הכינו את עוגיות הבננה הבריאות לקיץ מושלם
"`html
עוגיות בננה בריאות
אם אתם מחפשים חטיף טעים, בריא ומלא באנרגיה, הגעתם למקום הנכון! עוגיות הבננה הבריאות שלנו הן משהו שיכול להוציא אתכם משגרת הממתקים הממכרים ולהציג בפניכם אפשרות טעימה וממכרת באמת. מדובר בעוגיות נימוחות, שהריח שלהן בעת האפייה יכול להחזיר אתכם כמדברים לילדות, בזמן שעמדתם ליד התנור בבית של סבתא והרגשתם את האהבה שמהולה בכל פיסת בצק. עוגיות הבננה שלנו לא רק שהן אגדי ובעיקר עושות כיף, אלא גם בריאות מאוד – דל פחמימות ועם מרכיבים טבעיים. אני בטוח שברגע שתכינו אותן, תרגישו כאילו גיליתם את הגביע הקדוש של המתכונים הבריאים.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 15 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגיות המדהימות הללו, נזדקק לרכיבים הבאים:
- 2 בננות בשלות
- 100 גרם שיבולת שועל (רצוי דקה)
- 50 גרם אגוזים קצוצים (אקע, מלך או פקאן)
- 100 גרם חמאת אגוזים (שקד או בוטן)
- 2 כפות דבש או סירופ מייפל
- 1/2 כפית קינמון (אופציונלי, אבל פשוט משגע)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- מלח ים, לפי הטעם
עכשיו, אם אתם מפנטזים על עוגיות שהן גם טבעוניות, פשוט החליפו את החמאת האגוזים בחמאת שקדים טהורה ותחליפו את הדבש בסירופ אגבה. פשוט, נכון? ככה כולם יכולים ליהנות!
שלבי ההכנה
וכך אנחנו נכנסים לתהליך הכנת העוגיות. תבינו, זה כל כך קל שתרצו להכין אותן כל יום!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות פרנהייט).
- מועכים את הבננות בעזרת מזלג עד שהן הופכות למעין פירה.
- מעבירים את הבננות ה”מועכות” לקערה גדולה.
- מוסיפים את שיבולת השועל, אגוזים קצוצים, חמאת אגוזים, דבש, קינמון, סודה לשתייה ומלח. מערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
- לוקחים כף מהתערובת ומניחים על תבנית עם נייר אפייה, משאירים רווחים בין העוגיות.
- אופים במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להשחים.
- מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר כמה דקות לפני שמעבירים לרשת להתקרר לחלוטין.
- אתם מוכנים להיכנס לעולם של טעמים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות ולהרגיש כאילו שאין דברים יותר מעלפים מאלה.
אם אתם רוצים להפתיע, אתם יכולים להוסיף לשוקולד מריר קצוץ או לחתיכות קוקוס לשדרוג!
שדרוגים אפשריים
תחפשו שדרוגים? יש המון דרכים שהן מקסימות!
- תוספת של שוקולד מריר קצוץ כדי להפוך את העוגיות למושלמות
- אפשר לשדרג עם חתיכות קוקוס יבשות – תוספת שמשגעת לחלוטין!
- אם אתם אוהבים טעמים יותר אקזוטיים, הוסיפו גרגרי תמצית וניל.
שאלות ותשובות
מה אם אין לי אגוזים? אל דאגה! אפשר פשוט להשאיר את האגוזים מחוץ למתכון, העוגיות עדיין ייצאו מדהימות.
האם אפשר להפוך את המתכון ללא גלוטן? כן! פשוט השתמשו בשיבולת שועל ללא גלוטן.
איך לשמור על העוגיות טריות? כדאי לשמור את העוגיות בקופסה סגורה היטב בטמפרטורת החדר, או במקפיא אם אתם רוצים לשמור אותן לעתיד.
אפשר לשים אותן בתנור על טמפרטורה גבוהה יותר? לא מומלץ, זה יגרום לעוגיות להתייבש ולהישרף.
האם אפשר להשתמש בבננות קפואות? בהחלט! רק ודאו שהן מופשרות לחלוטין ומעוכות היטב.
אני אוהב תוספות מתוקות. מה עוד אפשר להוסיף? צימוקים, תמרים קצוצים או אפילו פירות יער קפואים – כל מה שידרוש את תשומת הלב שלכם.
למה כדאי להכין את העוגיות הללו? כי הן משלבות בין בריאות לטעמים משגעים, וכולם יכולים ליהנות מהן מבלי להרגיש אשמים בעונג!
אילו חומרים לא מומלץ להחליף? החמאת אגוזים היא חלק חשוב מהמרקם של העוגיות, אז שימו לב.
למה עוגיות הבננה אוכלות זמן כה קצר? כי הן מתמוססות בפה ומציגות טעמים משגעים שלא תוכלו לעמוד בפניהם!
האם אפשר להכין את העוגיות בקיץ? בהחלט! הן מתאימות לכל עונה, אבל בהחלט תשדרגו את הקיץ שלכם.
אם אהבתם את המתכון, שתפו אותו עם חברים! עוגיות הבננה הבריאות יהיו הכוכבות של האירוח הבא שלכם, לבטח כל טעימה תביא איתה מחמאות.
"`
כתיבת תגובה