מתכון לבצק הפיצה הכי קל ומהיר בבית

מתכון לבצק הפיצה הכי קל ומהיר בבית

מתכון לבצק הפיצה הכי קל ומהיר בבית

אין כמו ריח של לחם טרי שממלא את הבית! דמיינו לעצמכם: בוקר חורפי, הגשם דופק בחלון, ואתם שולפים מהתנור לחם ביתי פריך שזה עתה אפיתם. וואו, רק המחשבה על זה משגעת אותי! אין ספק שזהו אחד הרגעים המדהימים ביותר. האם אי פעם חלמתם להכין לחם ביתי, כזה שמעלף את החושים וממכר כל כך עד שלא תוכלו לחכות לפעם הבאה שתכינו אותו שוב?

זמן הכנת המתכון, רמת הקושי ולכמה מנות:

○ זמן הכנה כולל: כ-3 שעות
○ רמת קושי: בינוני
○ מספיק ל: 2-3 כיכרות לחם בינוניות

ההחלטה להכין לחם ביתי יכולה להיות מאתגרת, אך עם ההסבר הנכון וההנחיה המדויקת, כל אחד יכול לעשות זאת. הלחם הביתי מבטיח לכם חוויית אפייה מהנה, מעניינת וטעימה להפליא. ועוד לא דיברנו על הריח המשגע שמתפשט בכל הבית – ריח שמזכיר את המאפים האגדיים של סבתא או את הביקור במאפיות הכי טובות בברלין.

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל, בואו נאסוף את כל מה שאנחנו צריכים להכנת הלחם המדהים הזה:
* 500 גרם קמח לבן (אפשר לשלב עם קמח כוסמין)
* 350 מ"ל מים פושרים
* 25 גרם שמרים טריים או 7 גרם שמרים יבשים
* 10 גרם מלח
* 30 מ"ל שמן זית איכותי
* 10 גרם סוכר

כל חומר משחק תפקיד חשוב במתכון הזה. למשל, שמן הזית לא רק מוסיף טעם אלא גם שומר על הלחות של הלחם ומעניק לו קריספיות מושלמת. הסוכר עוזר לשמרים לתסוס, והמים הפושרים מבטיחים שהשמרים יתפשטו בצורה אופטימלית. אזור כל כך חשוב?

שלבי ההכנה

הכנה של לחם ביתי דורשת מעט זמן וסבלנות, אבל התוצאה הסופית פשוט מעולה!

1. ראשית, נתחיל על ידי ערבוב מים פושרים עם שמרים וסוכר בקערה גדולה. אני ממליץ לתת לזה לעמוד לפחות 10 דקות עד שהשמרים מתחילים לבעבע. זה סימן שהכל עובד כמו שצריך.
2. לאחר מכן נוסיף את הקמח לאט לאט לתוך הקערה ונערבב עם כף עץ, אפשר גם להשתמש בכותש תפוחי פירה.
3. נוסיף גם את המלח ושמן הזית, ונמשיך לערבב עד שהבצק מתחיל להיות אחיד. אם אתם משתמשים במערבל חשמלי, השתמשו בוו לישה.
4. לאחר מכן נתחיל ללוש את הבצק בידיים. יש ללוש לפחות 10 דקות עד שהבצק גמיש וחלק. זה אולי נשמע כמו הרבה זמן, אבל זה באמת חשוב.
5. כשהבצק מוכן, נניח אותו חזרה בקערה ונכסה במגבת לחה. ניתן לבצק לנוח במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו. זה ייקח בערך שעה.
6. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, נוציא אותו ונחלק לכיכרות בגודל הרצוי. חשוב לעבוד בעדינות כדי לא להוציא את כל האוויר מהבצק.
7. נניח את הכיכרות על מגש אפייה עם נייר אפיה, ניתן לעוד תפיחה שניה של כ-30 דקות.
8. חממו את התנור ל-220 מעלות. כדי שהלחם יקבל קרום פריך מבחוץ.
9. בזמן שהתנור מתחמם, חורצים את הכיכרות בחלקן העליון בעדינות. שימו לב לא ללחוץ חזק מדי.
10. אופים את הלחם כ-30 דקות או עד שהוא מקבל צבע זהוב עמוק וקול חלול כשמקישים עליו בתחתית.

ואם אתם אוהבים טעמים מיוחדים, אפשר להוסיף תבלינים כמו רוזמרין, זיתים, או אפילו עגבניות מיובשות.

מרכיבים חלופיים

אם אתם טבעונים או מעדיפים גרסה ללא גלוטן, אפשר להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן ולוודא שסוכר הינו טבעי.
אפשר גם להשתמש בשמרים ללא גלוטן אם יש לכם רגישות.

תוספות ושדרוגים

כדי לשדרג את הלחם, אפשר להוסיף אגוזים קצוצים, חמוציות מיובשות או אפילו חתיכות שוקולד!
אם רוצים להפוך את הלחם לגרסה מתוקה, אפשר להוסיף מעט קינמון וסוכר.
גרסה מושלמת לליווי ארוחות היא לשלב זרעים כמו כוספין, חמניות או אפילו צ'יה.

שאלות ותשובות:

האם ניתן להשתמש בקמח חיטה מלאה במקום קמח לבן?
בהחלט כן, אבל שימו לב שהלחם יצא דחוס יותר ופחות אוורירי. אפשר לשלב חצי חצי עם קמח לבן כדי לקבל את התוצאה המושלמת.

איך לשמור את הלחם הטרי לאחר האפיה?
הכי טוב לעטוף את הלחם בבד כותנה נקייה ולשמור במקום יבש. אפשר גם להקפיא את הלחם ולקלות לפי הצורך.

מה עושים אם הבצק לא תופח?
יכול להיות שהשמרים לא היו טריים או שהמים היו חמים מדי. נסו שוב עם שמרים טריים ומים פושרים.

איך יודעים שהלחם מוכן נאפה כמו שצריך?
כשהלחם מקבל צבע זהוב והקול שמתקבל כשמקישים עליו בתחתית הוא חלול, זהו סימן שהלחם מוכן.

האם אפשר להוסיף תבלינים לבצק בזמן הלישה?
בהחלט! אפשר להוסיף תבלינים כמו תימין, אורגנו, בזיליקום וגם שום כתוש.

כמה זמן הלחם נשמר טרי?
בצורה הכי טובה, הלחם טרי למשך 1-2 ימים בטמפרטורת חדר. למאורח יותר מומלץ להקפיא.

האם הכנת לחם דורשת מכשור מיוחד?
לא בהכרח. ניתן להכין הכל בידיים, אבל מערבל חשמלי עם וו לישה יכול להקל מאוד.

האם אפשר להכין את הלחם כמיני לחמים?
כמובן! ניתן לחלק את הבצק לכיכרות קטנות ולהתאים את זמן האפייה בהתאם.

מה אם רוצים לחם יותר מתוק?
פשוט להוסיף יותר סוכר או דבש במהלך הכנת הבצק, ולהוסיף קינמון או צימוקים לפי הטעם.

האם ניתן להשתמש בשמרים יבשים במקום שמרים טריים?
בהחלט כן. 7 גרם שמרים יבשים שווים ל-25 גרם שמרים טריים.

אז קדימה, חברים, קחו נייר כתיבה ותתחילו לאפות את יצירת הפאר המדהימה הזו. שתפו עם המשפחה והחברים, כי זה באמת משהו שכדאי לנסות ולהתמכר לו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *