפשר לשמור לעצמכם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *