המתכון הסודי לקציצות עוף עם שעועית ירוקה אמהות מבשלות

המתכון הסודי לקציצות עוף עם שעועית ירוקה אמהות מבשלות

קציצות עוף עם שעועית ירוקה – האוכל שאמא מבשלת מבית אמא

לפעמים, יש מנות שיכולות לגרום לנו להרגיש כמו ילדים שוב. זו הכוונה כשאני מדבר על קציצות עוף עם שעועית ירוקה. המנה הזו היא לא סתם קציצות – מדובר באוכל שמושך אותנו לא רק בטעמים שלו אלא גם בזיכרונות שמשתלבים עם כל ביס. האמא, הסבתא, או אפילו השכנה המוכשרת – כולן מבשלות את המנה הזו בבית, עם אהבה וטעמים מדהימים ששורדים את הזמן. כשאתם חושבים על קציצות עוף, כנראה שתרגישו כאילו אתם בבית. זו היא בעצם המטרה – להכין משהו במבה קרפיון, שמשתף אתכם בחיים ובטעויות. תתכוננו למנה שכל כך קשה לעמוד בפניה, עד שתרצו ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • לכמה מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לגידו שלום למרכיבים שהופכים את המנה הזו לתגלית טעמים של ממש. כל אחד מהם מתפקד כמו שחקן ראשי בהצגה, ויש לו תפקיד קרדינלי ביצירת המנה המושלמת!

  • 500 גרם בשר עוף טחון
  • 1/2 כוס פנקו או קמח מצה
  • 1 ביצה
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס שעועית ירוקה קפואה (או קfresh)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית קינמון (מפתיע, נכון?)
  • שמן זית לטיגון
  • לימון לקישוט (אופציונלי, אבל איך תוכלו לסרב לו?)

מרכיבים חלופיים

כאן דברו על כמה אלטרנטיבות שיכולות לשדרג את המתכון. אם אתם טבעוניים, תוכלו להשתמש בטופו טחון או בשר תחליפי. רצוי גם לנסות קמח חומוס במקום פנקו או קמח מצה. אם אתם ממש רוצים לדלל פחמימות, אפשר גם לעשות את הקציצות בלי כל קמח! אז מה עושים? פשוט משאירים את העיבוד באוויר ונכנסים למאמץ של טעמים!

שלבי ההכנה

זה הזמן להתמקד בהכנה המרגשת של המנה. בואו נעשה את זה שלב אחרי שלב, כדי שכל אחד יוכל לעקוב בקלות.

  1. מתחילים לחמם את השמן במחבת על חום בינוני.
  2. שמים את כל המרכיבים בקערה גדולה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  3. יוצרים קציצות בגודל של כדור טניס.
  4. כאשר השמן חם, מניחים את הקציצות במחבת.
  5. מטגנים את הקציצות כ-4-5 דקות מכל צד, עד שהן הזהובות והקריספיות מבחוץ.
  6. מעבירים נייר סופג כדי להיפרד מהשמן המיותר.
  7. מגישים עם רטבים שאנחנו אוהבים!

תוספות או שדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לקחת את האוכל שלכם כמה צעדים קדימה, יש כמה תוספות משגעות שאפשר לשדרג את הקציצות איתן. תוכלו להוסיף לתערובת גם חסה קצוצה או גרגרי תירס. אם בא לכם כמה טעמים אסייתיים, תוסיפו לתערובת גם ג’ינג’ר קצוץ. ואולי גם כמה פצפוצי בוטנים שייתנו קציצות גם קראנץ'. ואם אתם מתרכזים על רטבים, רוטב צ׳ילי חמוץ או רוטב יוגורט עם נענע יוסיפו עוד פאן למנה!

שאלות ותשובות

איזה סוג של בשר ניתן להשתמש בקציצות?
כל סוג בשר יוכל להתאים, אך לכל אחד מהם טעמים שונים. עוף הוא הבחירה המוכרת ביותר, אך תוכלו גם להכין קציצות מבשר בקר או הודו.

האם אפשר להכין את הקציצות ללא טיגון?
בוודאי! אפשר גם לאפות את הקציצות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה בחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות.

כיצד ניתן לשמור על הקציצות לאחר ההכנה?
ניתן לשמור את הקציצות בקופסה סגורה במקרר עד שלושה ימים, ואפשר גם להקפיא אותן עד לחצי שנה.

האם ניתן להוסיף ירקות לקציצות?
כמובן! הוספת קישוא מגורר או גזר קצוץ תתן הן טעם ומרקם נוסף הקציצות, והן יוסיפו למנה עוד בריאות.

מה ניתן להגיש עם הקציצות?
אפשר להגיש את הקציצות עם פירה, אורז או אפילו סלט ירקות מרענן. אפשרות נוספת היא להכין פיתה עם רטבים שונים.

האם ניתן להכין קציצות מראש?
בהחלט! אפשר להכין את התערובת מראש ואפילו ליצר קציצות, ולהקפיא אותן. כך, כשאתם פותחים את המקרר, לא תצטרכו לפחד!

אני לא אוהב את הקינמון. מה לעשות?
אם הקינמון לא לדבר אליכם, תרגישו חופשי להשאיר אותו בחוץ. הוא מוסיף טעם מיוחד, אך ממש לא חובה.

מה קורה אם אין לי ביצים?
ישנם תחליפים מצוינים לביצה. ניתן להשתמש בבן תמר או בקמח חומוס עם מים.

אילו רוטבים ניתן לדחות עם הקציצות?
השמים הם הגבול. רוטב טחינה, רוטב חריף או אפילו רוטב ברביקיו – כל אחד מהם יכול לשדרג את מנת הקציצות שלכם!

לאיזו ארוחה מתאימות הקציצות?
דיברנו על מגוון מנות ותיאורים; הקציצות הללו מתאימות לכל ארוחה – לארוחת צהריים, ערב, או אפילו כמנה עיקרית בסעודת חג!

אני מקווה שנהניתם מהמתכון הזה, ושיהיה לכם טעים. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! חבל לשמור את האגדי הזה לעצמכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *