להכין ברק שלם בתנור כמו שף מקצועי
מתכון מדהים לברק שלם בתנור
לא נגזים אם נאמר שהברק שלם הוא אחד מהדגים האגדים והמאוד משגעים שניתן להכין. כשהוא יוצא מהתנור, הוא מתמזג עם טעמו הרענן והמרענן של הלימון והעירית, והארומה שנפלטת ממנו גורמת לנו ללקק את האצבעות. למיטיבי הלכת, זהו מתכון של סבתא, כזה שלכבודו יהיה שווה לעשות מופע שלם במטבח. רוצים כבר לדעת איך מכינים את המנה המעלפת הזו? בואו נצא לדרך!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך השלבים של ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל הרכיבים הנדרשים, כך שהמזל לא יפגע במאפה המושלם שלכם:
- ברק שלם (כ-1.5 ק"ג)
- מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
- שני לימונים (אחד לפרוסות ואחד לסחיטה)
- שום קלוף (4-5 שיניים)
- עירית קצוצה או פטרוזיליה (לפי הטעם)
- שמן זית (הליטר של השף)
- תיבול נוסף: כמון, פפריקה, כרכום (הכל לפי הטעם)
כמובן שאפשר לשדרג את המתכון עם מרכיבים נוספים. לדוגמה, ניתן להוסיף ירקות כמו תפוחי אדמה גזר ואפילו פרוסות של קישואים.
מרכיבים חלופיים
למי מכם שרוצה להכין גרסה טבעונית, ניתן להחליף את הברק בדגנים כמו קינואה או טופו ממולאים בתבלינים. כמו כן, גרסה ללא גלוטן אפשרית אם נוודא שהתיבולים שלנו מתאימים לכך.
שלבי ההכנה
ועכשיו הגיע הזמן למרכיבים להיכנס לאקשן! עקבו אחרי השלבים הבאים לעבר הצלחה מדהימה:
- נחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- נשטוף את הברק היטב במים קרים ונייבש אותו בעזרת נייר סופג.
- נניח את הברק בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- נשרה את שום הקלוף בשמן זית עם מלח ופלפל שחור. אפשר להוסיף גם תיבול נוסף כמו פפריקה.
- נמרח את התערובת על הברק במעט שמן זית וכאשר הברק מתמלא בריחות – נזלף מעליו מיץ לימון.
- נכניס פרוסות לימון לתוך הבטן של הדג, יחד עם עירית קצוצה. אה, איזה ריח…
- נכסה את התבנית בנייר כסף לשעה, ולאחר מכן נחשוף את החלק העליון על מנת שלא יהיה רטוב.
- בידיעה שהכל מתקרב לסופו, נאפה את הברק למשך 30 דקות נוספות או עד שהדג מתבשל לחלוטין.
- בעודו בתנור, נוודא שהתבלינים מתמזגים יפה ושהדג מקבל צבע זהוב.
- נוציא את הדג מהתנור, ניתן לו להתקרר כמה דקות ואז נגיש!
מי שאכפת לו מהמראה יוכל לערום רצועות תפוחי אדמה מסביב לדג בעת האפייה כדי שתצא מנה מושקעת, טעימה וללקק את האצבעות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם תרצו לשדרג, אפשר להוסיף ירקות קלויים בצד – כמו בצל ירוק, קישואים או גזר חתוכים ברצועות.
אחת הכוכבות של המנה הזו יכולה להיות גרגרי רימון מעל, שיביאו לעניין צבעים נוספים ויתלבשו היטב על הדג.
וקצת פטרוזיליה קצוצה ממש על הכל בסוף, כדי להוסיף עוד צבע וחיוניות!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בדג אחר במקום ברק?
איך אני יודע מתי הדג מתבשל?
ברק שלם מתבשל כאשר הבשר מתנתק בקלות מהעצם. יש לבדוק בעזרתו של מזלג.
מה קורה אם אני לא אוהב לימון?
אתם יכולים להמיר את הלימון בחומץ בן יין – התוצאה תהיה שונה אבל לא פחות טעימה!
האם אני יכול להכין את זה מראש?
בוודאי! אפשר להכין את הדג מראש ולשמור אותו בקירור. רק נא לפעול בזהירות כדי לשמור על הטריות.
אילו ירקות אני יכול לשים בתנור עם הדג?
תפוחי אדמה, גזר, קישואים ופרוסות בצל הם רעיונות נהדרים ואילו הם מבשלים ביום החג.
האם כדאי להשתמש בשום קצוץ?
בהכללה, שום קצוץ מעודן יתן פוש צרפתי טעים למנה, אך אני ממליץ על שהשום נשאר שלם.
נשארו לי שאריות. איך אני יכול לשמור?
שאריות ברק צריכות להישמר במקרר בשקית אטומה. עדיף לחמם אותן בתנור ולא במיקרוגל בשביל לשמור על הטעמים.
אילו תיבולים נוספים מומלצים?
תיבולים כמו תימין, רוזמרין ומעט כמון יכולים בהחלט לשדרג את המנה.
האם אפשר להקפיא את הברק?
ההמלצה היא לא לקפיא דג בתנור, שיעמוד זמן רב במקרר. כדאי לצרוך אותו תוך ימים ספורים.
כשהטעמים הללו נפגשים יחד, קשה להפסיק לאכול! אנו מקווים שתהנו מהברק שלם שיצא לכם! השפעה של סבתאות, טעמים רעננים, ומתכונים פשוטים מהמטבח אליכם הביתה. שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם והביאו את המתכונים האלה לכל חבריכם!
כתיבת תגובה