ברוקולי מוקפץ עם שום בטעמים שלא תשכחו
רמה כישורים, זמן הכנה וכמה מנות
* זמן הכנה: 20 דקות
* רמת קושי: קל
* מנות: 4 מנות
הייתם מתארים את היום שלכם כתוב ענן עליז עם זוית של חום? אנחנו נרגיש את זה כשנדמיין ברוקולי מוקפץ עם שום מתפשט בכל מקום, מטריף את חוש הריח ומשגע את החיך. האמת היא, שלפעמים גן עדן מתחיל בשלב שבו אנחנו פותחים את המקרר ומחליטים להרכיב ארוחה קלה ולא מסובכת, אך עם מרכיבים שיסחפו אותנו לעולם של טעמים. אז הנה מתכון מדהים שישתלט על המטבח שלכם ויעשיר את כל ארוחה!
הרכיבים הדרושים
בואו נתחיל ברכיבים עצמם. אנחנו מדברים על חומרי גלם שמכינים את המנה למשהו אגדי וחסר תקדים.
* בראש ובראשונה, ברוקולי טרי (500 גרם), מקולף ומפורק למעטפת של פרחים קטנים
* שום טרי (4-5 שיניים), קלופות ומעוכות – יוצא ניחוח משגע!
* שמן זית (2 כפות) – בשביל לאזן את הטעמים ולתת למנה את המגע המושלם שלה
* מלח (לפי הטעם) – קצת מליחות לא תזיק
* פלפל שחור טחון (לפי הטעם) – זה החיים, איך אפשר בלי?
* צ'ילי חריף (אופציונלי, אם אוהבים) – כדי להקפיץ את כל החוויה עוד יותר!
חלק מהמרכיבים הללו יכולים להשתנות אם תרצו לנסות גרסה טבעונית או דלת פחמימות. ברוקולי הוא בריא כמו כן, אין צורך להוסיף רוטב סויה כמעט.
שלבי ההכנה
הגעתם לשלב המעניין שבו נבנה את הקסם הזה!
1. קודם כל, אנו חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים, בכדי שיתבשלו בצורה אחידה.
2. מכניסים סיר עם מים רותחים ומעט מלח על הכיריים ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את הברוקולי לסיר ומבשלים במשך כ-3-4 דקות, עד שהברוקולי מתחיל להיות ירוק מבריק רך, אך עדיין פריך.
4. כשהברוקולי מתבשל, אנחנו עוברים לשום – חותכים וטוחנים אותו במעבד מזון, או פשוט קוצצים דק.
5. כשהברוקולי מוכן, מסננים אותו ומקררים אותו במים קרים כדי לעצור את הבישול ולשמור על הצבע הירוק המדהים.
6. מיד לאחר מכן, מחממים מחבת על חום גבוה עם שמן זית.
7. כשהשמן רותח, מוסיפים את השום המעוך ומערבבים במשך כדקה עד שהתמזגו הטעמים. זה ממש מריח מעלף.
8. מוסיפים את הברוקולי למחבת, מתבלים במלח ופלפל קורטון ומערבבים עד שהכל מתערבב בצורה מושלמת – זה הזמן להצטלם!
9. אם אתם אז אוהבים צ'ילי, הוסיפו בשלב הזה ליד הברוקולי וערבבו.
10. מבשלים כ-2 דקות נוספות עד שהברוקולי מתחמם היטב עם השום.
11. יוצקים את הכל לצלחת ומקשטים עם פרוסות דקיקות של לימון.
12. ולבסוף, אתם יכולים לפזר מעט שומשום קלוי כדי לשדרג את המנה מהכיוון החזותי – קסם של טעמים!
תוספות ושדרוגים? יש הרבה!
אם אתם מתעקשים על טוויסט של ביסטרו, אפשר להוסיף חתיכות קטנות של בשר עוף מוקפץ או טופו מרינדי בגרסה טבעונית. רוצים משהו קליל במיוחד? קציר של נענע או פטרוזיליה קצוצה מעל זה מותאם בול!
שאלות ותשובות
האם הברוקולי הזה מתאים לדיאטה?
ברוקולי הוא ירק דל קלוריות וטעון חומרים מזינים, כך שהוא מצוין לדיאטות רבות, במיוחד דלות פחמימות!
האם ניתן לשמור על המנה במקרר?
כן, אפשר לשמור אותה במקרר עד יומיים, אבל להיזהר לא לבשל יתר על המידה לפני כן!
מה אפשר להחליף בשום?
אם תרצו טעמים אחרים, אפשר לשים בצל או אפילו עשבי תיבול כמו אורגנו או תימין להפיץ ניחוחות.
איך יודעים אם הברוקולי מוכן?
צריך לבדוק שהברוקולי ירוק מבריק מעט רך אך עדיין שומר על פריכות.
מה אם אני לא אוהב פלפל?
אין בעיה! פשוט תפסיקו להוסיף את התיבול הזה – המנה עדיין תהיה משגעת וממכרת.
מה אם יש לי אגזים עם צרבת?
הכי טוב לא להוסיף שום חריף, וגם לבחון את כמות השום.
כמה זמן לוקח להכין את המנה הזו?
המתכון הזה הוא כמו חוויית מסע עגולה של 20 דקות, מקסימום!
איזה טעמים אפשר להוסיף?
להתנסות עם טעמים מתוקים כמו עגבניות קלופות קלות או בוטנים קלויים קצוצים – דבר עז!
אפשר לשלב את הברוקולי עם עוד ירקות?
בוודאי! גזר, קישואים או פטריות – כולם יכולים להשתתף במנה הזו.
מה המנה הזו מציעה לעומת מתכונים אחרים?
זה מתכון כל כך פשוט ומיוחד, שכל מי שטועם מתכוון להרגיש את האורח המיוחד שלו בכל ביס!
אם אהבתם את המתכון המדהים הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים במשפחה וברשתות החברתיות. הרי מה טוב שיותר מאוכל טוב שמבקש שיחלקו אותו? תכינו ותהנו!
כתיבת תגובה