ממרח לימון כבוש שכדאי לכם לנסות עכשיו

ממרח לימון כבוש שכדאי לכם לנסות עכשיו

ממרח לימון כבוש: חדרי התגובות בשוקולד מריר!

דמיינו את הטעמים העזים שמגיעים מהמטבח שלכם. אתם יושבים לארוחה טובה, המוזיקה מתנגנת ברקע, ואחר כך אתם נזכרים באותו ממרח מדהים, עשיר בטעמים, שכבוש במיוחד לכבודכם. אז למה לא לשדרגו את השולחן עם ממרח לימון כבוש אגדי? הדרך אל הממרח הנפלא הזה מלאה בחוויות, טעמים וארומה מרהיבה שבהחלט תגרום לכם ללקק את האצבעות! המנה הזו היא גם מושלמת כתוספת לכל סלט – והקיץ בפתח, אז פשוט אי אפשר לסטות מדרך המלך!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 10 מנות

הרכיבים הדרושים

הנה, נאמנת אליכם, הרשימה של מה שאתם צריכים כדי להכין את הממרח המשגע הזה – תעיפו מבט:

  • לימונים כבושים – 4-5 יחידות
  • שום – 4-5 שיניים
  • זית – כוס (ולהרגיש חופשי להשתמש בשמן זית איכותי)
  • שחת טימין טרי – כף
  • חומץ – 2 כפות (חומץ בלסמי או חומץ רגיל)
  • מלח – לפי טעם
  • פלפל שחור – לפי טעם

כמובן, אפשר ללמוד הרבה על הרכיבים – הלימון הכבוש לא רק מוסיף טעם עז, אלא גם מדובר במזון בריא שמתמחה בשמירה על בריאות הלב. אם אתם אוהבים את הלימונים שלכם עם קצת יותר חמוץ, אתם בהחלט יכולים לשים יותר חומץ, ואם אתם מתים על טעמים מתוקים, אז שימו יותר זית – אני מבטיח לכם שהטעם יהיה פשוט מעלף!

מרכיבים חלופיים

אם אתם מהקהל שרגיש לגלוטן או טבעוני – אל דאגה! המלצה שלי היא להחליף את השום בשום ירוק או לנסות עם מסמרי מימן.

שלבי ההכנה

כעת נעמיק לתוך עולם החוויות של הכנת הממרח. זה פשוט מאוד, ובטוח תרגישו כמו שפים מקצועיים!

  1. תחלפו על פני הלימונים ותוודאו שהם רכים וקלופים. חותכים אותם לפרוסות דקות.
  2. מגרדים את השום ומוסיפים יחד עם הלימונים הקצוצים לבוחן, יחד עם שחת הטימין.
  3. יוצקים את השמן זית להנאה המרשימה.
  4. מוסיפים את החומץ, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב. כאן המערבב מתחיל להרגיש בעניינים!
  5. מעבירים את התערובת למעבד מזון ומריכים עד שהכל מתמזג ונראה כמו רוטב מטריף.
  6. מעבירים לצנצנת זכוכית ושומרים במקרר – זה יכול להחזיק לכם כחודש, אבל, מי מסוגל להחזיק את הממרח המהביל הזה כל כך הרבה זמן?

לגבי הצנצנת – כדאי לבחור בצנצנת קטנה, כך וודאי תצטרכו יותר צנצנות לעוד פעמיים שלושה שכן הממרח הממכר הזה מסיים את מסלולו במהרה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

נכון שזה פשוט מדהים כמו שזה, אבל אם יש לכם רעינות נוספים, אתם יכולים לשדרגו בקלות. מרחו מעל לחם פריך, תוסיפו לסלט וגם תכניסו כחמאה על כריך או אפילו לסנדוויץ'. ואם אתם אוהבים גבינות, ממרח הלימון הכבוש הזה הולך נהדר עם גבינת פטה קרמית או גבינת עיזים!

שאלות ותשובות

איך מכינים לימונים כבושים?
כדי להכין לימונים כבושים, חתכו את הלימונים ל-4 לאורכם, התיזו מלח לתוך החריצים והניחו בצנצנת. אחרי שבועיים אצלכם במקרר – זה מהפך!

מה עושים אם הלימונים הכבושים עולים על התאריך?
האם קיבלתם את הריח המוזר? אם כן, פשוט זרקו אותם. לימונים כבושים לא אמורים להפיק ריח לא נעים!

האם זה באמת בריא?
בהחלט! הלימון מצוין לבריאות הלב, והאוכלים אותו בצורה כבושה מכניסים לתוך התפריט שלהם תמצית מלאה בנוגדי חמצון.

מה ניתן להגיש עם ממרח הלימון הכבוש?
אתם יכולים לשים את זה על סלטים, פסטות או אפילו סנדוויצ'ים. זה משגע כקישוט!

האם אפשר להכין את זה מראש?
כן! הממרח הזה יכול להחזיק במקרר לפחות חודש, אבל מי יכול לחכות כל כך זמן?!

מה כדאי לי לעשות אם הממרח יוצא פחות טעים ממה שציפיתי?
תוסיפו מלח, פלפל, ואולי עוד קצת חומץ – נסו לתקן את הטעמים והעבירו בין האנשים לאשרר את מהירות
שידור!

האם אפשר להכין את הממרח עם לימונים לא כבושים?
כמה שאפשר, זה לא יהיה אותו דבר. לימונים כבושים מביאים טעמים שונים, ובפעם הבאה שתנסו, תהיו עם לימונים מבושלים באמת!

איך מכינים גרסה מתוקה לממרח הזה?
אפשר להוסיף כמה צלחות של דחף מתוק, אי לכך מציעים עוד מעט דבש או סוכר!

האם ניתן לגוון עם טעמים נוספים בממרח?
חד משמעית! אפשר לשלב מיני עשבים כמו נענע או בזיליקום, זה מוסיף חיים לממרח!

האם יש סיכוי להרגיש צליל ייחודי בלא צריך חומרים כימיקליים?
חד משמעית, מהנסיון שלי, לימונים כבושים יפשטו את התהליך!

אז אם אתם מרגישים שהמתכון (כמו החיים) בורח לכם, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ולדירוג ברשתות החברתיות. שיהיה לכם בהצלחה ואל תשכחו ללכת על ממרח הלימון הכבוש המדהים הזה – הכי טעים שיש!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *