המתכון הסודי לכריך אנטריקוט המושלם שלך
כריך אנטריקוט ברמה אחרת
דמיינו את זה: לחם פריך, בשר אנטריקוט עסיסי, רוטב טעים וריח שממלא את האוויר. בהכנת כריך האנטריקוט שלנו, אנו לא מתמקדים רק בטעמים המתפוצצים בפה, אלא גם בניסיון לקחת את החוויה למקום חדש ומרענן. זהו לא רק כריך – זה חוויה שלמה. דעו לכם, מדובר במעדן שהולך לשגע לכם את החיך!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות לסועד: 2 כריכים גדולים
הרכיבים הדרושים
חשוב שנשתף אתכם בכל מה שצריך בכדי להכין את הכריך המושלם הזה, אז בואו נצא לדרך. אל תתבלבלו, כי אחרי שתכינו את זה, שאר הכריכים ייראו לכם פשוטים ומשעממים!
- כ – 400 גרם בשר אנטריקוט, שמן זית
- 2 פרוסות לחם טראזקי או לחם סיאן – פרוסות עבות
- 1 בצל סגול בינוני, פרוס דק
- 1 שן שום, כתושה
- 100 גרם פטריות שמפיניון, חתוכות
- 30 גרם אגוזי פקאן קצוצים (לא חובה, אבל מומלץ)
- 2 כפות רוטב ברביקיו מדהים
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגורר
- 2 כפות רוטב חרדל דיז'ון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- רבע כוס פטרוזיליה קצוצה (לקישוט ולטעמים)
רגע, עוצר! דבר אחד שלא מצאנו ברשימה – אחלה, למי שאין בעיה להחליף את הבשר, אפשר להכין כריך בזהב נעליים צמחוני בעזרת נתחי סויה או טופו! מחכים למי שינסה!
שלבי ההכנה
כשהממציאים של העולם הצעיר פותחים את השערים, והרוח מתחילה לנשוב, אתם מגיעים לשלב ההכנה. התאבלנו על התהליך? לא ולא! אתם תתמכרו לתהליך עצמו.
- מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל. מבשלים עד ריכוך, כ – 5 דקות.
- מוסיפים את השום והפטריות. מטגנים עד שהפטריות סופגות את הנוזלים.
- מכניסים את האנטריקוט למחבת, מתבלים במלח ופלפל, ומטגנים עד שהבשר משחים מכל הצדדים (כ – 4-5 דקות).
- מותחים את הגבינה כעשר שניות לבדוק אם היא נימוחה (מושלם!)
- מורידים מהכיריים ומוסיפים את רוטב הברביקיו, מסmixing היטב עם הבשר.
- טושז את לחם הטראזקי בשמן זית ומניחים אותו על מחבת ללהבה גבוהה.
- כשהלחם הפך פריך, מניחים שכבה של גבינה ואז של הבשר עם הפטריות.
- מניחים פרוסת לחם מעל ומגוון רוטב חרדל דיז'ון.
- לוחצים בעדינות עם תריס/מחבת ומבשלים כ – 3-4 דקות עד שהגבינה נמסה.
- מסננים פנימה את אגוזי הפקאן, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים!
אל תשכחו לבדוק כמה עסיסי הבשר! אי אפשר לפסוח על ההנאה מהכריך הזה, והוא בטוח ישרוד את המבחן הנורא!
תוספות או שדרוגים אפשריים
נכון שהכל מושלם כמו שזה, אבל אם אתם אוהבים לשדרג, הנה כמה רעיונות מעניינים:
- הוסיפו כף עלי רוקט למעבר מעניין.
- נסו לשים פרוסות של אבוקדו לסכין בריאותי במיוחד.
- ניתן לשדרגו לרוטב חומץ בלסמי עם שמן זית.
- פרוסות פפריקה קלויה גם ישדרגו את הסיפור. תתענגו!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את זה עם בשרים אחרים?
אם אתם משתמשים בנתחים רכים אחרים כמו נתח קצבים או בשר עגל, גם זה עובד מאד טוב.
האם חייבים להוסיף את אגוזי הפקאן?
לא, זה לא חובה, אבל ההפתעה של הבעיה הכרחית ולכם זה ייתן טקסטורה מדהימה!
אפשר להכין את זה על גריל?
לגמרי! זה יוצא אפילו יותר טוב על גריל ברביקיו.
האם צריך להכין את הרוטב בעצמי?
לא ממש, אתם יכולים גם לקנות ברשות חמוצה איזו כוס רוטב ברביקיו מהחנות.
מה עושים אם אין לחם טראזקי?
סופר, תוכלו להשתמש בלחם שיש לכם בבית – חלה, לחם ביולוגי וכו'.
האם אפשר להכין את זה מליל שבת?
כמובן, זה יוצא יותר טוב ככה מרגע הזמן.
האם הפטריות חובה במתכון?
לא, אם אתם לא אוהבים, אפשר לשים ירקות אחר או לדלג גם עליהם.
כמה זמן אפשר לשמור את הכריך במקרר?
אם אתם שומרים את הבשר בנפרד, כשלושה ימים. דרך אגב, זה נהדר גם בגרסה חמה!
איך אני יודע שהבשר מוכן?
הבשר צריך להיות רך ומעסה כלפי חוץ, וישחח את עצמו בצריבה עדינה.
אפשר להכין אותו ללא גלוטן?
כן, צריך רק למצוא לחם דל גלוטן או תחליף.
וכמובן, אם אתם נהנים מהמתכון, אל תשכחו לשתף עם חברים ברשתות החברתיות ולספר להם על החוויה המדהימה הזו!
כתיבת תגובה