אנטריקוט בנינגה: המתכון שכולם מדברים עליו!
אנטריקוט בנינגה
בתוך כל מהומה של עבודה, חיי יום-יום ורבים מאיתנו מייחלים לארוחה שתסחוף אותנו מהמציאות. משום מה, אין דבר שמצליח יותר לספק את הצורך הקולינרי שלנו מאשר אנטריקוט עשוי היטב. במקרה הזה, ניסיתי משהו חדשני – אנטריקוט בנינגה! מתכון זה לא רק טעים, אלא גם מראה לנו עד כמה ניתן לגוון בארוחה מסורתית. עם כל ביס, אתם תשכחו לרגע מהדאגות ותהנו ממנה משגעת עם טעמים מדהימים ששולחים אתכם למסע לעולם אחר. אתם מוכנים?
זמן ההכנה
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4
הרכיבים הדרושים
כשתבשו את המתכון הזה, תגלו שלא מדובר רק באנטריקוט, אלא בהרפתקה של טעמים וריחות. אנא קחו את הזמן לקנות את הרכיבים האיכותיים ביותר. כשזה מגיע לאוכל, איכות היא לא רק מילה – היא חובה!
- 800 גרם אנטריקוט, חתוך לשניצלים דקים ועדינים
- שן שום אחת, כתושה
- כף סויה איכותית
- 2 כפות שמן זית
- כף דבש (אגדי, לא תאמינו כמה זה משדרג את המנה)
- כפית ג'ינג'ר, מגורר דק
- 1 פלפל חריף, קצוץ (או לא – זה תלוי בטעמים שלכם)
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
- שומשום קלוי לקישוט
- בצל ירוק, קצוץ דק לקישוט
אם אתם מנסים לגוון את התפריט ולכוון לגרסה טבעונית למשל, תוכלו להמיר את האנטריקוט בטופו או סייטן – התוצאה תספק לכם احساس משגע וטעים לא פחות!
שלבי ההכנה
כמובן, כל מסע מתחיל בצעד הראשון – וזה הזמן להפעיל את המוח הקולינרי שלכם, כי אנחנו נכנסים לתהליך הכנת מנת האנטריקוט בנינגה!
- מניחים את האנטריקוט בשיש ומקפלים אותו עם פטיש בישול לקבלת נתח דק ואוורירי יותר.
- בקערה נפרדת, מערבבים את השום הכתוש, סויה, שמן זית, דבש וג'ינג'ר עד קבלת רוטב חלק.
- שמים את נתחי הבשר בקערה עם הרוטב ומשרים במשך 10-15 דקות לצורך ספיגת הטעמים.
- מחממים מחבת על חום גבוה ומוסיפים מעט שמן זית.
- שמים את הנתח הראשון במחבת ובוחשים בעדינות. מבשלים כ-3-4 דקות מכל צד או עד שהבשר משחים.
- מוציאים את הנתח מהמחבת ומניחים על צלחת עם נייר סופג כדי לספוג את השמנים.
- חוזרים על הפעולה עם שאר הנתחים.
- מפזרים שומשום קלוי ובצל ירוק מעל מנת האנטריקוט ומגישים מייד!
שדרוגים ותוספות
זה הזמן לגוון את המנה! מהניסיון שלי, אתם יכולים להוסיף לסלטים מתוצרת עצמית עם ירקות טריים כמו גזר, מלפפון ועורף סלטים ים-תיכוניים עם טחינה – המנה הוא משגע!
נוסף על כך, ניתן להוסיף רוטב צ'ילי לקישוט או אפילו להכין ציר ירקות למשקה מלווה – למה לא? פירות כגון אננס צלוי יכולים גם לעזור לגוון את הטעמים!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המנה מראש? לא ממש. מומלץ להכין את המנה על המקום כדי שהאנטריקוט יישאר עסיסי ואוורירי.
מה כדאי להגיש עם האנטריקוט? סלט צבעוני רענן או תוספות של אורז מאודה יכול להפוך את הארוחה למושלמת.
איך יודעים שהאנטריקוט מוכן? כאשר הוא משחים בחוץ ואתם רואים סימני חריכה קלים, זה הזמן להוציא.
באיזה חום כדאי לבשל את האנטריקוט? חום גבוה, התוצאה היא קריספיות מושלמת.
אפשר להחליף את הסויה? בהחלט! ניתן להשתמש בברוקלי סויה או לחלופין בטחינה מתובלת לטעמים שונים.
אילו מרכיבים יכולים להיות חלופיים? אם דבש לא מתאימים לכם, אפשר להשתמש בסירופ ביחס דומה.
כמה זמן אפשר לאחסן את המנה? עד Y+3 ימים במקרר מאפשר את שימור הטעם אך עדיף לא לאחסן כדי לשמור על המרקם.
איזה סוג בשר הכי מתאים? אם אתם רוצים לגוון, ניתן לנסות פילה רק כשהוא טרי.
איך עושים את הרוטב חריף יותר? אפשר להוסיף רוטב סררצ`ה מצוין, הוא ייתן עוד בעיטה למנה.
האם אפשר לאכול את המנה גם קרה? זה לא מומלץ, אבל יש כאלה שאוהבים ביסים קרים בשבתות!
אז מה יש לנו כאן? מתכון שממש ממכר, כשתכינו אותו אתם פשוט לא תצליחו להפסיק לאכול! אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות, זה הזמן להראות לעולם מהיכן מגיעה הארוחה הכי טעימה שיש! בישול מהנה!
כתיבת תגובה