ספינג בטעמה של בית תוך 10 דקות בלבד!

ספינג בטעמה של בית תוך 10 דקות בלבד!

מתכון לספינג – לחמניות פריכות ומעוררות תיאבון

הנה מגיע מתכון שיפתור לכם את בעיית השעמום במטבח! ספינג רך, נימוח ואוורירי, כמעט כמו לחפש את האוצר שבוקע מלחם בתנור. ריח החמניות הללו מתפשט בכל השכונה כמו שמועה סודית, וכל מי שמוצא את עצמו בקרבת מקום פשוט לא יכול להתאפק. אתם תגלו שאי אפשר לעצור את הידיים שלכם מלהתפנק בלחמניות האלה שנמסות בפה והופכות כל ארוחה לאגדה בלחיצת כפתור. הם מדהימות, מושלמת, ומעלף! אז בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן אפייה: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 12 לחמניות

לחמאות שלנו כל כך מדהימות שאני בטוח שלא תפסיקו לאכול אותן! עכשיו, שאתם משופשפים ושוקלים ליצור את המעולות האלה, לפניכם כל מה שאתם צריכים לדעת.

הרכיבים הדרושים

כעת הגיע הזמן להסביר לכם על המרכיבים העיקריים שמהם ניצור את הלחמניות האגדיות הללו. מדובר ברכיבים פשוטים שאפשר למצוא בכל מטבח, ובכל זאת, התוצאה היא פשוט ממכרת.

  • 500 גרם קמח חיטה (אפשר גם קמח חצי חצי)
  • 300 מ"ל מים חמימים
  • 10 גרם מלח
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 60 מ"ל שמן זית
  • 1 ביצה (למבריקות)

למי מכם שרוצה לנסות גרסה טבעונית, אפשר בהחלט להחליף את הביצה ב"אגז" (טופו מרוסק) או מים מעורבים בקמח חומוס – החמאות ייצאו מדהימות גם ככה.

שלבי ההכנה

ועכשיו, אחרי שהכנו את כל מה שצריך, הגיע העת לעבור לשלבים שיביאו לנו את הלחמניות המופלאות הללו.

  1. מניחים את השמרים והסוכר בקערה עם המים החמימים וממתינים כ-5 דקות עד שהשמרים מתססים.
  2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח והמלח.
  3. יוצרים גומה במרכז הקמח ויוצקים לתוכה את השמרים עם המים ואת שמן הזית.
  4. לשים את העיסה היטב עד שהבצק גמיש ואוורירי. (כך תתגברו על תסמונת הקמח בישראל – ויש שיגידו שהבצק ירגיש שאתם משחקים עם פלסטלינה).
  5. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקום חם למשך כ-30 דקות (אם אתם סובלים מתחושת חימום יתר במטבח, פשוט מכניסים את הבצק לתנור החם לכמה דקות).
  6. מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות שוות, יוצרים צורת לחמניה או כדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. ממשיכים לחכות עוד 10 דקות, ניתן למרוח ביצה על הלחמניות למראה מוזהב.
  8. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  9. אופים את הלחמניות במשך 15 דקות, עד שהן מזהיבות.
  10. מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר.

זהו! כבר אין לכם תירוצים לא לנסות את המתכון הזה – הוא כל כך פשוט ומהיר. הלחמניות האלה נהדרות עם חמאה, עם ריבה, או אפילו סתם כך. אגב, אפשר גם למלא אותם בגבינות או ירקות, זה משגע!

תוספות ושדרוגים אפשריים

  • אפשר להוסיף קצח או שומשום על הלחמניות לפני האפייה.
  • לגרסה מתוקה, הוסיפו קינמון וסוכר בתערובת הבצק.
  • בקיץ, ניתן להוסיף לתערובת כמה עלי בזיליקום קצוצים – זה יארוס את הריח!
  • לחמי גבינה – הוסיפו ת chunks גבינה צהובה למלית את הבצק.
  • אפשר להכין גם לחמניות קטנות לפסח – להחליף את הקמח בקמח מצה.

עכשיו, כשתהיו ליד חברים או משפחה בעוד מעט זמן, אתם יכולים לספר להם על הלחמניות המדהימות הללו, זה יהיה רעש שדומה להודעות בוואטסאפ החשובות ביותר.

שאלות ותשובות

האם אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן?
אכן כן, אתם יכולים להשתמש בקמח תפו”أ או בקמח ללא גלוטן אחר. הכי חשוב להתבצע על פי ההוראות במדויקות כדי שהלחם יוצא נכון.

כמה זמן אפשר לשמור את הלחמניות?
הן יכולות לשמור על אורך חיים של כמה ימים באריזת סנדוויץ' או עד יומיים במקפיא!

האם אני יכול להכין את הבצק ערב קודם?
בהחלט! כדאי לשים בקירור למשך לילה ואז לאפס את הבצק להוצאת אוויר לפני השימוש.

מה אם אין לי שמן זית?
שמן סויה או חמניות יעשו את העבודה! פשוט להשתמש בשמן שיותר נגיש לכם.

האם החמניות מתאימות לאנשים עם רגישות לחלב?
כן, באמצעות המרת המרכיבים למרכיבים טבעוניים, ניתן להפוך את הלחמניות לאידיאליות!

אפשר בהחלט למלא את הלחמניות באיזה תוסף?
כמובן! גבינה עם רוטב עגבניות זה משגע. תנסו כמובן גם עוף שופשף עם תבליני בוקר – לכו על זה.

האם ניתן להכפלת כמויות?
בוודאי! זה מתאים במיוחד כשיש אורחים או אירועים – אז שווה בהחלט להכין כמות כפולה.

אילו תוספות יכולות להיות מועילות ללחם?
אגוזים, צימוקים, קינמון או כל חומר שאתם אוהבים יכולים לגרום לחוויה שלכם להיות מדהימה!

אז יש לבצק הזה עוד עשרת אלפים שמות?
לגמרי! אתם מוזמנים לקרוא לזה לחם לכל מטרה או פשוט ספינג. ההנאה חשובה, לא השם.

האם זה מתאים כשתיה?
לגמרי! אפשר להכין זאת עבור כל אירוע. פאקינג ומזמינים תוצרת איכותית!

אחרון חביב – אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות שלכם. תנו לחברים שלכם גם להנות מהלחמניות האגדה הללו. כשטעמתם, אתם תבינו שאין דבר יותר טוב מלשלוח את זה הלאה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *