איך להכין קינואה במיקרו בקלות ובמהירות
קינואה במיקרו – חוויה ששווה לכל ביס!
הקינואה היא אחת מהמצאות המזון הכי מדהימות שנכנסו לתפריט שלנו בעשורים האחרונים. היא מציעה שילוב משגע של טעמים, מרקמים ובריאות. כיום, פספסתם את ההזדמנות לטפח רגשות אשם ביחס למזון שלכם אתם לא לבד, ויש דרך להכין קינואה במהירות שיא ובקלות! בעקבות ההכנה במיקרוגל, אנחנו יכולים לשחרר את עצמנו מתהליך הבישול המסורבל והמייגע, ולהתפנות ליהנות ממנה נימוחה ומעלפת במהירות.
מוכנים ללמוד כיצד להכין קינואה במיקרו? גם אם אתם לא מקצועיים במטבח, תתכוננו לחוויה קולינרית שאין דומה לה, עם מתכון שיביא לכם את הקינואה הכי טעימה שיש, ויוכיח שמה שצריך זה רצון טוב ומעט מאוד זמן.
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמה מנות המנה מכילה:
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 2-3 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל, נוודא שיש לנו את כל מה שדרוש על מנת להכין את הקינואה המושלמת.
- 1 כוס קינואה (לבן או אדום, תבחרו מה שאתם אוהבים)
- 2 כוסות מים או ציר ירקות (בשביל אותם המראה הבריאותי)
- מלח – לפי הטעם (אבל אל תתמקדו יותר מידי, יש חברים נוספים שתורמים לטעם)
- מעט היום – 1 כף שמן זית בשביל הניחוח
- תוספות לבחירה: ירקות קצוצים, עשבי תיבול, או גבינת פטה (שכחתי לציין שזה עוד יותר אגדי)
שדרוגים אפשריים
כאשר מדברים על קינואה, לא מעט אנשים נשמעים טיפה מתוחים. אבל מהנסיון שלי אני יכול להעיד שזה הזמן לשחרר את היצירתיות. אתם יכולים להשתמש בקינואה לבנה, אדומה או אפילו שחורה! (לא מסובך כמו שזה נשמע). תוכלו גם לשדרג את המנה עם תוספות מדהימות כמו קשיו קלוי, נוטרי או אפילו פירות יבשים.
שלבי ההכנה
בואו נתחיל בהתכוננות לקינואה המושלמת והמהירה – פשוט תעקבו אחרי ההנחיות:
- ראשית, שוטפים היטב את הקינואה במים קרים. כך אנחנו מנקים אותה מיותרות ומקבלים אותה מוכנה.
- מניחים את הקינואה הסנונית (ועכשיו היא נראית כמוכנה) בקערה מתאימה לחימום במיקרוגל.
- מוסיפים 2 כוסות מים או ציר ירקות ומעט מלח. מערבבים מעט, ובסיום מוסיפים גם את השמן זית.
- מכסים את הקערה עם מכסה או ניילון נצמד כדי שהקינואה לא תברח לנו.
- מחממים במיקרוגל במשך 10-12 דקות, בתבנית גבוהות.
- בעודה בושלת, יש לכם את הזמן ללכת לנוח או ליהנות מכוס קפה משגע.
- לאחר מכן, תוציאו את הקינואה – אבל תיזהרו, היא תהיה מאוד חמה! תחפשו את המוכנות.
- בשלב הזה, קחו מזלג ורקדו עם הקינואה, כדי לפזר אותה ולאחד אותה עם התוספות שהכנתם מראש.
- אם אתם רוצים, עכשיו הזמן להוסיף את התוספות האהובות עליכם.
- ערבבו הכל היטב ותהנו מהמראה המעלף!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין קינואה בטעמים שונים?
כן! אפשר להוסיף תבלינים כמו כמון, כורכום או פפריקה. אפשר גם להשתמש בציר ירקות במקום במים כדי להוסיף טעם עמוק.
אילו ירקות אני יכול להוסיף לקינואה?
יופי ששאלתם! גזר, קישוא, צבעים של פלפלים, בצל או תרד. כל אחד מהם יביא עימו טעם משגע ואפילו צבעים יפים למנה!
האם קינואה במיקרוגל נחשבת לבריאה?
כן! קינואה היא מקור מצוין לחלבון, סיבים תזונתיים, וויטמינים. היא גם דלת פחמימות, ולכן מתאימה לדיאטות רבות.
אני רוצה להכין את זה כמנה עיקרית, איך?
תוסיפו עוף צלוי או דג על הקינואה, תוספת נהדרת ובריאה למנה עיקרית!
מהם היתרונות של הכנת קינואה במיקרוגל?
ההכנה במיקרוגל חוסכת זמן ומונעת התעסקות עם סירים ומחבתות. זה גם שיטה נהדרת להשיג קינואה אוורירית ונימוחה.
כמה זמן אפשר לשמור קינואה במקרר?
אם אתם מצליחים לשרוד, ניתן לשמור קינואה מבושלת במקרר עד 5 ימים.
למה שווה להכין קינואה לעיתים קרובות?
כי היא מגוון של אפשרויות, אפשר לשלב אותה בסלטים, כמנה עיקרית, או כתוספת כמעט לכל מנה!
האם קינואה מתאימה לצמחונים וטבעונים?
בהחלט! קינואה היא מקור חלבון מושלם עבור צמחונים וטבעונים, ואפשר לשלב אותה עם ירקות לסיום בריא.
מה פלאי קינואה נוספת שאני יכול לנסות?
תוכלו לנסות להכין קציצות קינואה, שזה מתכון נוסף מהתפריט שממש מתקבל על הדעת!
האם אפשר לשלב קינואה עם דגנים אחרים?
כמובן! ניתן לשלב קינואה עם אורז, פתיתים, גריסים וליצור מנה מיוחדת עם טעמים ושילובים שונים.
כדי להקל על אחרים, שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם וביניכם! תהיה זו מתנה נפלאה לחברים ולבני המשפחה. בכל אתגר, אל תשכחו שהקינואה של המיקרוגל היא מתכון מדהים, משוגע, ונימוח, אז קדימה, תתנסו בזה!
כתיבת תגובה