סלט חצילים וגמבה רומני שלא תרצו לפספס!
טעמים של נוסטלגיה
קיומו של סלט חצילים וגמבה רומני הוא באירוניה טהורה – אותה מנה שנועדה לשמר את טעמי הילדות, אך משמחת כל כך באופן שמחדש כל שולחן. הסלט הזה לא רק מתהדר בטעמים עזים ואותנטיים, אלא הוא גם זוכה למעמד של כוכב במרכז הארוחה, גם כשהוא קצוץ יחד עם שאר המנות. כולם מתלהבים מהסלט הזה, שמקפיץ את כל התיבול כשחוגגים ארוחות משפחתיות, חגיגות או סתם סופ"ש.
הסלט הזה הוא אגדי, מושלם, ואפשר להכין אותו כך שיתאים לכל כך הרבה סגנונות תזונתיים – טבעוני, דל פחמימות – אז למה שלא תתנו לו הזדמנות? חברים וקוראים, דמיינו לעצמכם את טעמי החצילים הרכים, המתערבבים עם מתיקות הגמבה והכוח של השום. אפשר לראות את הצבעים הקסומים משחקים עם החשק שלכם, להזמין אתכם לקחת עוד כף ועוד כף. רק תזהרו, כי זה מתכון שהוא ללא ספק ממכר!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי והגשה
– זמן הכנה: 60 דקות
– רמת קושי: בינוני
– כמות מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שניגשים להכין את המנה המדהימה הזו, הנה מה שתזדקקו לו:
– 3 חצילים בינוניים
– 2 גמבות (אחת שצבעה אדום ושנייה צהובה)
– 2 שום קלופים
– 4 כפות שמן זית איכותי
– 3 כפות חומץ בושם (לגרסה חומצית יותר השתמשו בחומץ בן יין)
– 1/2 כפית מלח
– 1/4 כפית כמון טחון (אם אוהבים את הטעמים העזים)
– פטרוזיליה קצוצה לקישוט
טכניקות תחליפיות למרכיבים
אם אתם לקוחות אמיצים, אתם יכולים לנסות לגוון את המנה עם חציל בגוון סגול כהה יותר או להכין גרסה טבעונית על ידי הוספת טחינה במקום השום. גם נדה עגבניות או זיתים שחורים יכולים להוסיף טוויסט נוסף למתכון – שדרוג אדיר וסופר טעים!
שלבי ההכנה
1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס עם טורבו.
2. חוצים את החצילים. עושים להם חורים עם קיסם ומניחים בתבנית.
3. קולפים את השום ומניחים אותו ליד החצילים בתבנית.
4. מכניסים לתנור ואופים במשך 30-40 דקות, עד שהחצילים רכים ונעימים במרקם.
5. לאחר מכן, חותכים את גמבות לחצאים ומניחים אותם גם בתבנית.
6. מצפים את כל החומרים עם שמן זית, מלח והכמון, ואופים לעוד 15-20 דקות עם דלת פתוחה קלה, כדי שהאדים ייצאו.
7. משאירים את הכל להתקרר לטמפ’ החדר.
8. חותכים את כל החומרים לקוביות בגודל אחיד.
9. מוסיפים את החומץ ומערבבים היטב.
10. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומנערים שוב.
אחרי כל כך הרבה השתדלות, כל מה שנשאר לכם זה לאכול בשמחה! מומלץ להגיש עם לחם טוב או פריכיות טחינה.
תוספות או שדרוגים אפשריים
אפשר בהחלט להוסיף סומאק, שמן תאנים או חריף של חריף לטעמים מעזים יותר. גם החלבונים עטופים בגבינת פטה או יוגורט עשויים להיות תוספת מושלמת, ואפילו לקשט עם בקשה טחינה מלמעלה – אין ספק שהמנה הזו רק משתדרגת עם כל תוספת!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הסלט הזה יום מראש?
בהחלט, אך כדאי לשמור אותו במקרר בתוך קופסה סגורה. הוא רק משתבח במשך הזמן!
האם ניתן לשים יותר גמבה?
לגמרי! הגמבה מתוקה וכל כך טעימה, אין פה באמת הגבלה.
האם חצילים ממולאים אמורים להיות יפים יותר מסלט?
זה תלוי באיך מסתכלים על זה. כל מנה יש לה את יתרונותיה.
מה כמות השום שאפשר לשים עבור חובבי השום?
למה לא לשים עשרה? המעלף הזה רק מרגיש חריף יותר!
האם יש דליל או דל פחמימות?
אם בוחרים במתכון הטבעוני והחומצי, בסלט הזה יש דל פחמימות.
האם אפשר לשים חריף?
למה לא! יש לי סבון לתבל את הכל – אפשר לשים כל מה שמתחשק!
מה הכמות המומלצת של שמן זית?
4 כפות תמיד משתלמות, אבל כל אחד ואחד ייחודי עם הטעם שלו.
האם אפשר לשים רוטב שונה?
אין בעיה אם רוצים לנסות רוטב טחינה או מיונז מתובל.
מה המרקם של החצילים בסלט?
הם מתמזגים עם הגמבה למרגש, כן – נעים ואוורירי!
האם יש יתרונות בריאותיים?
בוודאי! החציל הוא ירק בריא עם סיבים תזונתיים ועשיר בנוגדי חמצון.
אז מה אתם מחכים? הוציאו את המרכיבים מהארון, ותתחילו להריח את התבלינים. רגע, לפני שאתם לוקחים כף נוספת – אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם כל החברים והמשפחה ברשתות החברתיות!
כתיבת תגובה