לדעת איך להכין דאמפלינגס אסייתיים כמו מקצוענים

לדעת איך להכין דאמפלינגס אסייתיים כמו מקצוענים

לדעת איך להכין דאמפלינגס אסייתיים כמו מקצוענים

המתכון הבא לוקח אותנו אל עולם של טעמים משגעים, מרקם נמס בפה וניחוחות שמזכירים לנו למה אנחנו אוהבים לבשל. הדאמפלינגס האלה הם לא סתם דאמפלינגס—הם מושלמים, מהממים ומעלפים בעירוב של טעמים מזרח-אסייתיים שיכולים לחבר את כל המשפחה סביב השולחן!

זמן הכנת המתכון

• הכנה כוללת: 1.5 שעות
• רמת קושי: בינונית
• מנות: 4-6 אנשים

דאמפלינגס, כפי שאנחנו אוהבים לקרוא להם, הם כדורי בצק ממולאים בטעמים מדהימים מתוך מטבח מזרח-אסייתי מסורתי. למתכון הזה בחרנו במילוי ייחודי שמערב עוף, ירקות טריים ואיזון מדהים של תבלינים.

הרכיבים הדרושים

בצק:
• 2 כוסות קמח פשוט
• 1/2 כוס מים חמים
• 1/4 כוס מים קרים
• 1/2 כפית מלח

מילוי:
• 500 גרם חזה עוף טחון
• 1 בצל ירוק קצוץ
• 2 שיני שום כתושות
• 1 כף ג'ינג'ר מגורד
• 1 גזר מגורד
• 2 כפות רוטב סויה
• 1 כף שמן שומשום
• 1/2 כף מלח
• 1/2 כף פלפל שחור טחון
• 1 כף סוכר
• 1/2 כף שמן צמחי (לטיגון)

לדאם דרגון עם טוויסט אישי וטעים, אפשר להחליף את העוף בטופו קצוץ דק עבור גרסה טבעונית. לטובת גרסה ללא גלוטן, השתמשו בקמח ללא גלוטן.

שלבי ההכנה

נתחיל מהבצק:

הכנת הבצק בעבודת יד אמנם מצריכה מעט יותר זמן, אך המאמץ מתגמל כל כך כשתטבלו אותו במילוי המעלף הזה.

1. ראשית, קחו קערה גדולה והכניסו אליה את הקמח והמלח.
2. הוסיפו את המים החמים והתחילו לערבב בעזרת כף עץ, ואז אט אט הוסיפו את המים הקרים.
3. ערבבו עד שהבצק מתגבש ולאחר מכן לושו אותו בידיים על משטח מקומח קלות למשך כ-10 דקות.
4. הניחו לבצק לנוח בקערה עם מגבת לחה מעל כ-30 דקות.

בזמן שהבצק נוח, נעבור להכנת המילוי:

הקסם האמיתי של הדאמפלינגס טמון במילוי שלהם. יש פה תערובת כל כך טעימה שהייתי ממליצה גם למלא את הבטן שלכם בנשנושים תוך כדי ההכנה.

5. בקערה נפרדת ערבבו היטב את העוף הטחון, הבצל הירוק הקצוץ, השום הכתוש והג'ינג'ר המגורד.
6. הוסיפו את הגזר המגורד, רוטב הסויה ושמן השומשום.
7. תבלנו במלח, פלפל וסוכר וערבבו שוב עד שהמילוי חזק במרקם ומשגע בניחוח.

עכשיו, נפסם את הבצק לסביבות 40-45 כדורים קטנים.

8. כל כדור מרדדו בעדינות לעיגול דק בעובי כ-3 מ"מ.

נעבור לשלב המילוי.

9. הניחו כף מהמילוי במרכז כל עיגול בצק.
10. קפלו בשיטת חצי ירח ומהדקים היטב עם אגודל ואצבע לאורך השוליים כדי ליצור צורת גיות נחשקות.

לטיגון:

הדאמפלינגס האלה מעולים כשמטגנים אותם במעט שמן ומעט מים באותו זמן – זו הדרך להשיג את המראה הפריך והניחוח הממכר יחד עם רכות מעולה פנימית.

11. חממו מעט שמן צמחי במחבת גדולה ומעט עמוקה.
12. הניחו בזהירות את הדאמפלינגס במחבת בשכבה אחת.

בשלב הזה, המטבח שלכם חייב להימלא בניחוחות כל כך מפתים שכולם יתאספו קרוב לבדוק מה קורה.

13. טגנו אותם עד שהבסיס מתרכך מעט והפך להיות מוזהב ופריך.
14. הוסיפו כמה כפות מים למחבת (היזהרו, זה עלול להשפריץ קצת!) וכסו מיד עם מכסה.
15. בישלו כך על אש נמוכה כ-7 דקות עד שהמילוי מבושל לחלוטין.

לדאמפלינגס נאמנים במיוחד, שילבו כף של רוטב סויה עם מעט חומץ ושום כתוש כרוטב טבילה.

תוספות ושדרוגים

• ניתן להוסיף ירקות כמו תרד או פטריות למילוי כדי לקבל גרסה עשירה ומגוונת יותר.

• אפשר לשלב גבינות מסוג פרמזן או גבינה לבנה כדי להפוך את המנה לאפילו יותר נימוחה.

• לנסות להוסיף כמה פפריקה חריפה או שיפקה קצוצה דק במילוי לקבלת חום נוסף ובועט.

המתכון הזה לדאמפלינגס הוא פסגת האוכל המזרח-אסיאתי שתמיד תשאף להגיע אליה. אין כמו להכין אותו בעצמכם ולטבוע בתוך הטעמים המשגעים.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הבצק יום מראש?
כן, אפשר להכין את הבצק ולשמור אותו במקרר עד יום מראש. הוא אפילו יהיה קצת יותר רך וקל לעבודה.

אפשר להקפיא את הדאמפלינגס?
בהחלט! חנות אותם בתבנית קפואה בנפרד לפני הכנסת לשקית ומקמו אותם ישירות לפריזר. כך, תבטיחו שהם לא יידבקו אחד לשני בטעמים הבלתי נשכחים.

איך לחמם את הדאמפלינגס הקפואים?
מחממים נכון על ידי טיגון קל במחבת, או אפילו אפייה בתנור.

מה יכול להחליף את העוף במילוי?
טופו, ירקות או תרד – המילויים המגוונים הם אינסופיים וטובים בדיוק כמו המקור!

יש טיפ לאלו שמתחילים בפעם הראשונה?
קחו את הזמן בלמדל ולמרדד את הבצק. כל הדמפלינגים יכולים להיות משתיינים כששמים תשומת לב לפרטים הקטנים.

אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן?
כן, בהחלט אפשר לנסות גרסאות עם קמח ללא גלוטן, כל עוד מקפידים על המרקם.

כמה זמן ניתן לשמור את הדמפלים במקרר?
עד שלושה ימים בקופסה אטומה – והם נשארים טעימים כמו ביום ההכנה.

באיזה שמן הכי כדאי לטגן?
שמן זרעי חמניות או שמן קנולה יעבדו נהדר ליצירת הטעם הפריך הנכסף.

אפשר להוסיף פטרוזיליה במילוי?
כן, פטרוזיליה טרייה תוסיף טוויסט מרענן וטעים למילוי.

איך לשדרג את המילוי בצורה נוספת?
להוסיף אגוזים או קישואים מגורדים – כי הטעם הוא בלתי מוגבל!

סיימנו! דרשים ממך להכין את המתכון הזה ולשתף את החוויה שלך עם החברים שלך! שטף את המתכון הזה כדי שכולם יוכלו להנות מהדמפלים המושלמים האלה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *