חזה עוף במרינדה בתנור – פשוט ושווה לכל טבח!
חזה עוף במרינדה בתנור – מתכון שלא תשכחו
האם אי פעם הרגשתם שהטעמים מתחברים בצורה מושלמת, כמו זוג שהופך למשפחה? אז חזה עוף במרינדה בתנור הוא בדיוק זה – מלחמה של טעמים שמתרחשת בכל ביס!
כאשר אנחנו מדברים על חזה עוף במרינדה בתנור, אנחנו לא מתכוונים לארוחה רגילה. מדובר בחזון של רכות, עסיסיות ופיצוץ טעמים.
כל משפחה זקוקה למתכון הזה, והעונג הוא חלק מהותי מחיים טעימים ובייחוד מפתיעים.
זמן הכנה: 20 דקות, זמן בישול: 30 דקות, רמת קושי: קל, מנות: 4 אנשים
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4 אנשים
הרכיבים הדרושים
עתה, נחשוף את הסודות שמאחורי המתכון המופלא הזה. זהו מתכון שיכול להלהיב גם את הסועדים הכי בררנים, ובו במדויק נשתף אתכם בכל הרכיבים שמבצעים את הקסם הבא.
- 4 חזות עוף (כ-700 גרם)
- 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 כפות דבש
- 2 כפות סויה (אפשר גם גרסה ללא גלוטן)
- מיץ מלימון אחד
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- תיבול נוספים: פפריקה, כמון, ואיולי – ללטף את החזה עוף בטעמים
המרכיבים שברשימה יכולים להשתנות, כמו שירים עוברי זמנם, אולם השילוב בין השום למיץ הלימון הוא כזה שמחמם את הלב ומעניק טעם מושלם.
מרכיבים חלופיים
חשבנו על מי שמעוניינים לשדרג את המתכון. במידה ותרצו לגרסה טבעונית או דלת פחמימות, תוכלו להמיר את חזה עוף בטופו מרובע או אפילו בפרוסות קישוא משגעות. כך תמשיכו להנות מהמותג הממכר הזה, אך בצורה חדשה ומתקדמת.
שלבי ההכנה
כשהמרכיבים כבר בידינו, הגיע הזמן להכנס לתהליך ההכנה. הרתיחה מתחילה, והתהליך פשוט כל כך שאפילו הדווקא-לא-שפים ירגישו שפים.
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מניחים את חזות העוף בקערה.
- מוסיפים את שמן הזית, השום הקצוץ, הדבש, הסויה, מיץ הלימון, מלח ופלפל.
- מערבבים היטב עד שהעוף מתמלא במרינדה המדהימה.
- מצפים את חזות העוף בעזרת המרינדה בקפידה.
- שמים את עצמות חזה העוף בתבנית אפייה כאשר הם צמודים אך לא דחוסים.
- אופים בתנור כ-30 דקות או עד שהעוף משוגר ושהחום הפנימי מגיע ל-75 מעלות צלזיוס.
- לפרוס את החזה بعد 10 דקות מנוחה כדי שכל העסיסיות תישאר בפנים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, כאשר חזה העוף המושלם עומד בפניכם, אפשר להתחיל לחשוב על תוספות. השראה היא כל מה שאתם צריכים! עבור סלט ים תיכוני מרענן, הוסיפו מלפפונים, חומוס ועשבי תיבול ותקבלו מנה שמשגעת את החושים. אפשרות נוספת שעשוה להשאיר את הסועדים פעורי פה – פירה בטטה או אורז כרובית שמוסיפה מרקם נימוח בנוסף לכל הטעמים המושלמים.
שאלות ותשובות
מה קשה במתכון הזה?
המתכון הזה הוא כל כך פשוט שממש קשה למצוא בו משהו קשה! תהליך ההכנה אורך דקות ספורות.
האם ניתן לשמור את החזה עוף במקפיא?
כן, בהחלט! תאריך ההקפאה צריך להיות עד 3 חודשים.
מה אפשר לשים על מנת להוסיף למרינדה?
אתם יכולים להתנסות בעשבי תיבול שונים! רוזמרין, טימין או פפאריקה צלויה יכולים לעשות את הפלא הזה עוד יותר מדהים!
האם אפשר להכין את המתכון בגרסה טבעונית?
כמובן! טופו יכול להיות תחליף מצוין לחזה עוף במרינדה המפנקת הזו.
מה טמפרטורת התנור האופטימלית?
טמפרטורת האפייה היא 200 מעלות צלזיוס, זה מייצר בתנור חזה עוף גבוה ודחוס בטעמים.
אם אני רוצה לשדרגו, מה אני יכול להוסיף?
מומלץ להוסיף חריף אם אתם אוהבים את זה עם טוויסט!
מתי אפשר להגיש את המנה?
אתם יכולים להגיש את המנה כארוחת ערב, כארוחה שאפשר לקחת לעבודה, או אפילו לארוחת שבת.
האם עוף שף זה ממש כמו שף לינור?
נראה שעל כל שף טוב טמון סוד אישי, וכשאתם מכניסים מרכיבים עם אהבה – זה באמת כמו סוד מתכון של שף.
מה המנה המשלימה שתתאים לחזה עוף במרינדה?
סלט ירוק תמיד משדרג את המנה, ומרענן את החיך!
האם אפשר לאפות את העוף על גריל?
ודאי! תהליך זה יגדיל את התוצאה הטעימה ויגרום לכם להרגיש כמו במסעדת גורמה!
נסו את המתכון הזה והפיצו אותו בין חברים ובני משפחה! חזה עוף במרינדה בתנור זו אוכל של סבתא, טעמים מושלמים שנשארים בזיכרון. שיתוף הוא הכוח שלכם, אל תשמרו את המתכון רק לעצמכם!
כתיבת תגובה