מקסים! קציצות עוף בתנור מוכנות ב-10 דקות
הקציצות העוף המושלמות בתנור – 10 דקות של טעמים מדהימים
תארו לכם עולם שבו כל ביס בקציצות עוף נמס בפה, והטעמים מתפשטים על הלשון כמו מוסיקה נעימה לאוזניים. כל אחד ואחת מאיתנו בוודאי מכירים את ההרגשה שמחפשים מנת אוכל מהירה, טעימה ומעל הכל – משגעת. אז למה שלא נכין קציצות עוף בתנור שדורשות 10 דקות בלבד? עם המתכון הזה, אתם תהפכו לגורואים במטבח, ואפילו תצליחו להפתיע את עצמכם עם כמה קלות זה יכול להיות.
זמן הכנת המתכון: 10 דקות | רמת קושי: קל | מנות: 4-6
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כפי שבטח כבר הבנתם, מדובר במתכון מדהים שכיף להכין עם חומרי גלם פשוטים ואיכותיים. קציצות העוף הללו הן כל כך נימוחות ואווריריות, עד שבכל ביס תרגישו את המומחיות שברקע. אז מה צריך כדי להכין את המנה הזו?
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 1 ביצה
- 100 גרם פנקו (פתיתי לחם יפניים) או לחם של סבתא מרוסק
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 2 כפות שמן זית
- לרוטב: רוטב סויה או רוטב צ'ילי מתוק
בואו נציין שתי נקודות חשובות: אפשר להחליף את חזה העוף בטחון הודו, והפנקו יכול להיות מוחלף לקמח תפו”א לאלו מכם שרוצים גרסה דלת פחמימות.
שלבי ההכנה
כעת, ניגשים בעצמנו להכנה של קציצות עוף שממש לא היו מביישות אף מסעדה. תתכוננו לטעום וללקק את האצבעות!
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, שמים את חזה העוף הטחון, הבצל הקצוץ, הביצה, הפנקו, הפטרוזיליה, כמון, מלח ופלפל.
- מערבבים את כל המרכיבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- יוצרים קציצות בגודל של כדור פינג פונג ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
- שמים את התבנית בתנור ואופים למשך 20 דקות עד שהקציצות מזהיבות.
- מניחים להתקרר מעט ועליהם לשירות עם רוטב סויה או רוטב צ'ילי מתוק.
לאחר שסיימנו, אתם תראו שמדובר במתכון שהוא באמת אגדי, וההכנה כל כך מהירה ונוחה. תנו לדמיון שלכם ללבוש את המהירות הנפלאה הזו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להוסיף עוד טוויסטים לקציצות, יש מבחר האופציות. למשל, תוכלו להוסיף מעט גזר מגורר או קישוא טחון לתערובת, כך שהקציצות יהפכו אפילו לבריאות יותר. אולי גם תרצות לשדרג את הרוטב? נסו לערבב רוטב סויה עם מעט מיצי לימון, זה ממש ישדרג את הטעם. או לחלופין, מתכון לתוספת של אורז פרסי בצד יכול להשלים לכם מנה מושלמת. ואחרון חביב – המון סלט ירקות מרענן בצד, ואם תרצו, תפוחי אדמה בגריל לא יזיקו.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הקציצות מראש? בהחלט. ניתן להכין את הקציצות ולשמור במקפיא עד לשימוש. פשוט להפשיר ולאפות לפני ההגשה.
מה לעשות אם אני לא אוכל עוף? יש אפשרות קלה להחליף את העוף בטחון הודו, שאף הוא יהיה בשר זמין וטעים.
האם ניתן להכין קציצות כאלה עם תיבול אחר? כמובן! התיבול כאן הוא לפי הטעם האישי שלכם. ניסו קארי, מסאלה או אפילו פפריקה מעושנת.
עד כמה הקציצות ממשיכות להיות רכות אחרי האפייה? הקציצות ייצאו ממש רכות ונמסות בפה בזכות הפנקו וגם התיבול הנכון.
איך לשדרג את המנה למנה חגיגית יותר? הוסיפו רוטב ייחודי לצד ברוטב טחינה או יוגורט עם עשבי תיבול. מעדן!
מה אם אין לי פנקו? תוכלו להשתמש בפתיתי לחם רגילים או קמח תפו”א כאופציה לא זולה.
האם אפשר להכין את המנה בגרסה טבעונית? בהחלט! ניתן להשתמש באבקת חומוס ובצל במקום החזה עוף.
כמה זמן הקציצות נשארות במקרר? הקציצות נשמרות במקרר עד 3 ימים. מומלץ לשמור במיכל אטום.
יש טיפים לאפייה? חשוב לשמן מעט את הקציצות לפני הכנסתן לתנור, כך שהן ייצאו פריכות וטעימות.
האם מרכיבי התיבול משפיעים על החוויה? כמובן, תיבול הוא חלק חשוב מאוד במנה הזו, לכן התנסו עם טעמים שונים!
אם נהניתם מהמתכון לכדאי לשתף את החוויה שלכם עם חברים! זה הזמן שכולנו נכנס למטבח שלנו ונתחיל להסביר לאחרים על איך להכין קציצות עוף במינימום מאמץ וזמן. מתכון זה עשוי להיות מצוין בעבור ילדי הבית, משפחות או אפילו לאירוח של חברים באירוח פלש. שתפו את המתכון ותנו לכולם לחוות את הטעמים האגדיים האלה!
כתיבת תגובה