סלט חסה עגבניות שרי ואגוזי מלך שלא תרצו לפספס
סלט חסה עגבניות שרי ואגוזי מלך – הבריאות המושלמת בטעמים מדהימים
אז היום אנחנו מתכוונים לגלות לכם את הסוד של אחד הסלטים הכי טעימים שיש! הסלט הזה לא רק שנראה יפה, הוא גם כל כך טעים שאפילו האלמוגים בים יגידו "וואו!" כשיטפלו בו. אנחנו מדברים כאן על סלט חסה, עגבניות שרי ואגוזי מלך. השילוב הזה הוא אגדי, ולא מדובר רק באסתטיקה – זה ממש משגע את החיך! כל ביס בסלט הזה יכול להפוך כל ארוחה למשהו מיוחד, ולא רק לחסודות הבריאות שבינתיים מתגעגעות לסלט קיץ מרענן.
כשהקיץ מתקרב, כולנו משתוקקים לאוכל קל וטעים שמערב בריאות יחד עם טעמים מעניינים. אז במקום לספור קלוריות, בואו פשוט נטעם את החיים! את הסלט הזה אפשר להכין תוך כמה דקות, והטעמים שלו ממכרים. תוכלו להוסיף אותו לארוחה כראשונה, או פשוט לנשנש אותו במשך כל היום. עם כל כך הרבה יתרונות בריאותיים וניחוחות משגעים, אין פלא שסלט החסה הזה הפך לאחד השמות החמים בשולחנות שלנו.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
בעקבות כל הטוב הזה, הגיע הזמן לדיבר על המרכיבים! אתם תראו שמה שדרוש כאן הוא קל להשגה ואפשר למצוא כמעט בכל חנות.
- ראש חסה רגילה או חסה רומנית, שטופה וקצוצה
- כוס עגבניות שרי, חצויות (ויש כמובן שהן יבואו בגרשון – הגוון הנפלא שלהן נמס בפה)
- חצי כוס אגוזי מלך קצוצים לא крупно
- חצי כוס גבינת פטה מפוררת (כמובן שאפשר גם ללכת על גבינת ספואי או גבינת עיזים)
- שלושה כפות שמן זית איכותי
- מיץ מלימון אחד
- שן שום קצוצה (לגרסה עליונה, במידה ורוצים להתפרע בעוצמת הטעמים)
- מלח ופלפל לפי הטעם
מרכיבים חלופיים
למי שאוהב לשדרג או לשנות – אין בעיה! אפשר לשים במקום אגוזי מלך גם אגוזי פקאן, שקדים מרוסקים או אפילו לשלב טופו קרים לחלוטין. הגבינה יכולה להיות גבינת קוקוס טבעונית או אפילו לא להופיע במתכון הזה, כי לפעמים טבעוני זה גם מצוין!
שלבי ההכנה
אין צורך לחכות הרבה, בזכות כל הקסם בהכנה. אוף, זה עניין ממש באמת מצחיק איך כל כך קל להכין את זה!
- קוצצים את החסה לשבבים בגודל בינוני ומניחים בקערה גדולה.
- מחצית עגבניות השרי מניחים מעל החסה.
- מניחים את אגוזי המלך הקצוצים בזהירות.
- מפוררים בעדינות את גבינת הפטה מעל הסלט.
- מעבירים לקנקן קטן את שמן הזית, מיץ הלימון, השום, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
- שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי שכל המרכיבים יתחברו.
- מגישים מיד, ללקק את האצבעות!
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
אם אתם מרגישים נועזים, אפשר להוסיף לתערובת כמה קוביות של מלפפון קלוי, או קצת רצועות של פלפל צבעוני שיתנו פן נוסף. יש שמוסיפים קצת עלי בזיליקום טריים כדי להוסיף ריח משגע, או רוטב על בסיס יוגורט בשביל טוויסט חמצמץ. גורמים לי לחלום לפעמים – לזרוק פנימה עוד סוגי ירקות ותחושה של ים אצלנו.
שאלות ותשובות
מה חשוב לדעת על האגוזים?
האגוזים מוסיפים טעמים נועזים במיוחד. אגוזי מלך, לדוגמה, ידועים באומגה 3 ובריאות הלב. כדאי לקנות אגוזים קצוצים מבעוד מועד או לקצוץ אותם בעצמכם.
האם אפשר להכין את הסלט כמה שעות לפני הארוחה?
כן, אבל כדאי להוסיף את הרוטב סמוך לארוחה, כדי שהירקות לא יאבדו מהפריכות שלהם.
מה מה יכול להוות תחליף לגבינת פטה?
אפשר להשתמש בגבינת עיזים, או בשום גבינה לרגישים ללקטוז, גם טופו יתאים כאן לגמרי!
האם הסלט מתאים גם לדיאטה?
בהחלט! מדובר במתכון בריא, דל פחמימות ועשיר בויטמינים. אותו אפשר לשלב בקלות בתוכנית תזונה בריאה.
מה קורה אם אני מתקן את המרכיבים?
זה בסדר גמור! תרגישו חופשיים לשים את החומרים שאתם אוהבים או שיש לכם בבית.
מה לדעתכם הסוד להצלחת הסלט?
הרוטב! השילוב של שמן זית עם הלימון נותן טוויסט שאפשר להתמכר אליו.
האם יש מגבלה על כמות הסלט שצריך לאכול?
שום מגבלה! אפשר לאכול כמה שרוצים, מדובר בסלט בריא.
האם אפשר להקפיא את הסלט?
לא מומלץ. סלטים מבוססים ירקות מאבדים את המרקם והפריכות בהקפאה.
האם צריך לשטוף את החסה?
בהחלט! שטיפה יסודית היא חובה כדי להיפטר מחומרי הדברה.
באיזה זמן הסלט ישמור בכיצד הנכונה?
שמרו אותו במקרר – הוא יישאר רענן ואיכותי בין יומיים לשלושה עדיף לא לערבב עם הרוטב לפני הזמן.
אם הגיע הזמן למצוא את הסלט המושלם שלכם, הסלט הזה מסביר את עצמו! מובטח שתרצו לשתף אותו ברשתות החברתיות כדי שגם אחרים יתנסו בחוויה העשירה הזו. שלכם, בתיאבון!
כתיבת תגובה