סודות המתכון לעוגיות תמרים פרווה מושלמות שתאהבו
הסוד מאחורי עוגיות תמרים פרווה הכי מדהימות שתאכלו בחיים!
אם תחפשו מתכון מושלם לעוגיות תמרים פרווה, כדאי לכם לעצור כאן. הפגישה שלנו עם המתכון הזה התחילה בשגרת חורף קר, כשחיפשנו משהו שיחמם לנו את הלב ויפנק את המשפחה. המתכון הזה שתפס את עינינו, הביא איתו ניחוחות של בית, של אמא ושל סבתא. והתוצאה? מעלפת, ממכרת ומשגעת!
זמן ההכנה ורמת הקושי
– זמן הכנה: 2 שעות
– רמת קושי: בינונית
– כמות מנות: כ-30 עוגיות
העוגיות שלנו לא רק מושלמות בנראות אלא גם מדהימות בטעימות. כשבוחרים להשתמש בתמרים איכותיים וטריים, מקבלים תוצאה שמתחרה בעוגיות שתמצאו בפטיסרי הכי מפואר. תמרים הם לא רק טעימים, אלא גם עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. הם בריאים ודל פחמימיות – פשוט אגדי!
כן, אתם קוראים נכון – המתכון הוא גם בריא! בזכות הפחתת השימוש בסוכר והמרה עם תמתיק טבעי שאפשר ליהנות מהעוגיות מבלי לדאוג.
הרכיבים הדרושים
המרכיבים הבאים יהפכו את הבישול שלכם למשגע, תצטרכו:
– 2 כוסות קמח
– 1/2 כוס שמן קוקוס (ניתן להחליף בשמן זית)
– 1/2 כוס סוכר חום דמררה
– 1 ביצה גדולה
– 1 כפית וניל תמצית
– 1/2 כפית אבקת אפייה
– 1/4 כפית מלח
– 1/2 כוס מיץ תפוזים טבעי
– 200 גרם תמרים מגולענים וקצוצים דק
– 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
כמובן שאם אתם טבעוניים, תוכלו להמיר את הביצה בגרסה טבעונית. נסו להוסיף כף גדולה של זרעי צ'יה שפוחמים במעט מים. התוצאה תהיה אחרת, אך לא פחות מושלמת.
שלבי ההכנה
נתחיל במתכון המדויק – שלבי ההכנה:
1. נפעל ראשית לשמן קוקוס בחימום קל אם הוא מוצק.
2. בקערת ערבוב גדולה נכין את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, מלח וסוכר. נערבב היטב.
3. נוסיף את הביצה ואת השמן ונמשיך לערבב עד שהמרכיבים מתמזגים.
4. נוסיף את התמרים ואת האגוזים הקצוצים – אגב, תשימו עין עליהם, כי הם נוטים להיעלם תוך כדי הכנה!
5. נפנה את המיץ תפוזים ונתחיל לשלב בהדרגה עד שהמרקם יהיה רך ונעים למגע.
6. נניח את הבצק במקרר לקירור לפחות חצי שעה.
7. נעלה את הבצק למשטח מקומח ונפזר מתחת לנייר אפייה.
8. באמצעות מערוך, נרקוד מעל הבצק ונהפוך אותו לעבה לכדי כחצי ס"מ.
9. נחמם תנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס.
10. נתחיל לחתוך צורות עגולות בעזרת חותכן עוגיות או כוס.
11. נניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ונפרוס במרווחים שווים.
12. נאפה את העוגיות בתנור 12-15 דקות, או עד שהן מזהיבות קלות.
בעצם, הכנת המתכון הזה היא ממש אמנות. כל שלב אולי נראה פשוט, אבל יש לו משמעות רבה בתוצאה הסופית. חשוב להקפיד על זמן האפייה כדי לקבל אותן בדיוק בגוון ובמרקם הנכון.
הרכיבים האלטרנטיביים
כשמדובר בהחלפות אפשריות – המתכון גמיש במיוחד:
– ניתן להמיר את התמרים בתמרינד או שזיפים למי שרוצה לטעמים חדשים.
– אופציה לעוגיות עם פירות יבשים מגוונים, כמו חמוציות מיובשות או צימוקים.
– האגוזים יכולים להיות פקאן, לוז או שקדים, בהתאם לטעם האישי שלכם.
– להחליף את הסוכר החום בסירופ מייפל או דבש.
שאלות ותשובות
כמה זמן אני צריך לקרר את הבצק במקרר?
מינימום 30 דקות בקירור, אבל אם יש לכם זמן, להשאירו לשעה תיתן תוצאה איכותית יותר.
מה עושים אם הבצק רך מדיי לגילול?
במצב כזה, נוסיף מעט קמח בהדרגה עד לקבלת מרקם קשה יותר. הניחו למקרר לעוד פרק זמן.
האם ניתן להשתמש בשמן אחר מהמומלץ?
בוודאי. שמן קוקוס נותן טעם מיוחד, אבל שמן זית או חמניות גם יתאימו.
איך אפשר לשדרג את העוגיות?
ניתן להוסיף קמצוץ קינמון או הל לבצק לקבלת תוצאה ממכרת מתובלת.
האם ניתן להקפיא את העוגיות?
כן! מוסכם לחלוטין. להקפיא במיכל אטום להרפרה.
האם נדרש לערבב את הבצק ידנית?
לא בהכרח, אפשר להשתמש במיקסר, אך לקפל את התמרים ידנית לקבלת מרקם אחיד יותר.
מה תפקיד המיץ תפוזים במתכון?
מיץ תפוזים מוסיף מעט חמצמצות שמשדרגת את הטעם.
האם ניתן להוסיף שוקולד?
כמובן! קוביות שוקולד מריר יתנו טאץ מעולה.
האם אפשר להכין את העוגיות ללא גלוטן?
כן, אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח קוקוס כתחליף.
כמה זמן נשמרות העוגיות?
הן נשמרות בערך שבוע בקופסה אטומה, אך מנסיון שלנו, הן נגמרות תוך כמה ימים.
אנו ממליצים לכם לנסות את המתכון המדהים הזה ולשתף אותו עם חבריכם ומשפחותיכם. שתכינתם תהיה מלאה בחיוכים ובתיאבון!
כתיבת תגובה