סוד המרק: מרק עגבניות הכי טעים בעולם שתטעם ב-2023
מרק עגבניות מופלא, הכי טעים שיש
קרוב לוודאי שאין מאכל שמזכיר את הבית יותר ממרק עגבניות חם ומהביל. משהו בניחוח המשכר של העגבניות המתבשלות עם עשבי תיבול טריים פשוט גורם לנו להיזכר בערבים חמימים עם המשפחה סביב השולחן.
זמן הכנת המתכון: 60 דקות
* רמת קושי: קל
* מספיק ל-6 מנות נדיבות
המרק עגבניות הזה הוא מעבר למדהים. הוא משלב עגבניות טריות ובשלות, שום קלוי בניחוח עמוק, ועשבי תיבול שמביאים כל ביס לחיים חדשים. רצוי להשתמש בעגבניות עונתיות בשביל הטעם העשיר ביותר. ואם אתם מחפשים משהו שידביק את כולם למרק הזה כמוך – תרגיעו, זה בדיוק זה! ומובטח שכולם יתמכרו.
הסוד שלי ליצירת המרק האגדי הוא בעשיית השילוב הנכון בין העגבניות, השום, והבזיליקום. המרק הזה פשוט כל כך טעים, מעלף, וממכר שאתם תרצו להכין אותו שוב ושוב.
הרכיבים הדרושים
* 8 עגבניות עגולות בשלות, חתוכות לרבעים
* 1 בצל גדול, קצוץ
* 4 שיני שום, קלופות ומעוכות
* 1 כף שמן זית
* 2 כוסות מים או ציר ירקות
* 1 כף סוכר
* 1/4 כף מלח
* 1/4 כף פלפל שחור
* 10 עלי בזיליקום טריים, קצוצים
* 1 גבעול תימין טרי
* 1 עלה דפנה
* 1 כף רסק עגבניות
* 1 כוס שמנת מתוקה (לא חובה)
* גבינת פרמז'ן מגוררת להגשה (לא חובה)
שלבי ההכנה
עכשיו נעבור לחלק הכי חשוב – איך מכינים את המנה המשגעת הזו? תדאגו ללכת לפי כל שלב, ואנחנו נהיה מסודרים!
## רשימת ההכנה:
1. מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף וזהוב קלות.
2. מוסיפים את שיני השום המעוכות ומטגנים כדקה נוספת.
3. מוסיפים לסיר את העגבניות החתוכות ומבשלים על אש בינונית כחמש דקות, עד שהעגבניות מתחילות להתפרק.
4. מוסיפים את המים או הציר הירקות, הסוכר, המלח, הפלפל, עשבי התיבול ורסק העגבניות.
5. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 30 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
6. מסירים את גבעול התימין ועלה הדפנה ומעבירים את המרק דרך בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
7. מוסיפים את השמנת המתוקה, אם רוצים, וממשיכים לבשל על אש קטנה כחמש דקות נוספות.
8. להגשה, מפזרים מעל גבינת פרמז'ן מגוררת.
גרסאות חלופיות:
רוצים להעשיר את המרק שלכם? למה שלא תנסו להוסיף גם גזרים או כרשה למרק? הכל יתקבל בברכה.
אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, אפשר לוותר על השמנת ולהשתמש בחלב קוקוס במקום.
### ידעתם?…
עגבניות עשירות בויטמינים ומינרלים כמו ויטמין C, ליקופן וברזל. הן גם מכילות נוגדי חמצון שעוזרים לשמור על מערכת החיסון ולמנוע מחלות.
שדרוגים ותוספות
למרק הזה יש אינסוף דרכים לשדרג אותו: אפשר להוסיף פסטרמה או קוביות חסילונים אם רוצים לתת לו טוויסט חלבוני. רוצים טעם איטלקי יותר? תוסיפו מעט אורז בגוון, או כף פסטו מעל לכל מנה.
### שאלות ותשובות
כמה זמן נשמר המרק במקרר?
המרק נשמר במקרר עד כ-4 ימים בקופסה סגורה היטב. אפשר גם להקפיא אותו אם רוצים לשמור לזמן ארוך יותר.
האם אפשר להכין את המרק ללא גלוטן?
בוודאי! כל רכיבי המתכון הם ללא גלוטן מלכתחילה, אז המעוניינים בתזונה זו לא צריכים לדאוג.
איך להכין מרק יותר סמיך?
אם אתם אוהבים מרק יותר סמיך, אפשר להוסיף תפו"א מבושל ולטחון יחד עם המרק. הוא יוסיף קרמיות וגם עושר לטעמים.
מה אפשר לעשות אם המרק יוצא חמוץ מדי?
אם העגבניות היו חמוצות מדי, אפשר להוסיף עוד קצת סוכר או שמנת כדי לאזן את הטעמים.
ניתן להחליף את הבזיליקום בצמחי תיבול אחרים?
כן, בהחלט אפשר להשתמש בכוסברה, פטרוזיליה או אפילו שמיר – הכל תלוי בטעמים שאתם אוהבים.
האם חובה להשתמש בשום?
השום מוסיף טעם עמוק ומיוחד, אבל אם אתם לא חובבי שום, אפשר לוותר עליו או להפחית את הכמות.
איך להכין את המרק עם טוויסט פיקנטי?
אפשר להוסיף לפלפל קצוץ, מעט פפריקה חריפה או פתיתי צ'ילי – הכל לטעמכם.
מה אפשר לעשות עם שאריות המרק?
השאריות של המרק ניתנות להקפאה ולהתחמם מחדש בשעת הצורך. בנוסף, אפשר להשתמש בשאריות כרוטב לפסטה או בסיס לתבשילים אחרים.
האם אפשר להשתמש בעגבניות מקופסה?
כן, אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסה. אבל אם יש לכם אפשרות להשתמש בעגבניות טריות ועונתיות, זו האופציה הטובה ביותר.
האם שמן הזית הכרחי במתכון?
שמן הזית מוסיף טעם מיוחד, אך אפשר להחליף אותו בשמן קנולה או חמניות אם זה מה שיש לכם במטבח.
תהנו מההכנה ושיהיה בתיאבון! אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולספר לחברים ולמשפחה!
כתיבת תגובה