הסוד לפירה רובושון המפורסם: המתכון שיכבוש אתכם
אם אתם מחפשים את המתכון המשגע של פירה שמניסון רובושון, הגעתם למקום הנכון. זה לא רק פירה, זה פירה מדהים, מושלם, שיעיף לכם את המוח ויניס לכם מחמאות מהקרובים אליכם. אתם תשמעו סיפורים שזה הפירה הכי טעים שיש, ולגמרי מגיע לו הכבוד. עכשיו, בואו נכנס למטבח ונעבור על המתכון האגדי הזה!
זמן הכנת המתכון
• כ-2 שעות
• רמת קושי: בינונית
• ל-4 אנשים
בואו נתחיל עם קצת היסטוריה והסברים על חלק מהמרכיבים. פירה רובושון הוא פירה רך ונימוח, שעושי ממיטב תפוחי האדמה והררי חמאה. לטענת השף האגדי, ז'ואל רובושון, הסוד לפירה המדהים הזה טמון בשימוש בזנים מיוחדים של תפוחי אדמה ולהשקעת זמן ואהבה באופן הכנתם.
הרכיבים הדרושים
– 1 ק"ג תפוחי אדמה מזן ראט (Ratte) או סוג אחר של תפוחי אדמה מלחיים
– 250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
– 250 מ"ל חלב מלא
– מלח לפי הטעם
אם אינכם מצליחים למצוא את זן הראט, אתם יכולים להשתמש במגוון תפוחי אדמה אחרים עם מעט עמילן שמניב תוצאות דומות לאלה שבפירה של ז'ואל רובושון.
שלבי ההכנה
להכין את המרכיבים המדהימים האלה במטבח בזמן רגוע, ותראו איך המטבח מתחיל להתמלא בניחוחות קסומים.
לאחר שתפוחי האדמה האהובים והמופלאים כבר זמינים על השולחן, נשיא אותם לקרצוף יסודי. אחרי הכול, אנחנו לא רוצים גרגרי עפר בכיור שלנו.
בנוסף, לא נשכח להוציא את החמאה מהמקרר ולחתוך אותה לקוביות קטנות, שיהיה לנו קל להמיס אחר כך.
1. תחילה, קלפו את תפוחי האדמה וחתכו לקוביות בגודל שווה כך שיבשלו באופן אחיד.
2. העבירו את תפוחי האדמה לסיר גדול, כיסו במים קרים והוסיפו קצת מלח. זה ישפר את טעמם באופן מופלא.
3. הביאו לרתיחה על אש גבוהה, ואז הנמיכו את האש ובשלו כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים מספיק כדי שייצעברו דרך מסננת.
4. סננו את תפוחי האדמה והחזירו אותם לסיר קר על אש נמוכה למספר דקות כדי לייבש אותם מעט.
השיטה הזו יוצרת פירה אוורירי ונמס בפה. זה סוד קטן של השפים, שמוסיף למנה את המרקם המושלם.
5. בזמן שתפוחי האדמה על האש, חממו את החלב בסיר קטן, אבל הדאגו שהוא לא ירתח.
6. העבירו את תפוחי האדמה המיובשים דרך מסננת דקיקה או מכשיר מיוחד כדי לקבל תוצאה חלקה ונקייה.
7. החזירו את תפוחי האדמה למיקסר (או קערה אם אתם מעדיפים) והתחילו להוסיף את החמאה החתוכה, בהדרגה, תוך ערבוב.
8. אחרי שהחמאה נמסה וסופגה בפירה, התחילו להוסיף את החלב החם באיטיות, תוך ערבוב מתמיד.
9. תמשיכו לערבב עד שאתם מקבלים מרקם קרמי ומושלם. פירה רובושון אמור להיות משגע, אוורירי ומעלף.
10. הוסיפו מלח לפי הטעם, וערבבו בעדינות.
זה הכול! עכשיו הפירה שלכם מוכן להגשמה ואתם יכולים לפזר בצל ירוק, פטרוזיליה או כל תוספות שאתם אוהבים, בעיקר אם זה מוסיף לטעם האגדי.
תוספות ושדרוגים אפשריים
– שום קלוי: להוסיף טעמים נוספים וליצור פירה מושלם.
– גבינת פרמזן מגוררת: להוסיף מרקם חזק וממכר.
– פטריות קצוצות: להעשיר את הפירה וליצור חוויה קולינרית מעלפת.
– לקישוט: קצת אגוז מוסקט מגורד יכול להוסיף טעמים יוצאי דופן.
שאלות ותשובות
כמה זמן נדרש לבישול תפוחי האדמה?
בדרך כלל כ-20 דקות עד שהם רכים מספיק לעבור דרך מסננת. שימו לב לא להרתיח יתר על המידה שהם לא יהיו מימיים מדי.
האם ניתן לעשות את הפירה ללא חלב?
בהחלט כן, אפשר להשתמש במשקה שקדים או אורז לדל פחמימה ובריא יותר.
האם חייבים להשתמש בחמאה?
לא, יש חלופות כמו שמן זית לוריאנט טבעוני ולבריאות יותר.
מה אפשר לעשות אם אין לי מסננת דקיקה?
ניתן להשתמש במזלג או מועך תפוחי אדמה ידני, אם כי התוצאה המושלמת תתקבל עם המסננת.
מהו זן תפוחי האדמה המושלם לפירה הזה?
תפוחי אדמה מסוג ראט הם האידיאליים בשל הטעם והמרקם הממכר שלהם.
האם ניתן להקפיא את הפירה?
מעבר לזה, שזה חטא לפי המסורת של רובושון, אפשר להקפיא אבל המרקם עלול להשתנות לאחר הקפאה והפשרה.
כמה זמן אפשר לשמור את הפירה במקרר?
עד 3 ימים בקופסה אטומה. רק לדאוג לחמם בעדינות.
האם אפשר להוסיף שמנת לפירה?
כן, אם רוצים פירה עשיר יותר, שמנת בהחלט יכולה להוסיף נפח וטעם.
איך לגרום לפירה להיות אוורירי?
על ידי טכניקת הייבוש הקצר ולאחר מכן המעבר במסננת דקה – זה נותן את האפקט המדהים של אווריריות.
האם אפשר להשתמש בממליחה או בתבלינים נוספים?
ממליחה יכולה להוסיף טעם עדין ומעניין. אפשר להוסיף גם פלפל לבן, פפריקה או כל תבלין אחר שאוהבים.
זהו זה, סיימנו! אני מקווה שהמתכון היה לכם ברור ומעניין. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולהפיץ אותו לכל מי שאתם מכירים. העלים לכם יום נפלא וגסטרונומי!
כתיבת תגובה