כרוב ממולא צמחוני כמו שאמא הכינה

כרוב ממולא צמחוני כמו שאמא הכינה

מתכון לכרוב ממולא צמחוני – חווית טעמים שלא תשכחו

יש משהו קסום בכרוב ממולא, והממולא הצמחוני שלנו הוא מדהים, משגע וטעים עד כדי כך שתרצו ללקק את האצבעות! כשחושבים על כרוב ממולא, לרוב יעלו זיכרונות של סבתא שיושבת במטבח וממלאה את העלים בבשר, אבל למה להפסיק שם? אנחנו מציעים גרסה צמחונית שמפוצצת בטעמים ומאוהבת על ידי כולם.

המתכון הזה לא רק שהולך לשדרג את כל ארוחת שישי שלכם, אלא הוא גם מהווה הפתעה לאנשים שלא ציפו לטעום כרוב ממולא צמחוני. איך זה נשמע? מושלם! והכנה? פשוטה, כך שתוכלו לשתף אותו גם עם הילדים. כרוב ממולא הזה יהיה אגדי ויעשה כל שולחן חג לחגיגה של טעמים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 90 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

איזו חוויה זו להיות המדריך של הסלט הזה – יצירת האומנות אתם הולכים ליצור! הדרך להכנה מלאה בטעמים מיוחדים שמשלבים יחד כדי להפוך את הכרוב למנה הכי טעימה שיש. אז בואו נתחיל!

  • 1 כרוב גדול
  • 1 כוס אורז לאחר בישול
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 גזרים מגוררים
  • 1 קישוא קצוץ
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • תיבול: מלח, פלפל שחור, כמון
  • 1/2 כוס צנוברים (לא חובה)

ובשביל המיוחדים שבנינו – ניתן להמיר את האורז בקינואה או אורז מלא, תלוי איך בא לכם שהתוצאה תהיה. זה בריא, דל פחמימות ואוורירי.

שלבי ההכנה

שמחים וקצת מתוחים? זה בסדר, המתכון פשוט וקל! בואו נצא לדרך:

  1. חסלו את עלי הכרוב בעזרת סירה או רוג'ר.
  2. מקלפים את העלים בכמויות גדולות ומשרים במים חמים. זה יקל על ההכנה.
  3. בסיר גדול, נוסיף שמן זית ונשחם את הבצל הקצוץ עד לצבע זהוב.
  4. נוסיף את הגזר, הקישוא והצנוברים ונערבב הכל יחד.
  5. לאחר מכן, נוסיף את האורז המבושל ונערבב שוב.
  6. נוסיף רסק עגבניות ותיבול, נערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. נמלא כל עלה בעזרת 2 כפות מהתערובת שיצרנו.
  8. נגלול את העלים כמו סושי ונניח בסיר שטוח.
  9. כשהסיר מלא, נוסיף מים בגובה העלים ונבשל על חום בינוני 90 דקות.

ובשלב הזה, הכנתם את אחד המנות הכי טעימות שיש! כבר אפשר לדמיין את הריחות שמלווים את הבישול.

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו, כשיש לכם את הבסיס המוצלח הזה, יש אינסוף דרכים לשדרג את המנה:

  • תוספת של חומוס מבושל תוסיף עשירות ומרקם שמלכתחילה הרבה אוכל אוהב.
  • שילוב של פטריות קצוצות יכול להוסיף טעמים מעמיקים.
  • ו… לא לשכוח, רוטב יוגורט עם מיץ לימון יהיה היין המושלם לצד המנה!

העיקר הוא להיות יצירתיים ושיהיה הכי טעים שיש.

שאלות ותשובות

מה אם אני רוצה להכין את המנה ללא גלוטן?
יש אפשרות להחליף את האורז באורז מלא, קינואה או גרגרי חומוס מבושלים שיתנו טעם ופריכות.

האם אני יכול לשמור את השאריות במקרר?
בהחלט! זה מחזיק במקרר למשך 3-4 ימים. אה, ותשמרו את הרוטב ככה שלא יירטב.

כמה זמן יכול להחזיק במקפיא?
הכרוב הממולא יכול להחזיק במקפיא כ-2-3 חודשים. רק תוודאו שקיבלתם אותו בכלי אטום.

מה ניתן להחליף במקום הקישוא?
לא אוהבים קישוא? אפשר להחליף אותו בבטטה מרוסקת או אפילו בצמחי תבלין נוספים כמו תרד.

האם ניתן להכין את המנה יום לפני?
בהחלט! הרבה אנשים אפילו מעדיפים להכין יום לפני שזה הופך טעמים משגעים.

איך אני יודע שהמנה המתבשלת מוכנה?
שימו לב כאשר העלים רכים ופנימיות המילוי חמות, זו סימן טוב.

מה ההמלצה להגשה?
הגישו עם רוטב יוגורט או רוטב עגבניות, והלקוחות שלכם יתמוגגו.

מתי הכי טוב לאכול את הכרוב הממולא?
ספרו לי כל יום! זה מתאים לשישי בערב, לצהריים של יום שבת או כארוחה קלה באמצע השבוע.

כמה כרוב ממולא יוצא ממתכון הזה?
הכמות משתנה, אבל בדרך כלל יש מספיק למערך של 6-8 מנות ופתרון מושלם לאירוח.

האם אפשר להוסיף גבינה למילוי?
כמובן! אתם יכולים להוסיף גבינה פטה או גבינת מוצרלה שתשדרגו את הטעמים נפלא!

אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה! תנו להם לגלות את הטעמים הממכרים של כרוב ממולא צמחוני הזה, והפכו את החוויה למנה הכי מוכרת, אהובה ומיוחדת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *