הכל על דג טונה קלוריות: מה כדאי לדעת?
דג טונה: קלוריות, יתרונות ובריאות – מה כדאי לדעת?
האם ידעתם שדג טונה הוא אחד הדגים הפופולריים ביותר בעולם? עם הטעמים העזים והמרקם המיוחד, הוא מתבל את המנות שאנחנו אוהבים. אך מה לגבי הקלוריות שבו? האם מדובר במקור בריא או שהוא מתמקד בקלוריות שיכולות להזיק? במאמר הזה נצלול לעולם הסוויטש של דג הטונה, נגע ביתרונות הבריאותיים של בשרו ונשאיר שאלות שאתם לא תשאלו באחר הצהריים החם ליד הבריכה!
האם טונה באמת כזו בריאה?
ראשית, בואו נבין מה עושה את דג הטונה לקלאסיקה של דגים. הוא מכיל חלבונים מעולים, מינרלים וויטמינים חשובים:
- חלבון באיכות גבוהה: כל 100 גרם מכילים בין 20 ל-30 גרם חלבון, תלוי בסוג הטונה.
- חומצות שומן אומגה-3: טונה היא מקור מצוין לחומצות אלו, שמסייעות לשפר את בריאות הלב.
- ויטמינים ומינרלים: טונה מכילה ויטמינים כמו B12, B6, ויטמין D, ובנוסף מינרלים כמו סלניום ואשלגן.
קלוריות בטונה – מה זה אומר?
בואו נתעכב על השאלה הפופולרית: כמה קלוריות יש בטונה? ובכן:
- טונה בשמן: מכילה כ-200 קלוריות ל-100 גרם.
- טונה במים: כ-120 קלוריות ל-100 גרם.
- טונה טריה: בערך 130-150 קלוריות ל-100 גרם.
אז אם אתם מדברים על דיאטות – קחו בחשבון את ההבדלים בין סוגי הטונה. טונה בשמן תדרוש מכם לכוון את בעלות הקלוריות שלכם.
למה כולם מדברים על טונה?
ההצלחה של דג הטונה לא נובעת רק מקלוריות. מדובר באחד הדגים הרב-גוניים בשוק:
- שימושים מגוונים: טונה ניתנת לשימוש בכמה דרכים: סלטים, כריכים, פיצה ועוד.
- נגישות: דג הטונה נמכר כמעט בכל חנות מזון בצורת קופסאות, קפיצים וכמובן טרי.
- קבלת חלבון קל יחסית: דג הטונה מהווה מקדר של חלבון איכותי שאינו מכביד על הקיבה.
שאלות ותשובות על טונה
- מה היתרונות של טונה? טונה מכילה אבות מזון חיוניים ומספקת מקורות חלבון, ויטמינים ומינרלים.
- האם טונה מתאימה לדיאטה? בהחלט, במיוחד טונה במים – יש לה קלוריות נמוכות יותר.
- כמה פעמים בשבוע כדאי לאכול טונה? מומלץ 1-2 פעמים בשבוע.
- אפשר לאכול טונה בהריון? כן, אבל יש להקפיד על מינון – לא להגזים.
- טונה סולמית או לא סולמית – מה עדיף? טונה סולמית נחשבת לעדיפה מבחינה אקולוגית.
צריכת טונה: מה לשים לב?
כמו בכל דבר, גם בטונה יש להיזהר. חשיפה גבוהה למתכות כבדות כמו כספית יכולה להוות בעיה עבור חלק מהאוכלוסייה. אם אתם אוכלים טונה כמה פעמים בשבוע, כדאי לשקול גיל וכיצד אתם צורכים את הדג:
- נשים בהריון ובילדים: כדאי להימנע מצריכת טונה כמותית גבוהה.
- מנהיגי בריאות: עקבו אחרי הנחיות של ארגונים בריאותיים עבור לקוחות עם בעיות בריאות מסוימות.
סיכום וחזון לעתיד
דג הטונה הוא חומר פעיל במטבח המודרני, מספק חלבון איכותי וטעמים שלא ניתן להתעלם מהם. אמנם יש לשים לב לצריכת קלוריות ולכימיקלים מסוימים, אך משרד הבריאות ממליץ להכניס אותו לתפריט ברמה מתונה. להשגת האיזון המושלם, השקול את צריכת הטונה שלכם ואפשרו לה להיות חלק מתפריט מאוזן ובריא!
כתיבת תגובה