מתכון לקרואסון שוקולד פרווה שלא תרצו לפספס
מתכון לקרואסון שוקולד פרווה: הפינוק המושלם
כמה פעמים חלמנו על קרואסון חם, פריך וטעים, שנשבר ברגע הראשון שנוגעים בו? הקרואסון הזה, מלא בשוקולד עשיר ונמס שזורם בחינם, הוא מה שכולנו צריכים לפנק את עצמנו בו. זהו מתכון שלא רק איך להכין את הקרואסון המושלם, אלא איך לשדרג את חווית הקפה שלכם בצורה מדהימה. הקרואסונים האלה מעלפים, והטעמים משגעים! הם מתאימים לארוחת הבוקר, כנשנוש אחרי הצהריים או אפילו כקינוח אגדי. על מה אתם מחכים? בואו נכין את הפינוק הזה יחד!
זמן הכנת המתכון
זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: בינוני
מספר מנות: 12 קרואסונים
הרכיבים הדרושים
- 210 גרם קמח מדף גבוה
- 90 מ"ל מים פושרים
- 3 גרם מלח
- 50 גרם סוכר
- 10 גרם שמרים יבשים
- 60 מ"ל שמן קנולה (או שמן אחר)
- 15 מ"ל חלב סויה (או חלב אחר)
- 170 גרם שוקולד מריר פרווה קצוץ
- 50 גרם מרגרינה לפרווה עבור התפחה
כמובן, אפשר לשדרג את המתכון הזה. במקום שוקולד מריר, אפשר ללכת על שוקולד חלב או שוקולד מעולה עם תוספים כמו אגוזים או פירות יבשים. לחלופין, אפשר להכין את הקרואסונים הגדולים, ואז להגיש עם כדור גלידה מרהיבה בצד. תחשבו על זה!
שלבי ההכנה
עכשיו שהכול מוכן, הגיע הזמן להתחיל בהכנה. נזכור, כל שלב הוא מפתח להצלחה המרשימה של הקרואסונים שלנו!
- בתוך קערה, נניח את הקמח ונוסיף את השמרים והמלח.
- נמזוג את המים הפושרים עם הסוכר ונערבב עד שהתמוססו.
- נערבב את התערובת המימית עם המרגרינה והסויה. נוסיף את השמן ונערבב.
- נטפל עד שהתערובת תהפוך לבצק רך ואחיד.
- נעטוף את הבצק בניילון נצמד וניתן לו לנוח במשך שעה בטמפרטורת החדר.
- לאחר שעת מנוחה, נרדד את הבצק לעלה דק בעובי של כחצי ס"מ.
- נחתוך את הבצק לריבועים בגודל של 10 ס"מ על 10 ס"מ.
- נשים מעט שוקולד קצוץ באמצע כל ריבוע.
- נערום את הפינות של כל ריבוע לכיוון המרכז ונצור את הקרואסונים.
- נניח את הקרואסונים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- נשאיר להם לנוח שוב, הפעם במשך 30 דקות כדי להתרומם.
- נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ואופים את הקרואסונים במשך 15-20 דקות עד שהזהיבו.
- כשהקרואסונים מוכנים, נוציאם מהתנור ונניח להם להתקרר על רשת.
שדרוגים ותוספות
כמובן שאין גבול לדמיון. אפשר להוסיף לקומפוננטה שוקולד רעפי, אגוזי לוז קצוצים או אפילו פירות יער קFrozen. ואם רוצים להכין גרסה מתוקה עם קקאו, זה בהחלט אפשרי עם תוספת של קוקוס מגורר כדי להרגיש עוד יותר בחגיגה של טעמים!
שאלות ותשובות
האם עדיף להשתמש בשוקולד מריר?
בקרואסונים פרווה, השוקולד המריר הוא בדרך כלל הבחירה המוצלחת ביותר והכי טעימה. הוא נותן טעם עשיר ומעמיק.
האם אני יכול להחליף את השמרים היבשים בשמרים טריים?
בטח! ניתן להשתמש בשמרים טריים, כאשר יש לקחת בחשבון שכמות שמרים טריים צריכה להיות כפולה מהכמות של השמרים היבשים.
האם ניתן לשמור על הקרואסונים לאחר האפייה?
בהחלט! כדי לשמור על הטריות, ניתן לאחסן את הקרואסונים בשקית אטומה במקרר עד 3 ימים. אבל קחו בחשבון שכל יום שיעבור יפחית מעט מהפריכות!
האם ניתן להקפיא את הקרואסונים?
בוודאי! הקרואסונים מהווים פינוק מושלם שניתן להקפיא לאחר האפייה. יש להניח אותם בשקית טובה ולהכניסם לפריזר.
האם אני יכול להשתמש בקמח ללא גלוטן?
כן, ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן. כדאי לבדוק מראש אם יש תחליפים לשמרים כדי להבטיח את התוצאה המושלמת.
כמה קרואסונים מייצרים מתכון זה?
מתכון זה יפיק כ-12 קרואסונים, אבל מי אמר שאפשר לשמור את זה לעצמנו?
מה ההכנה החשובה ביותר?
הקפידו על המרכיבים הקפיציים, שכן הם משפיעים על קפיצת הבצק של הקרואסונים ובסופו של דבר על הצלחת המתכון.
האם יש צורך בסיוע לקיפול הבצק?
תחילה עדיף לנסות לבד, אבל אם אתם מרגישים שאתם צריכים עזרה, תביאו חברים שיתענגו על הקיפול וכל הפעולה!
מה יש לעשות אם הקרואסונים לא מתרוממים?
קחו בחשבון שהשמרים צריכים לעבוד במהלך תהליך ההכנה. אם זה לא קורה, יכול להיות שהמקום היה קר מדי או שהשמרים לא היו טריים.
יש לך טיפים נוספים?
בהחלט! החום והאהבה הם המפתח להצלחה. אל תמהרו מתהליך האפייה, ותשקפו את תשומת הלב לכל פרט.
אז חובבי המתוקים, עכשיו כשיש לכם מתכון לחמם את הבית עם ריח משגע של קרואסונים, מומלץ לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות. גם הם צריכים ליהנות מהטעמים אליהם נחשפתם!
כתיבת תגובה