סלמון טמפורה מושלם בקלות ובמהירות בבית
מדריך להכנת סלמון טמפורה מושלם
הנה משהו ממש מדהים שמחכה לכם במטבח – סלמון טמפורה! אם אתם רוצים לקחת הפסקה מהמגעים השגרתיים ולצלול אל עולם המטעמים היפנים, המתכון המופלא הזה הוא בדיוק מה שאתם מחפשים. נדמה לי שלא ניתן לתאר את התחושה הנפלאה כשאתם משדרגים את הסלמון המוכר והאהוב לקונספט חדש עם באט (טמפורה). התוצאה היא מנה שמתפרקת בפה, עם מרקם אוורירי ונגיעה של קריספיות שמכניסה את כל החושים לפעולה. כי בסופו של דבר, מי לא אוהב טעמים ממכרים שממלאים אותנו בשמחה? אז בואו נכין את זה!
זמן הכנת המתכון
- משך זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול אל תוך שלבי ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שצריך. המתכון הזה בונים ראויים למלא כל שולחן; טעמים עשירים, צבעוניות מושלמת וריח שמתפשט בכל החלל. בואו נתחיל!
- קילוגרם סלמון טרי, מפולח לפיסות קטנות
- 1 כוס קמח חיטה
- 1/2 כוס קמח תפו”א (לקרמיז לשדרוג)
- 1 כוס מים קרים מאוד
- 1 ביצה
- 1/2 כפית מלח
- שמן לטיגון (כדאי להשתמש בשמן צמחי נטול טעם)
- סויה להגשה
- גבישי מלח אטלנטי לקישוט
- נענע או כוסברה קצוצה (אופציונלי, כדי להעמיק את הטעם)
היו רגעים שאני מחליפה את הסלמון בטונה או דגי ים אחרים, והתוצאה עדיין יוצאת אגדי. אפשר להשאיר את הסלמון הזה בתפיסה פיקנטית, או לספוג את הרוטב העדין של הסויה. אתם בהחלט מוזמנים להיות יצירתיים!
המרכיבים החלופיים
ועכשיו, למי שמעוניינים בריא יותר או ללא גלוטן, הנה כמה הצעות:
- לגרסה טבעונית: אפשר להחליף את הסלמון בסטיק טופו או אפילו בצלואים ירוקים (סלק, קישוא, ברוקולי).
- לגרסה ללא גלוטן: אם תרצו לבשל בלי גלוטן, פשוט הוציאו את קמח החיטה והשתמשו בקמח תפו”א או קמח אורז.
שלבי ההכנה
יש משהו ממש לשעשע בתהליך ההכנה הזאת – אתם תרגישו איך מתנהלת חגיגה במטבח. בואו נתחיל!
- קודם כל, נוודא שהסלמון מופל בצורה מושלמת, וחותכים אותו לפיסות בגודל של ביס.
- נמלא קערה בקמח חיטה ונוסיף את קמח התפו”א, מלח והביצה.
- נוסיף את המים הקרים והקציפים עם מקציף ידני כמה דקות – התוצאה הסופית תהיה תערובת נוזלית ואוורירית.
- בזמן שהשמן מחמם פנימה בסיר עמוק (כ-180 מעלות צלזיוס), נוצר סרט שאנחנו ערבבים את הסלמון עם הבצק הכה קליל.
- נלחץ את הסלמון לתוך הבצק מכל הצדדים כדי שיתמזגו.
- נכניס בזהירות את נתחי הסלמון לשמן החם (אל תשכחו להתגונן!), ונגוון בין הנגשה שלנו עד שמשחים מכל הצדדים – יש לעקוב אחרי התהליך, ברציפות.
- נוציא את הסלמון המושלם ונניח על מגבת לייבוש.
- נאפה במידת הצורך עם גבישי מלח אטלנטי ולעטר עם נענע או כוסברה.
- מוגש עם סויה לצלילה, נכון שזה מפתה?
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם כבר טיילנו אל עולם הבישול היפני, ישנם כמה שדרוגים שתוכלו לשקול להוסיף למנה:
- אדלפת תפואי מתוקים לפני הטיגון לצד הסלמון.
- אפשר לנסות להוסיף צ'ילי חריף לקצת חום.
- לפרוס גי או רוטב טריאקי להוספת טעמים.
- אם אתם חובבי סלטים, אפשר להוסיף ליד סלט רענן עם ירקות קצוצים – זה מוסיף מימד נוסף של כיף לארוחה שלכם!
שאלות ותשובות
מה חשוב לשים לב אליו כאשר מטגנים סלמון?
חובה לפקוח עין על חום השמן – אם הוא חם מדי, הסלמון עלול לשרוף. מצד שני, חום נמוך מדי יגרום לנזילות מהבצק ולא תקבלו את המרקם הקראנצ'י המושלם.
האם ניתן להשתמש בסלמון קפוא?
בהחלט! אך הקפידו להפשיר אותו בתהליכים נכונים לפני ההכנה, כדי לשמור על טיב הדג.
מה המינימום של הזמן שצריך לטגן כל פיסת סלמון?
כ-3-4 דקות לכל צד – שימו לב שהסלמון זמין לתוך הזהב הקסם!
למה כדאי להשתמש בקמח תפו”א?
הקמח תורם לקראנץ’ יותר מעניין בכך שהוא קל ומחזק את הבצק.
האם זה מתכון שמתאים לילדים?
בהחלט! זה דווקא עשוי להיות השלב הראשון שלהם בבישול רעיונות תוספתיים עם טעמים והסתכלות על מטעמים.
זמן ההכנה ארוך מדי למי שאין זמן?
המתכון מהיר עוסק בעיקר בהכנה פשוטה של הסוכן – פשוט נסו להיות מאורגנים וזה יהיה הכל עוד יותר קל!
אפשר להכין את המתכון הזה מראש?
כן! אתם יכולים להכין את התערובת ולשמור במקרר, ואז לדרגה מחדש כשהשעה מתאימה.
האם סלמון בטמפורה מתאים גם לארוחות ערב חגיגיות?
בהחלט! מדובר במנה מרהיבה שיכולה תמיד להותיר רושם.
מה תוכלו להגיש לצד הסלמון?
סושי מכיני בית, סלטים מדליקים, אטריות נודל או טמפורה נוספת של ירקות מתובלים הם רעיונות מצוינים!
האם אפשר להכין את המתכון בלי ביצה?
כמובן! אפשר להוסיף לדוגמה רסק תפוחים כחלופה לבצק או להשתמש בתחליפי ביצים אחרות.
אז קיבלתם והשגתם מתכון פשוט ומיוחד, המזכיר את טעמי המטבח ההיפני, עם נגיעות אישיות שלכם. עכשיו, כשאתם מתיישבים לשולחן, אתם יכולים להרגיש את ההנאות והקסם של סלמון טמפורה מעלף. אם אתם אוהבים את מה שיצרתם, אל תהססו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם ולהסתובב עם חברים ואהובים!
כתיבת תגובה