בשר טחון במקרר 3 ימים – טיפים לשימור בטוח
"`html
בשר טחון במקרר: הצעד הראשון למנה משגעת!
אין דבר יותר מתסכל ממה שנשאר לנו בבוקר של יום חול – כמה קופסאות מיותרות במקרר, עולמות שלמה של מתכונים מתקתקים, והחלטה מה להכין לערב. אז הגיע הזמן לשדרוג המסדרון האפור של המזווה שלנו, עם בשר טחון במקרר! מדובר באחד מהמרכיבים המדהימים והמאוד יעילים, שמאפשרים לנו להכין מגוון רחב של מנות אורגניות, מזינות וממכרות. בין אם אנחנו מחפשים להכין קציצות, פשטידות או אפילו רוטב בולונז, הבשר הטחון הוא כמו שרביט קסמים – מושלם לכל מתכון!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- כמות מנות: 4-6 מנות
בשר טחון במקרר הוא כמו מצליחן חבוי – יש לו כל כך הרבה פוטנציאל! מרגע שניכנס לתהליך ההכנה, כבר נוכל להרגיש את התשוקה מתפתחת. קרוב לוודאי שכל אחד מאיתנו יש סיפורים משפחתיים על סבתא או אמא שידעו לקחת את הבשר הזה והפכו אותו למנה אגדי, שלקחה אותנו לרגעים מלאי חום ואהבה.
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם בשר טחון (בקר, עוף או טופו למי שטבעוני)
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 ביצה (או חצי תפוח אדמה מרוסק לטבעונים)
- 100 גרם Breadcrumbs (או כמון ולהוסיף קוואקר ללא גלוטן)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כף פפריקה מתוקה
- כף אורגנו יבש
- מעט שמן זית לטיגון
אם יש לכם רגישות לאלרגנים, חשוב לדעת שאתם תמיד יכולים להתאים את המתכון! אם אתם רוצים בשר דל פחמימות, פשוט תוותרו על ה-Breadcrumbs ותשתמשו בקוואקר רטוב. למי שמחפש גרסה טבעונית, פשוט תשחקו עם מרכיבי ההכנה והוסיפו טופו או פטריות, והמושלם שלכם ימותג מחדש.
שלבי ההכנה
כעת הגיע הזמן להחזיק את מה שדרשנו ולהתחיל לעבוד – בואו נצלול לתוך שלבי ההכנה שמשגעים!
- קודם כל, בסיר רותח עם טיפה של שמן זית, נשים את הבצל ושום ונחכה שיתחילו להתרכך.
- נוסיף את הבשר הטחון לסיר ונטגן עד שהוא מתבשל בחום עד בינוני.
- נשאף את הריחות המלכים שיעשו את העבודה!
- כשהבשר מוכן, נוסיף אליו את ביצה, Breadcrumbs, מלח, פלפל, פפריקה ואורגנו, ונערבב היטב.
- נעצב קציצות באיזה גובה שנראה לנו משגע (אני תמיד אוהב בגובה של 4 ס"מ- מושלם!) ונניח אותן על תבנית אפייה.
- נעביר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות, או עד שהן מזהיבות.
לכל מי שאוהב לשדרג – אתם יכולים להוסיף לתוך הקציצות גזר מרוסק, קישואים או עשבי תיבול. במקרה כזה, תקבלו מנה עסיסית וטעימה אפילו יותר, וגם אהבה מצד הסועדים שלכם.
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
בשר טחון הוא בין חומרי הגלם הכי מתאימים לשדרוגים. רוצים להפוך את הקציצות למעט יותר אקזוטיות? אתם יכולים להוסיף קמצוץ של כמון או חצי לימון סחוט לתוך התערובת. יש לכם חג? הכנתם אורז נוסח סבתא? פשוט הוסיפו את הקציצות לרוטב עגבניות עשיר! זה באמת משהו שנעשה במגע ידה של אמא, שנמצא גם על השולחן בחג כמו ערב שמח.
שאלות ותשובות
איך יודעים אם הבשר מתאים לבישול?
רק עם בדיקות הן הציבוריות – כלומר ריח, צבע ומרקם. בשר טחון צריך להיות אדום ורענן, ולא עם ריח חריף או חום לא נעים.
האם אפשר לאחסן בשר טחון במקרר ליותר מ-3 ימים?
לא מומלץ. עדיף להקפיא את הבשר כדי לוודא שהוא לא מתדרדר.
מה לעשות אם הבשר מבקש עוד טעמים?
לא לחשוש – שום, פפריקה וחריף רוצים להיכנס למסיבת טעמים שתשדרגו את המנה שלכם!
האם ניתן להכין את הקציצות מראש?
בהחלט. אתם יכולים להכין, לאפות ולהקפיא, ומה שנותר זה לחמם כשהגובה מתלונן!
מה ניתן להוסיף בפנים לקציצות?
תוכלו לשים גבינת פטה, זיתים או אפילו למלא את הקציצות ברוטב עגבניות עשיר.
איך יודעים מתי הקציצות מוכנות?
ברגע שהן מקבלות גוון זהוב ותפסו ריח מלהיב, זה הזמן לשלוף!
מה קורה עם קימצ’י?
אם תוסיפו קימצ’י קצוץ, כנראה שזו תהיה מנת חמוץ-מתוק מושלמת!
האם זה מתכון בריאותי?
בהחלט! עם הרבה ירקות, אתם מקבלים מנה מסודרת ובריאה, דלת פחמימות אם תשחקו על הרכיבים.
מה השילוב המושלם לצד הקציצות?
פירה או אורז הם המנצחים מסורתיים, אבל אל תזניחו סלט רענן בצד!
למה כדאי לשתף את המתכון הזה?
כי כל מי שיצלם את המנה יברך אתכם בתור ראש המשפחה ששמרה על הדורות!
לסיום, אין כמו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים, אז אל תהססו להשאיר אותו בפייסבוק או אינסטגרם שלכם! שתפו את האהבה והמקצועיות שלכם ותנו לכולם לקחת חלק במחווה המושלמת הזו מהמטבח שלכם!
"`
כתיבת תגובה