הסוד לסטייק בתנור מושלם כמו במסעדה
אין כמו הריח של סטייק עסיסי שמתנגן בתנור וממלא את הבית בניחוח מדהים! בואו נתחיל במסע קולינרי שיכלול מתכון שיפליא אתכם, ידהים את האורחים וישאיר את כולם מאושרים ושבעים. בכל פעם שאני חושב על המנה הזאת, עולים בי זיכרונות של ארוחות משפחתיות מיוחדות, כשאמא הייתה מגלגלת במיומנות את הסטייק במלח, פלפל ותבלינים מסתוריים שרק היא ידעה לשלב.
זמן הכנת המתכון
– 1 שעות בסך הכל
– רמת קושי: בינונית
– מתאים ל-4 אנשים
כשאני חושב על סטייק בתנור, אני מיד מדמיין את העסיסיות, הטעמים המתפרצים והתחושה המרגשת כשהמזלג נשבר בכיף על פיסת בשר משוישת ומעלפת. נכון, לרבים אולי זה נשמע מסובך ויקר להכין סטייק בצורה מושלמת בבית, אבל אני כאן כדי להראות לכם שאפשר לעקוב אחרי הסודות האלה ולהשיג תוצאה שאין שתיים לה.
הרכיבים הדרושים
– 4 סטייקים חתוכים בעובי של 2-3 ס"מ
– 2 כפות שמן זית
– 1/2 כף מלח גס
– 1/2 כף פלפל שחור טחון טרי
– 4 שיני שום כתושות
– 1 ענף רוזמרין טרי
– 1 ענף טימין טרי
– 50 גרם חמאה רכה
– 1 כף חרדל דיז'ון (לא חובה אבל מוסיף!)
– 1 כף סוכר חום כהה
המתכון שלנו כולל שימוש ברוזמרין וטימין – השילוב של שניהם מביא לתוצאה משגעת. גם אם אתם לא חובבים גדולים של תבלינים, תנסו! ההפתעה שתתקבל מהטעמים מעלפת.
שלבי ההכנה
בואו נתחיל בהכנה המשגעת שלנו על מנת להגיע לתוצאה הכי טעימה שיש.
1. מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס.
2. מחממים על מחבת כבדה כף שמן זית.
3. מניחים את הסטייקים במחבת ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד שיהיה קראסט מושלם.
4. מוציאים את הסטייקים מהמחבת ומניחים על תבנית אפייה.
5. מערבבים בקערה קטנה חמאה רכה, שיני שום כתושות, חרדל, סוכר חום, מלח ופלפל.
6. מורחים את תערובת החמאה על הסטייקים ומוסיפים את ענפי הרוזמרין והטימין מעל.
7. מכניסים לתנור ואופים 10-12 דקות, תלוי בעובי הסטייקים ורמת העשייה המבוקשת.
8. נותנים לסטייקים לנוח 5 דקות לפני ההגשה.
אם אתם מחפשים גרסה בריאה יותר למתכון האגדי הזה, אפשר בהחלט להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה ולהחליף את הסוכר בסטיביה או דבש בריא.
כעת, כשסטייקים יוצאים מתנור החם והכל מריח מדהים, אפשר להתחיל לחשוב על ההתאמה מהממת ונלווה עם תוספות כמו פירה קטיפתי, ירקות קלויים או אפילו סלט מרענן.
שאלה שתמיד עולה כשהמגישים מנות בשר – איך בוחרים את הסטייק המושלם? המלצה שלי היא לקחת סטייק משויש בשומן, זה מה שיעניק לבשר את העסיסיות והטעם הממכר שכל כך מחפשים.
שאלות ותשובות
איך אדע שהסטייק מוכן?
כדי לדעת אם הסטייק מוכן, מומלץ להשתמש במד טמפרטורה. לטעמי, סטייק מדיום נע בסביבות 60 מעלות צלזיוס בתום האפייה. לאלה שמעדיפים דרגת עשייה אחרת, כדאי לעקוב אחרי ההמלצות של מד-הטמפרטורה.
האם ניתן להשתמש בנתח אחר במקום סטייק?
בוודאי! אפשר להשתמש גם בנתח אנטיקוט או סינטה ולהגיע לתוצאה מדהימה כמעט באותה מידה.
האם חובה להוסיף סוכר למתכון?
לא חובה, אך הסוכר החום מוסיף שכבת טעם קרמלית ועמוקה שמשגעת את החך.
כמה זמן אני צריך לתת לסטייק לנוח לאחר האפייה?
כדאי לתת לסטייק לנוח לפחות 5 דקות לאחר האפייה. זה מאפשר למיצי הבשר להיספג חזרה ולהבטיח סטייק עסיסי.
מה פירוש הבשר "משויש"?
בשר משויש הוא בשר שיש בו פסים לבנים של שומן בתוך השריר. זה משפיע על העסיסיות והטעם של הבשר בצורה משמעותית.
אפשר להחליף את החרדל במשהו אחר?
אפשר בהחלט! אם אתם לא חובבי חרדל, אפשר להחליף אותו ברוטב ברביקיו או אפילו להשמיט לחלוטין והמתכון עדיין מדהים.
מה אני יכול להגיש בצד הסטייק?
כל תוספת תלך טוב, כמובן, אבל אם אתם מחפשים רעיונות מגוונים אפשר לנסות פירה קטיפתי, ירקות קלויים או אפילו סלט ירוק קליל.
האם אפשר להכין את הסטייק על מנגל?
אפשר בהחלט! אם אתם מחובבי המנגל תדעו שזה יעשיר את הטעמים ויוסיף רמזים של עשן מושלם.
איך אני יכול לדעת שהסטייק לא יתייבש בתנור?
כשמוסיפים את שכבת החמאה והתבלינים, זה מבטיח שהסטייקים ישמרו על העסיסיות.
אפשר להכין גרסה טבעונית למתכון הזה?
כן, אפשר לנסות להכין את המנה עם תחליפים צמחיים כמו טופו מיוחד או סייטן. הטעמים יהיו שונים אך עדיין טעימים מאוד.
נתקלתם בשאלה נוספת? שמחו לפנות, ואשמח לעזור!
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ומשפחה אם הצלחתם ליהנות ממנו כמוני.
יאללה, תתכנסו והתחילו להכין את הסטייק המעלף והאגדי שלכם בתנור!
כתיבת תגובה