ניוקי סלמון טעים בשבעה שלבים פשוטים
ניוקי סלמון – מדובר פה על חווית טעמים מדהימה!
דמיינו לעצמכם את המראה של מנת ניוקי רכה ונימוחה, עטופה ברוטב עגבניות עשיר עם חתיכות סלמון מעושן. זהו שילוב סוחף שמקבל את פנינו ברגע שנכנסים למטבח, ואני יכול להבטיח לכם שלאחר שתכינו את המתכון הזה, תמנעו מלצאת מהמטבח באותו יום! ניוקי זהו אחד המנות האיטלקיות האהובות ביותר, וכשאתם מוסיפים להם סלמון, אתם לא רק מכניסים לחיכם טעמים נפלאים, אלא גם חלבונים ובריאות. אהבה ממבט ראשון? אני בטוח! אתם הולכים ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכיצד זה מספיק למספר אנשים
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המעלפת הזו, נצטרך להשיג את הרכיבים האלה:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה
- 300 גרם קמח לבן
- 1 ביצה גדולה
- 250 גרם סלמון מעושן, חתוך לקוביות
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 2 כפות חמאה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כוס פטרוזיליה קצוצה
כמובן שיש אפשרויות נוספות. אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, אפשר להמיר את הביצה בעוד כף קמח ותוספת של מים. חלב ונחושת מצוינים לשדרוג השמנת! ניוקי עם סלמון הוא גם מצוין עבור אנשים בדיאטה דלת פחמימות, אם הולכים על קמח שקדים או קמח קוקוס.
שלבי ההכנה
וכך מכינים את המנה הזו שנכנסת לקטגוריה של דברים אגדיים!
- מבשלים את תפוחי האדמה במים עם קצת מלח עד שהם רכים. מסננים ומניחים להם להתקרר.
- לאחר שהתפוחי אדמה קרים, מקלפים ומועכים אותם לקונסיסטנציה חלקה.
- מוסיפים את הקמח והביצה אל תפוחי האדמה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- בעזרת קמח מעט על משטח עבודה, יוצרים גלילים מהתערובת ומקצצים אותם לקוביות קטנות – אלו יהיו הניוקים.
- מבשלים את הניוקים בסיר עם מים רותחים ומלח. כשהם צפים, הם מוכנים (כ-2-3 דקות).
- במקביל, ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את השמנת והשום ומערבבים היטב.
- מוסיפים את קוביות הסלמון למחבת ואחר כך את הניוקים המבושלים.
- מערבבים את הכל יחד וסוחטים פנימה לימון, מתבלים במלח ופלפל.
- מסיימים עם פטרוזיליה קצוצה.
לאחר שסיימתם את הכנת המנה, החשוב לא לשכוח לשים לב לטעמים. הניחו לרוטב להתמזג עם הניוקים – תנו לזה להתפשט, התוצאה נווה מדהימה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש אינספור תוספות ושדרוגים שיכולים להפוך את המנה הזו למושלמת עבור כל אחד ואחת!
- אם אתם אוהבים חריפות, הוסיפו פלפל חריף קצוץ לרוטב.
- אפשר לשדרג עם מעט גבינת פרמזן מעל. לאחר הכל – גבינות ושמנת ישתלמו בכל מנה.
- אורגנו לפאר את המנה – זהו תיבול שיכול להוסיף הרבה טעמים.
- בא לכם עורר פה משהו חדש? תוספת של תרד או מנגולד יכולה לצור גוון ירוק משגע בצלחת!
- במקום סלמון מעושן, אפשר להשתמש גם בשר עוף שצולים על מחבת עם מעט סוי, והופ – מצאנו מנה חדשה.
שאלות ותשובות
האם ניתן להקפיא את הניוקים? בהחלט! רק דאגו להניחם בשכבה בודדת כדי שלא ידבקו.
אני לא אוהב סלמון במקור. באיזה דג אני יכול להשתמש? דג טרי כמו טונה או דג המושט יהיה מצוין כאן. החשוב הוא שהדג יהיה זמין וטרי.
האם ניתן להכין את הניוקים מראש? בהחלט! פשוט הכינו את הניוקים, הכניסו למקרר והקפיאו. המאפה שוב יוכל להתבצע לאחר זמן.
מה לעשות אם התערובת יוצאת רכה מדי? עדיין לא נורא! פשוט הוסיפו עוד קצת קמח והמשיכו לערבב. שימו לב לא להעמיס הרבהפחמימות.
האם המתכון הזה מתאים לילדים? בוודאי! ילדים מאד אוהבים פסטה, וניוקי זה שם לבד. המנה מתוקה ומסקרנת מאוד.
איך זה משתלב עם יין? עבור מנת דג, אני תמיד ממליץ על יין לבן יבש. זה ממש מעלף בשילוב!
האם יש השקפת דיאטה שהמנה מתאימה לה? המנה מתאימה לרוב הדיאטות, אבל אם ישאלו אותך על תמציות ודומיהם, הייתי ממליץ על קמח תפו”א.
מאיזה תיבול כדאי להיזהר במתכון הזה? מאוד מומלץ שלא תוסיפו תיבול אחר מדי כמו כהיין חריף – זה גונב את הטעם.
האם אפשר להכין גבינת פרמזן טבעונית? כן, בהחלט אפשר למצוא תחליפים בשוק!
לסיום, אם אתם מתכוונים לנסות את המתכון המיוחד הזה, אני ממליץ לכם לשתף אותו עם חברים, יש מצב שלא תפסיקו לדבר עליו! עד שניפגש במתכון הבא, מומלץ לטפח טעמים ולנסות לשדרג כל מנת פסטה שאתם מכינים. מי יודע, אולי תהפכו את המתכון הזה לכנראה ה הכי טעים שיש!
כתיבת תגובה