גיבץ מתכון החجبוני שיביא לכם טעמים מרהיבים
גיבץ מתכון – של מתכון מדהים ופשוט להכנה!
חשבתם שאתם יודעים מה זה גיבץ? ובכן, הגיע הזמן לעדכן את הידע שלכם! הוכח שאין דבר מהנה יותר מלראות את השוקולדים לנגב ולמלח, ואנחנו כאן כדי להציג לכם מתכון מדהים ומהיר שיגרום לכם ללקק את האצבעות ולחכות לנגיסה הבאה. הגיבץ שלנו יהיה לא רק המתכון הכי טעים שיש, אלא גם אידיאלי לאירועים מיוחדים, ימי הולדת או סתם ליום חמישי אחרי יום עבודה קשה. כל ביס הוא משגע! תכינו את עצמכם לקסם בחיך שיגרום לכם להרגיש למשך רגעים שלמים על גבעת שוקולד, בפיסת שמיים מתוקה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות:
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 10 מנות
הרכיבים הדרושים
אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את הגיבץ המושלם שלנו? כאן יומלץ על רשימה מפורטת של מרכיבים שיכולים לגרום לכל אחד מאיתנו ליפול מהכיסא!
- 150 גרם שוקולד מריר איכותי
- 1/2 כוס שמן קוקוס
- 1/4 כוס דחוסה של דחוסי תמרים (או גם דחוסי תמרים יבשים)
- 1/2 כוס שקדים קצוצים
- 1/2 כוס קוקוס בקליפה טחונה
- 2 כפיות קינמון
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפיות תמצית וניל
- שוקולדים נוספים לקישוט (שוקולד חלב, אגוזים קצוצים, דובדבנים וכו')
כמובן, יש כאן אפשרויות רבות שיהפכו את הגיבץ הזה למושלם במיוחד עבורכם! כאשר אתם רוצים להעניק לגיבץ שלכם גוון מיוחד, אל תהססו לשדרגו עם שוקולד לבן או אגוזי פקאנים, או אולי תוספת של מלח ים קצוץ בקטנה להפתעה טעימה.
שלבי ההכנה
עכשיו כשהכנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן למינון ולפאר! הכנה של הגיבץ היא ממש כמו מסע קטן לעולם מתוק ומרגש.
- ממיסים את השוקולד על בן מארי או במיקרוגל – רקון טוב!
- מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה.
- מוסיפים את התמרים ומערבבים עד שהתערובות מתאחדות.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים – שקדים, קוקוס, קינמון, מלח, תמצית וניל, ומערבבים היטב.
- יוצרים כדורים קטנים בגודל של כדור פינג פונג.
- מניחים את כדורי הגיבץ על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מקשטים עם שוקולד נוסף, אגוזים קצוצים או דובדבנים אם רוצים.
- מניחים לתערובות להתקרר במקרר במשך שעה לפחות.
- מוציאים מהמקרר, מסדרים על צלחת ונהנים!
כשהגיבץ שלכם קפוא, הביס הראשון ירגיש כמו מגע של חומר מענג – נימוח לחלוטין בפה. אתם תרגישו את השוקולד כה אגדי, והשקדים הקצוצים יוסיפו לכם פן קראנצ'י שיפיל אתכם על הרצפה.
שדרוגים ותוספות
כמו בכל מתכון, כך גם כאן, יש אינספור דרכים לשדרג את הגיבץ שלכם. אפשר להוסיף לתערובת פירורי ביסקוויטים, אם אתם רוצים טויסט של מרקם נוסף. אם אתם חובבי קוקוס, תוספת של קוקוס קלוי תעניק לגיבץ חוויה מרעננת!
בנוסף לכך, תוכלו לשמש בתוספות נוספות כמו פירות יבשים: חמוציות, צימוקים, יין אדום ועוד גוונים של טעמים שיזכירו לכם את הנופשים שלכם בים.
שאלות ותשובות
מהו המידע על אופן השימור של גיבץ?
את הגיבץ המוכן מומלץ לאחסן בכלי אטום במקרר. זה שומר על הכדורים טחונים וטעימים למשך שבועיים-שלושה.
האם אפשר להפוך את המתכון לטבעוני?
בהחלט! פשוט החליפו את השוקולד המריר עם שוקולד מריר טבעוני והשמן קוקוס עם שמן צמחי אחר.
מה קורה אם שכחתי את השוקולד במיקרו?
אם מתמוסס יתר על המידה, בסדר! פשוט הוסיפו עוד קצת שמן קוקוס ולחצו על "נדנדה" כדי להחזיר אותו לפורמה.
האם זה בטוח לילדים?
בהחלט! זה כל כך טעים שלא יהיה לכם לאן לברוח כלפי חוץ. דאגו לפיקוח של מבוגר כשממסים את השוקולד.
מה התפקיד של קינמון במתכון?
הקינמון מוסיף טעם מעניין ומרענן שמשדרג את הגיבץ לרמה של מתוק-מלוח שעשוי לרגש אתכם!
באיזה שוקולד כדאי להשתמש?
שוקולד מריר איכותי, בעיקר אם הוא מכיל 70% קקאו או יותר, להתענג על טעם עשיר ועמוק.
האם אפשר לשדרגו עם פירות טריים?
בהחלט! תוספת של פרי במרכז כדורי הגיבץ יכולה להוסיף למתכון ניקוד נוסף של טוב ורעננות.
האם אפשר להקפיא את הגיבץ?
כן! זה שומר על טעמים וחומרים בצורה מצוינת. פשוט דאגו לאחסן אותו בכלי אטום.
מה מוגש עם הגיבץ?
דברו יחד על גבינת שמנת או יוגורט מתוק. זה יוצר שילוב טעמים נפלא!
מה קורה אם נשכח את התמרים?
אם תמרים אינם זמין, נסו דחוסי צימוקים ולהרגיש את ההפתעה ברגע הביס, העיסוק במתוק יעזוב אתכם המומים!
אם אהבתם את המתכון, נשמח אם תשתפו אותו ברשתות החברתיות ותפיצו אותו לחברים. הביס הבא עשוי להיות החוויה הכי משגעת ונפלאה שתחוו! תודו לנו אח"כ!
כתיבת תגובה