עוגיות ללא סוכר: המתכון שכולם מדברים עליו
אם יש לכם זיכרון ילדות שעושה לכם להתמוגג, אז כנראה שהכי טוב זה כשמדובר בעוגיות של אמא או סבתא. אבל מה אם נגיד לכם שאפשר להנות מהטעם מעלף של העוגיות בלי כל הסוכר? כן, כן, שמעתם נכון! היום נלמד להכין עוגיות מופלאות שהן גם בריאות, גם מדהימות וממכרות, ובעיקר – ללא סוכר!
זמן הכנת המתכון
• סה"כ זמן: 45 דקות
• רמת קושי: קל
• כמות: 24-30 עוגיות
העוגיות האלו מושלמות לכל מי שרוצה ליהנות ממנה טעימה מבלי להרגיש אשמה. מדובר בעוגיות מתוקות, אך לא מתיקות מהסוג שאנחנו רגילים לו. הן אוצרות בתוכן טעמים אגדים ועדינים, שמשגעים את החך בצורה מפתיעה. מתאימות לחובבי אוכל בריא ולמי שמחפש תחליפים מתוקים לטעמו של הסוכר.
הרכיבים הדרושים
בואו נתחיל קודם כל עם המרכיבים – כי הרי בלי המרכיבים המשובחים שלנו, אי אפשר לפצח את המתכון המושלם הזה.
• 1 כוס קמח שקדים (אלטרנטיבה בריאה ובהחלט דלה בפחמימות)
• 1/2 כוס קמח קוקוס (נותן לעוגיות מרקם אוורירי ונימוח)
• 1/2 כוס חמאת שקדים (מרכיב מעלף שנותן טעם רך ועמוק)
• 1/2 כוס שמן קוקוס (יכול לשמש כתחליף לחמאה ומוסיף טעם עדין)
• 2 ביצים
• 1/2 כוס סוכר קוקוס (מרכיב זה יוסיף את המתיקות האגדים-אגדית שכולנו אוהבים)
• 1 כפית תמצית וניל
• 1/2 כפית אבקת אפייה (כדי שהעוגיות יהיו אווריריות ושמחות)
• 1/4 כפית מלח
שלבי ההכנה
בואו נדבר רגע על התהליך המדהים שבו נביא את העוגיות האלו לחיים – כי אסור לוותר על חווית האפייה המשגעת שמצפה לנו.
אלה הם השלבים שאנחנו צריכים לעבור:
1. ראשית, נחמם את התנור לחום של 175 מעלות צלזיוס.
2. ניקח קערה גדולה ונדאג לערבב בה את קמח השקדים, הקוקוס, אבקת האפייה והמלח. נעשה זאת באהבה ובהשקעה. סבתא שלי תמיד אמרה שאם מערבבים עם חיוך – התוצאה יוצאת הרבה יותר טובה.
3. במיקסר ידני (או במזלג אם אתם אוהבים אתגר!) נערבב את חמאת השקדים, שמן הקוקוס והסוכר קוקוס עד לקבלת תערובת חלקה ושמנתית במיוחד.
4. נוסיף לתערובת את הביצים ואת תמצית הווניל, ונערבב בעדינות.
5. נשפוך את התערובת הרטובה לתוך הקערה עם החומרים היבשים ונערבב עד שהכל משתלב באופן מושלם.
6. ניקח כף מהבצק ונגלגל לכדורים קטנים. נניח את הכדורים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה ונלחץ עליהם מעט כדי לעצב עוגיות קטנות.
7. נאפה בתנור במשך 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. התוצאה? עוגיות מדהימות וממכרות שתרצו לאכול ישר מהתנור (אבל חכו שיתקררו קצת!).
אחת מהחלקים הנהדרים במתכון הזה שהוא מתון לגמישים ומאפשר לאלתר. אם יש לכם ילדים או אתם פשוט אוהבים את המתכון מעט שונה, נסו להוסיף שוקולד רגיל מריר, חמוציות מיובשות או אפילו אגוזים קצוצים כדי לקבל תוצאה נוספת מופלאה.
לחובבי הסגנון הטבעוני, מומלץ להחליף את הביצים ברסק תפוחים כדי לשמור על מרקם עשיר ואוורירי. ניתן גם להשתמש בחמאת בוטנים במקום חמאת שקדים וניתן להחליף שמן קוקוס בשמן זית עדין.
שאלות ותשובות
איך אפשר לדעת מתי העוגיות מוכנות?
כאשר הקצוות מתמצקים והעוגיות מקבלות צבע זהוב חום, זה הזמן להוציא אותן מהמגירה. אני תמיד ממליצה לבדוק בעזרת מקל אם העוגיות מתייבשות מהר מדי, כדי למנוע שריפה או קירשה יתרה.
האם אפשר להוסיף תבלינים אחרים לעוגיות?
בוודאי! אתם יכולים להוסיף קינמון, ג'ינג'ר טחון או אפילו רעיון מעניין כמו קרם אדר (pioרמים) בכדי להוסיף טוויסט שונה ומיוחד.
האם יש אפשרות להשתמש בקמח אחר שלא קמח שקדים?
לגמרי. שימוש בקמח חיטה מלא במקום קמח שקד מניב תוצאה טעימה באותה מידה, אולם יש לזכור שהעוגיות יהיו פחות דלות בפחמימות.
האם העוגיות יישמרו לאורך זמן ללא סוכר?
כן, בהחלט. אני מוצאת שהעוגיות האלו מחזיקות מעמד מעולה גם אחרי שבוע איחסון. כדי לשמור על טריות המומלצת, הכי טוב לאחסן בקופסה אטומה.
האם אפשר לקפוא את העוגיות האלו?
כמובן! אפשר לקפוא את הכדורים לפני האפייה ולהוציא ולאפות מתי שמתחשק לכם.
האם ניתן להחליף את שמן הקוקוס בשמן אחר?
שמן זית עדין או שמן קנולה גם הם אופציה מצוינת ולא מקלקלים את הטעם המושלם של העוגיות.
האם ילדים יאהבו את העוגיות האלו?
יש ילדים ויש ילדים, אבל מנסיוני ילדים אוהבים את הטעם העדין והמובר של העוגיות האלו, ואפילו מבקשים תוספת!
האם אפשר להוסיף שוקולדים לעוגיות?
בקלות! במיוחד שוקולד מריר ללא סוכר, שתורם לא רק למתיקות אלא גם למרקם נוסף ומרגש.
מה ההמלצה שלי להגשת העוגיות?
אני אוהבת להגיש את העוגיות הללו עם כוס תה חם או חלב שקדים ממותק. אפשרות נוספת היא להניח אותן כקינוח קל ליד קפה שחור וחריף.
האם העוגיות האלו מתאימות לנמנעים מגלוטן?
בהחלט וכן! כל המרכיבים נטולי גלוטן והאופציה לקינוח מפנק ללא גלוטן היא לגמרי אפשרית.
אז קדימה, לכו להכין את העוגיות המדהימות והממכרות הללו! ואל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ומשפחה, כי אסור לשמור כזה טעם מושלם רק לעצמכם!
כתיבת תגובה