נתח בשר בתנור מתכון שלא תוכל לפספס
נתח בשר בתנור – מתכון אגדי שיגרום לכם ללקק את האצבעות!
אין כמו ריח של נתח בשר בתנור, שממלא את הבית בתחושת חום ונעימות. כל שיפוט טעים נוגע בלבבות ובזכרונות, ונתח בשר עסיסי בתנור הוא בדיוק מה שמרגיע את הנשמה. בספר המתכונים של אמי, מתכון זה תפס מקום חשוב – זהו מתכון מסורתי, אך ביחד עם זאת, אנחנו כאן כדי להוסיף לו טוויסט מודרני. אז תחגרו חגורות – כי מה שאנחנו עומדים לייצר כאן הוא אוכל מעלף, מושלם, ומדובר באמת במתכון הכי טעים שיש!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 4 שעות (כולל בישול)
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 6-8 אנשים
הרכיבים הדרושים
באופן כללי, ישנם כמה רכיבים עיקריים שמעצברים את המנה הזאת. בכל זאת, מה הסוד של נתח בשר בתנור? בואו נתחיל אתכם ברשימה. שימו לב, אפשר לשדרג, להמיר ובעיקר – להנות!
- 1.5 ק"ג נתח בשר (נתח צוואר, כתף או נתח אחר שאתם אוהבים)
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 5 שיני שום קצוצות
- 3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
- 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 כוס רוטב סויה או רוטב ברביקיו (לגרסה מתוקה יותר)
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס חומץ בלסמי או חומץ תפוחים
- 1/3 כוס דבש או סוכר חום
- תיבול: מלח, פלפל שחור, פפריקה, כמון ואורגנו (כל אחד לפי הטעם)
- כמה ענפי רוזמרין טרי (מומלץ לשדרוג)
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש בידינו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתעמק בעניין ההכנה עצמה. השתדלו לעקוב אחרי הצעדים ובעיקר – תהנו מהתהליך! אין דבר יותר משגע מלראות את הבשר מתבשל באיטיות בתנור, מפיץ ריח משגע בכל הבית.
- מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את רוטב הסויה, שמן הזית, חומץ בלסמי ודבש עד שהכל מתאחד.
- מתבלים את נתח הבשר במלח, פלפל, פפריקה, כמון ואורגנו מכל הצדדים.
- מניחים את הנתח בתבנית עמוקה ומוזגים עליו את התערובת שיצרנו.
- מוסיפים את הבצלים, השום, הגזר ותפוחי האדמה מסביב לנתח.
- מכסים את התבנית בנייר אלומיניום היטב.
- מעבירים לתנור ואופים במשך 3 שעות.
- לאחר 3 שעות, מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד 30 דקות, עד שהבשר מתקרם מלמעלה.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים את הנתח לנוח במשך 10 דקות قبل הפריסה.
- פורסים את הבשר ומניחים את הכל במרכז השולחן עם תוספות מהממים.
ולמי שצריך אלטרנטיבות: ניתן להשתמש בנתחי עוף או דגים לבישול באותו סגנון – פשוט התבשיל יהיה בריא ומגוון!
תוספות ושדרוגים אפשריים
הרי כל תבשיל בשרי דורש קצת תוספות… אפשר להוסיף לסלטים מרעננים כמו סלט עגבניות, סלט קישואים עם יוגורט או אפילו פירה עשיר. נשמע לכם טעים? ואם אתם אוהבים – מי לא אוהב? – תפוחי אדמה יכולים להתבשל בצד עם טעמים כמו תימין ושום, והם יהיו משגעים!
שאלות ותשובות
האם אפשר לשים את הנתח במרינדה לילה לפני?
בהחלט! רוטב הסויה והדבש יהפכו את הבשר לעסיסי עוד יותר.
איך יודעים אם הבשר מוכן?
כשהוא רך ונשבר בקלות עם מזלג, אתם על המסלול הנכון.
האם ניתן להשתמש בירקות אחרים?
כן, אפשר גם להשתמש בקולורבי, ברוקולי or פטריות. כל מה שמתחשק!
האם אני יכול להמיר את החומץ?
בהחלט! אפשר להשתמש בחומץ תפוחים או בחומץ אורז, הכל הולך.
מה עושים אם אין רוטב סויה?
אין בעיה! רוטב ברביקיו יעשה את העבודה, או אפילו תיבול במלח ופלפל.
האם אפשר לשמור שאריות במקרר?
בהחלט! גם 2-3 ימים זה מצוין.
מה גורם לנתח להיות רך כל כך?
הבישול האיטי והארוך – זה הסוד! התהליך הזה ממיס את השומן בצורה מדהימה.
מה עושים אם רוצים לגלות טעמים חדשים?
אפשר לשדרג עם תוספות כמו צ'ילי, ג'ינג'ר או פרוסות לימון.
האם אפשר להכין את המתכון בתנור טורבו?
כן, פשוט יש לקצר את זמן הבישול.
כיצד אתה ממליץ להגיש את המנה?
מגשרים את הבשר על צלחת גדולה עם הירקות מסביב וחתיכות לחם טרי. כך, אף אחד לא יוכל להתנגד!
לסיום, אני מזמין אתכם לחלוק את המתכון הזה עם חברים, משפחה, או כל אחד שאוהב אוכל מעולה. תנו להם לטעום מהיופי הזה של נתח בשר עסיסי שיכול להחיות אירוע שלם. ותזכרו – אוכל טוב הוא מקור לאהבה ולחיבור בין אנשים. תכינו, תהנו ושתפו!
כתיבת תגובה