סלט פסטה קר עם פלפלים קלויים ששווה לנסות

סלט פסטה קר עם פלפלים קלויים ששווה לנסות

סלט פסטה קר עם פלפלים קלויים

אבו! מי לא אוהב פסטה? כשמדובר בימי קיץ חמים, סלט פסטה קר הוא הפתרון המושלם. מדובר במנה קלה, מדהימה, ממכרת ומלאה בטעמים מרעננים שיכולים לשדרג כל אירוע או פיקניק. הסלט הזה הוא כאילו משלוח מנות של סבתא, עם תוספת של פלפלים קלויים שמקנים לו טעמים מעלפים. בקיץ, כשחם, אנחנו לא רוצים לשבת במטבח שעות. אז בואו נצא לדרך עם מתכון שסופר קל להכנה, ושהכי טעים שיש!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 6-8 מנות

הסלט הזה הוא פתרון אידיאלי עבורכם לארוחות משפחתיות, לתושבי גריל או אפילו עבור סתם ערב בבית עם חברים. הוא דרוש מינימום מאמץ עם תוצאה מקסימלית.

הרכיבים הדרושים

כדי להכין סלט פסטה קר עם פלפלים קלויים, נצטרך את הרכיבים הבאים:

  • 300 גרם פסטה – פנה, פוזילי או כל צורה אהובה אחרת
  • 2 פלפלים אדומים קלויים (אפשר לקנות בשקית או לקלות בבית)
  • 1 פלפל צהוב קלוי
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת (לגרסה טבעונית ניתן לשים תחליף גבינה)
  • 1/2 כוס זיתים Kalamata (או זיתים ירוקים, לפי הטעם)
  • 1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים (מושלם להוסיף קראנץ' ופריכות)
  • בצל ירוק קצוץ (רגיל או סגול, לפי מה שאוהבים)
  • 4 כפות שמן זית איכותי
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח וחרדל לפי הטעם

כמובן שאפשר להוסיף או להחליף רכיבים לפי מה שנמצא בבית, העניין כאן הוא לצאת מהשגרה ולהפתיע עם טעמים חדשים.

שלבי ההכנה

כדי ליצור את הסלט המושלם הזה, פשוט עקבו אחרי הצעדים הבאים:

  1. מבשלים את הפסטה במים עם מעט מלח, עד שהיא רכה אך לא מידי – אל דנטה. (זאת ההגדרה, תאמינו לי שהפסטה השקפתית היא מרשימה!)
  2. מזרים את הפסטה עם מים קרים ומניחים בצד.
  3. אם אתם קולים פלפלים בבית, חותכים את הפלפלים לאורכם, וקלויים על מחבת חמה או בתנור במשך 20 דקות, עד שהקליפה מתקלפת.
  4. חותכים את הפלפלים קלויים לרצועות דקות ומניחים בקערה גדולה.
  5. בתוך הקערה שמים את הפסטה, האגוזים, הזיתים, הבצל הירוק והגבינה. הרבה טעמים, כל כך משגעים!
  6. מוסיפים את השום הכתוש, שמן הזית והחומץ בלסמי. מערבבים הכל בעדינות, עד שהכל מתמזג והתערובת נראית זמינה.
  7. מלח וחרדל לפי הטעם – חשוב שלא להגזים, כדי לשמור על הטעמים הטבעיים של הרכיבים.
  8. נותנים לסלט להתייצב במקרר במשך 30 דקות, כדי שהטעמים יתמזגו.
  9. מגישים עם פרוסות לחם פריך בצד. יהיה ללקק את האצבעות!

הכנה קלה, טעמים שמעלפים בפה ואין מה לחכות. אבל רגע, יש גם אפשרויות אחרות להרגיש שף על!

שדרוגים ותוספות

ואם כבר מתחילים לחשוב על מה אפשר לשדרג, הנה כמה רעיונות:

  • מוסיפים גרגרי חומוס קפואים, לכדי סט של בריאות וכבוד.
  • מחממים מעט עוף קלוי ומערבבים יחד עם הסלט, למנה משגעת!
  • לגרסה דלת פחמימות, ניתן להשתמש בחתיכות של קישוא או זוקיני כתחליף לפסטה.
  • מוסיפים תיבול של בזיליקום או פטרוזיליה – זה נותן צבע רענן!
  • לגרסה חריפה, מעט של צ'ילי קצוץ או רוטב חריף בהחלט ידרגו את הסלט!

הסלט הזה הוא באמת לא נגמר באופציה. ככל שיש לכם יותר טעמים מגוונים, ככה הוא יהיה יותר אגדי!

שאלות ותשובות

מה אני יכול לעשות אם יש לי אוכלים רגישים לגלוטן?
ניתן להשתמש בפסטה מחומרים ללא גלוטן, כגון פסטה מקטניות או אורז.

האם אפשר לקלות את הפלפלים בתנור מבלי שמן זית?
באופן עקרוני, כן. עם זאת, שמן זית משפר את הטעם ואת הקראנצ' של הפלפלים.

האם יש תחליף טוב לחומץ בלסמי?
חומץ תפוחים או חומץ שיכר יביאו טעם דומה, אם כי לא בדיוק.

איך לדעת שהפסטה מוכנה?
חשוב לטעום את הפסטה, שעליה להיות רכה אך עם מעט נגיסה (אל דנטה).

האם הסלט נשאר טעים גם יום אחרי הכנה?
בהחלט! כל יום שהסלט עומד במקרר יש לו טעמים עמוקים ותוספים.

מתי כדאי להכין את הסלט?
הייתי ממליץ להכין אותו בערב לפני הארוחה. זה יוצא טעים במיוחד!

האם הסלט בריא?
בוודאי! עם שפע של ירקות, שמן זית ובריאות מלאה!

האם אני יכול להוסיף גבינות אחרות?
כמובן! גבינת מוצרלה רכה היא תוספת נהדרת.

מה לעשות אם אני לא אוהב פלפלים?
ניתן להחליף את הפלפלים בכל ירק אחר כמו קישוא, גזר או אפילו ירקות עלים.

איך שומרים את הסלט במקרר?
מומלץ לשמור אותו בכלי סגור, ולהקפיד על אכילתו תוך כמה ימים.

אז חברים, אם הגעתם עד לכאן, הגיע הזמן לצאת למטבח, להכין את הסלט הזה ולשתף אותו עם כל מי שאתם מכירים. תזכרו, סלט פסטה קר עם פלפלים קלויים הוא לא רק אוכל – הוא חוויה! שתפו, הפיצו, והרגישו חופשי להפתיע את כולם עם טעמים מדהימים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *