מרק אפונה יבשה 10 דקות שיעשה לך את היום
מרק אפונה יבשה מדהים ב-10 דקות
יש משהו בקסם של מרק שמחמם את הלב. ברגע שמתנגן ריח המרק על הכיריים, כל דירה מתמלאת בתחושת נוחות אינסופית. האם אי פעם ניסיתם להכין מרק אפונה יבשה? מדובר במנה הכי טעימה שיש, עם טעמים עזים ועושר של מרקם שמחמם את הנשמה. זהו מרק שאמא מגדלת את ילדיה עליו. תנו לנו לקחת אתכם למסע באווירה של סבתא, עם מתכון אגדי שאתם לא רוצים לפספס. אז קדימה, תתחילו לדמיין את טעם המרק שמחכה לכם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את מרק האפונה היבשה המושלם, תצטרכו לאסוף כמה מרכיבים פשוטים, אך בעלי עוצמה. קדימה, ריכוז!
- 1 כוס אפונה יבשה (חמוצה או ירוקה)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 גזרים בינוניים, קלופים וקצוצים
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וקצוצים
- 4 כוסות מים (או יותר, לפי העדפתכם)
- מלח ופלפל, לפי הטעם
- קמצוץ כורכום או פפריקה (לא חובה, אבל מוסיף טעם משגע)
- עלים ירוקים לקישוט (כמו פטרוזיליה או כוסברה)
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים לגוון, תוכלו לנסות את המרק בגרסה טבעונית לחלוטין. פשוט תוודאו שהשמני זית הם שמנים טבעיים לחלוטין. ואם אתם אוהבים מתוק, הוסיפו לתוך המרק קמצוץ של דחוס ברוקולי כדי להוסיף מרקם ועושר.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לכם את כל הרכיבים, הגיע הזמן להתחיל לבשל! זה באמת פשוט. להלן השלבים להכנת המרק המדהים הזה:
- שמים את האפונה היבשה בקערה עם מים למשך חצי שעה כדי להתרכך.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף ורך.
- מוסיפים את הגזר והתפוחי אדמה ומטגנים יחד במשך עוד 5 דקות.
- מניחים את האפונה שבושלה במים לתוך הסיר ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים (הכמות יכולה להשתנות, לפי העדפתכם), ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים את המרק במשך 30 דקות עד שהאפונה רכה.
- טוחנים את המרק בעזרת בלנדר ידני לקבלת מרקם נימוח.
- מתבלים במלח, פלפל, וכורכום או פפריקה, לפי הטעם.
- מגישים לקערות וקשטים בעלי ירוקים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
למרק האפונה יש המון מקום לשדרוגים! ניסיתם להוסיף לקובות כלור לאורז פרסי? זה פשוט יוצא מדהים! אפשר גם להוסיף טחינה, צ'ילי חריף להוסיף יותר טעמים. וכן, אל תשכחו להעביר את השאריות של המרק לסיר קטן, מומלץ לשמור אותו במקרר. אתם תגלו שבשבוע הבא זה יהיה אפילו יותר טוב… מושלם!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המרק יום מראש?
בוודאי! כי כמו שציינתי, לפעמים הוא אפילו טוב יותר ביום למחרת. פשוט תחממו אותו היטב על הכיריים.
מה אם אין לי שמן זית?
שמן קנולה או כל שמן אחר שיהיה לכם בבית יכול לשמש גם הוא. בדרך כלל זה לא ישפיע על הטעם בגדול.
האם אפשר להכין את המרק עם ירקות אחרים?
בהחלט! דלעת, פשוט תשתמשו במה שיש לכם במקרר. כל ירק יוסף טעם וניחוח משגע.
מה אפשר לעשות אם אני אוהב את המרק חריף?
מוסיפים צ'ילי טרי קצוץ או פיסות של פלפל חריף יבש. הניחוחות ימריאו לשמיים!
האם המרק זה בריא?
וכיצד! הוא עשיר בחלבון, טעים וטעים בצורה שמחממת את הלב. הוא נמוך בשומנים ומלא במרכיבים מזינים.
איך אפשר להגיש את המרק?
מומלץ להניח פרוסות לחם קלוי ליד או עם קציצות תחליף בשר על מנת להוסיף עוד טעמים. יש גם שניצלים מבושלים.
האם יש אפשרות להכין אותו בפחות זמן?
במקרה הזה, הייתי ממליץ להשתמש באפונה קפואה. זה יפחית את זמן הבישול.
איפה שומרים את המרק אם נשאר?
שמים במיכל סגור במקרר. הוא יכול להחזיק עד 5 ימים. פשוט תחממו שוב במקביל לחומרי קישוט.
מה אפשר לעשות אם המרק יצא סמיך מדי?
אם המרק סמיך לכם מדי, פשוט הוסיפו עוד מים או ציר ירקות והביאו לרתיחה.
האם אפשר להכין את המרק בגרסה טבעונית?
בהחלט! כל המרכיבים הם טבעוניים. פשוט תוודאו שהשמני זית הם שמנים טבעיים לחלוטין.
אז עכשיו, כשאתם אוחזים במתכון המושלם, אל תשכחו לשתף עם חברים ולעשות להם את היום! אתם לא תצטערו על כך!
כתיבת תגובה