למה לביבות בטטה אפויות אורנה ואלה הן הלהיט של הקיץ

למה לביבות בטטה אפויות אורנה ואלה הן הלהיט של הקיץ

לביבות בטטה אפויות מדהימות של אורנה ואלה

למה לא ממש צריך להכין עוד לביבות קפואות מהסופר, כשאפשר להכין בבית לביבות בטטה שבאמת ישאירו את כולם עם טעם של עוד? אם אתם רוצים ללקק את האצבעות ולהרגיש את המתיקות המרשים של הבטטה, אתם במקום הנכון. הלביבות האלו לא רק שקל להכין אותן, אלא הן גם בריאות וטעימות בטירוף. בא לכם לגלות איך הכנת לביבות נימוחות וכנראה המושלמות ביותר קורה במטבח שלכם? יאללה, בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון: 45 דקות רמת קושי: קל עד בינוני מנות: 4-6

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • כמות מנות: 4-6

הרכיבים הדרושים

כדי להצליח בהכנת הלביבות הללו, חשוב שיהיו לנו כמה רכיבים בסיסיים שעושים הבדל גדול. הכנו עבורכם רשימה מפתה של המרכיבים הדרושים, וכמובן, מידע נוסף על כל אחד מהם!

  • בטטה בינונית (בערך 500 גרם) – הבטטה החזקה שלא מפסיקה להפתיע עם טעמים מתוקים ומרקם נימוח.
  • בצל קטן – לאפשר את הטעם המשגע הזה שהופך כל מנה לחגיגה של מתיקות.
  • 2 ביצים – הן מחזיקות את הלביבות יחד ועושות כל כך הרבה טוב.
  • ותר 100 גרם קמח תפו”ח (או קמח חומוס לגרסה ללא גלוטן) – זה מה שיעזור ללביבות לשמור על צורתן ושלמותן.
  • 1/2 כפית מלח – מלח מעורר את כל הטעמים!
  • 1/2 כפית כמון – תיבול שיכול לשדרג את כל המנה.
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה – למראה צבעוני ולטעם אגדי.
  • שמן זית – לאפייה מושלמת ולזיקוק טעמים.

מרכיבים חלופיים

למי שמחפש גרסה טבעונית, אפשר להשאיר את הביצים או להחליף אותן ב2 חתיכות של בונזו “ליהנות” שיחזיקו את הלביבות במקום ביצים. והקמח? שינוי לקמח תפו”ח שהינו ללא גלוטן, יסייע לגלות טעמים חדשים!

שלבי ההכנה

בואו לרדת לפרטים! נתחיל את החגיגה של הכנת הלביבות. אתם תראו שזה פשוט ולא מסובך בכלל.

  1. לחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. קולפים ומגרדים את הבטטה והבצל לתוך קערה גדולה.
  3. מוסיפים את הביצים, הקמח, המלח, כמון ופפריקה לבעסה טובה של הכל, ומערבבים היטב.
  4. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה עם כף, יוצרים לביבות בגובה 1 ס”מ.
  5. מטפטפים מעל כל לביבה במעט שמן זית.
  6. אופים במשך 25 דקות, עד שהלביבות זהובות ויפות.
  7. אם יש לכם, הוסיפו בעדינות גם גבינה צהובה מגורדת ב-5 הדקות האחרונות לאפייה.
  8. מוציאים מהתנור ומוחכים ל-5 דקות להתייצבות.
  9. מגישים עם רוטב יוגורט או סלט טרי, ואפשר גם ללקק את האצבעות!

ולא תאמינו כמה קל זה! וכל אחד מכם יכול לאלתר ולשדרג את זה כמו שמרגיש לו. עצם ההכנה עצמה מפזרת ריחות מדהימים בבית.

תוספות ושדרוגים

עכשיו כשיש לנו את הלביבות המדהימות האלו, מה אפשר לעשות עם זה? תוספות זה חשוב! הן לוקחות את המנה הזו לשיאים חדשים:

  • סלט ירוק מרענן עם ירקות צבעוניים.
  • רוטב שום-יוגורט שמעודד את כל הטעמים.
  • גבינת פטה מפוררת מעל הלביבות.
  • לימון סחוט על הלביבות להוספת חמצמץ משגע.
  • פטרוזיליה קצוצה לאווירה מדהימה.

אל תהססו לשחק עם כל מה שקיבלתם, וציוד נוסף שיש בידכם – הכינו לביבות בגובה, נמוכות, או בצורות משגעות!

שאלות ותשובות

איך ניתן לשמור על הלביבות כדי שיהיו טריות?
מתוך הניסיון שלי, הלביבות נשמרות היטב במקפיא. אריזתן היטב בניילון עזרית תמנע מהם להתייבש.

האם ניתן להשתמש בבטטה מתוקה?
בהחלט! בטטה מתוקה תוסיף טעם ייחודי ותתן לאורחים שלכם הפתעה מרכזית.

כמה זמן אפשר לאחסן את הלביבות במקרר?
כשהן סגורות בכלי סגור, תוכלו לשמור עד 3 ימים במקרר. תזכרו לחמם קצת כשהן יוצאות!

עד כמה קל להכין לביבות בטטה?
מהניסיון שלי, זה ממש קל. גם מי שאין לו ניסיון באפייה יצליח בזה. עונג מובטח!

האם אפשר להכין את הלביבות יום מראש?
כן. אפשר להכין ולשמור במקרר. לחמם לגמרי לפני ההגשה!

האם יש שינוי טעמים אם אני אשתמש בקמח רגיל?
אכן – יש ייחודיות בטעמים ובמרקם של קמח תפו”ח. מומלץ להכין את השינויים בהתאם.

אילו מנות נוספות ניתן להכין עם הבטטה?
יש כל כך הרבה אפשרויות – פירה בטטה, מחית בטטה, או אפילו מרק בטטה.

אפשר להכין את הלביבות ללא שמן?
בגלל שכולנו אוהבים את השמן הזה, אפשר לאפות בלחץ אבל טעם वמרקם יכולים להשתנות.

האם אכפת לכם להשתמש בתבלינים אחרים?
כמובן! אתם יכולים להוסיף כל תיבול שבא לכם. פעם ניסיתי להיות יצירתי עם קארי – היה משוגע!

איך אפשר לקבל מתכון דל פחמימות?
החליפו את הבצק בקעוט שאינו מכיל פחמימות. בהצלחה!

כשהלביבות יוצאות מהתנור, קשה להחזיק את עצמכם מלגשתאליהן. הן מושלמות להשאיר על השולחן, להזמין חברים ולחלוק את המתכון המדהים הזה. אז קחו רגע… שתפו את המתכון ברשתות החברתיות שלכם, ותנו לכולם לטעום את ההנאה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *