מתכון עוגיות שיבולת שועל בננה וטחינה להכנה ביתית
הטעם שהולך להוביל אתכם לגן עדן של מתיקות ממכרת! נדבר היום על עוגיות שיבולת שועל בננה וטחינה שיפתיעו אתכם בכל ביס וביס. אם תחפשו משהו מדהים, מעלף, מושלם להכין, המתכון הזה הוא בדיוק עבורכם. יש פה שילוב אגדי של פירות טבעיים וטחינה ייחודית, שיוצר טעם הכי טעים שיש.
### זמן הכנת המתכון
* זמן הכנה כולל: 20-30 דקות
* רמת קושי: קל
* מספיק ל: כ-15-20 עוגיות (תלוי בגודל)
העוגיות הללו הן גם הבריאותיות והכי טעימות שיש. הן מתאימות לכל רגע במהלך היום, אם זה בבוקר לצד הקפה, בצהריים כקינוח מתוק או בערב אם פשוט מתחשק משהו קטן וממכר.
הן נמסות בפה, נימוחות, וכל כך קלות להכנה שאפילו ילדים יכולים להשתתף בהכנתן. ולמי מאיתנו אין איזה זיכרון ילדות משגע של מאכל שמתפספס בין השנים? אז הנה ההזדמנות להוסיף לזיכרונות שלנו עוגיות בייתיות נוספות שמזכירות את הטעמים של אמא או סבתא, פשוט והכי מושלם.
### הרכיבים הדרושים
1. 2 בננות גדולות ובשלות היטב
2. 1.5 כוס שיבולת שועל (קוואקר) גסה
3. חצי כוס טחינה גולמית
4. 1/3 כוס סילאן או דבש
5. 1/2 כפית קינמון טחון
6. 1/4 כפית מלח
7. כפית תמצית וניל
8. חופן אגוזים/שקדים קצוצים (אופציונלי)
9. חופן שוקולד מריר קצוץ (אופציונלי)
### שלבי ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
2. בקערה גדולה, מועכים את הבננות עד שהן חלקות ונימוחות (כן, הבננות הן בקטע משגע פה).
3. מוסיפים לקערה את הטחינה, הסילאן, וקינמון ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את שיבולת השועל והמלח, וממשיכים לערבב עד שהתערובת מתאחדת.
5. אם רוצים – עכשיו הזמן להוסיף את האגוזים והשוקולד המריר בשביל הטוויסט הממכר.
6. מעבירים כפות מהתערובת על נייר האפיה ומעצבים לעוגיות (אפשר להרטיב קצת את הידיים בשביל שלא יידבק).
7. אופים בתנור במשך 15-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות בקצוות והן יציבות. לא כל כך עמידות? זה בסדר, הן עוד יתמצקו כשהן יתקררו.
8. מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר על התבנית 5 דקות נוספות, ולאחר מכן מעבירים לרשת קירור.
האפשרויות לשדרוג העוגיות הן בלתי נגמרות! מחפשים דרך להפוך אותן לעוד יותר בריאות? אפשר להחליף את הסילאן בממתיק טבעי כמו מייפל ללא סוכר או ממתיק סטביה. אוהבים פירות מיובשים? הוסיפו כמה צימוקים, חמוציות או תמרים קצוצים לקערה.
### תוספות ושדרוגים
אלו עוגיות שאפשר להתאים לעוד הרבה טעמים לפי הטעם האישי שלכם.
אולי תנסו להוסיף מעט אגוז מוסקט ליד הקינמון?
או אולי קצת קוקוס מגורד לתערובת?\
מישהו אמר חמאת בוטנים? כן, המירו חלק מהטחינה בחמאת בוטנים וקבלו טוויסט יוצא דופן.
### שאלות ותשובות
האם העוגיות האלה מתאימות לטבעונים?
בדיוק! העוגיות טבעוניות לחלוטין, כי הן מבוססות על בננות ועוד מרכיבים טבעיים ביותר. ללא ביצים, וללא מוצרי חלב.
האם אפשר להחליף את שיבולת השועל במרכיב אחר?
הייתי ממליץ להישאר עם שיבולת השועל שכן היא נותנת את המרקם המיוחד. אם בכל זאת תרצו לשנות, אפשר לנסות להשתמש בפלאקס או קוסקוס, אך הניסויים הם באחריותכם.
מה אפשר להוסיף במקום טחינה?
אם אתם ממש לא אוהבים טחינה, תוכלו להמיר את אותה בחמאת שקדים או חמאת אגוזים אחרת. שימו לב שזה יכול לשנות מעט את הטעם.
האם צריך להשתמש בבננות בשלות?
הכי כדאי, כי בננות בשלות מתרככות בצורה מושלמת ומתוקות יותר. בננות פחות בשלות יכולות לתת מרקם קשה יותר ופחות מתוק.
כמה זמן ניתן לשמור את העוגיות?
העוגיות נשמרות בכלי אטום בטמפרטורת החדר במשך 3-4 ימים. במקרר אפשר להחזיקן יותר.
האם אפשר להקפיא אותן?
בהחלט! העוגיות ניתנות להקפאה לשבועיים-שלושה לפחות. פשוט תניחו בשקיות אטומות במקפיא.
האם זה מתאים לילדים?
בגלל שאין פה שום מרכיבים מסוכנים או קשים – העוגיות האלה מושלמות לילדים גם כן. זוהי דרך נהדרת להכניס להם קצת אוכל בריא בצורה מתוקה.
מה קורה אם הטחינה שלי היא עדין מוצקה?
אם הטחינה שלכם מוצקה מדי, תוכלו לחמם אותה מעט במיקרוגל או בתוך כוס עם מים חמים כדי שתתרכך ותשתלב טוב יותר בתערובת.
מתי הכי כדאי להכין אותן?
בגלל המהירות בה הן מוכנות, זה מתאים לכל רגע של שבירה באמצע היום או באפיית סוף שבוע.
איך אפשר להפוך אותן ללא גלוטן?
השתמשו בשיבולת שועל נטולת גלוטן, שניתן למצוא ברוב החנויות הטבע. וכל המרכיבים האחרים הם טבעיים ונטולי גלוטן.
לסיום, אם אהבתם את המתכון, אל תשמרו לעצמכם. שתפו אותו עם חברים, בקרו ברשתות חברתיות ואפילו צלמו את היצירות שלכם! שיהיה בתיאבון! 💡
כתיבת תגובה