עוגיות שיבולת שועל וקוקוס מוכנות ב10 דקות בלבד!

עוגיות שיבולת שועל וקוקוס מוכנות ב10 דקות בלבד!

עוגיות שיבולת שועל וקוקוס מדהימות

אין כמו להכין עוגיות שיבולת שועל וקוקוס שנמסות בפה, טעימות שהן ממש אגדה. במהלך השנים, נצטרף לארוחת הקפה שלנו עם העוגיות האלה, בזכות הערך התזונתי שלהן, שמעניק לנו גם חווית טעמים עשירה וגם הנאה בלתי נגמרת. פעולות פשוטות כמו ערבוב והכנה יוצרות סיפור מרגש במטבח, וזה כיף לא פחות מהעונג של ללקק את האצבעות בסיום. התוצאה לא ממכרת, היא ממכרת בטירוף!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות אפשר להכין

  • זמן הכנה: 10 דקות (לא תאמינו כמה זה מהיר)
  • רמת קושי: קלה מאוד
  • מספיק ל: 20-25 עוגיות

כשהמשפחה מגיעה לביקור, הדרך הכי טובה לפנק היא עם עוגיות משגעות שפשוט מצליחות להפתיע בכל ביס. אז בואו נתחיל במתכון שיעשה לכם חשק למ עוד!

הרכיבים הדרושים

לאחר התרגשות קצרה, הגיע הזמן להציג את המרכיבים שיביאו אותנו לעונג הנפלא הזה. יש לשים לב שכל רכיב כאן הוא איכותי ויתרום לטעם המדהים של העוגיות.

  • 2 כוסות שיבולת שועל (לבן או מלא, תלוי במצב רוח)
  • 1 כוס קוקוס גרוס (הניחוח שלו פשוט מעלף)
  • 1/2 כוס סוכר חום (מאזן את המתיקות, אתם יודעים)
  • 1/3 כוס שמן קוקוס (בריא ואוהב את הטעמים)
  • 2 ביצים (או 1/4 כוס רסק תפוחים למשקה טבעוני)
  • 1 כפית קינמון (שנפלא בסתיו וגם בקיץ)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה (לסייע בהכנה גבוהות)
  • 1/2 כוס שוקולד צ׳יפס (מעדן, אבל לא חובה)

מרכיבים חלופיים

כמובן שאפשר לגוון עוגיות שיבולת השועל עם מרכיבים בריאים נוספים או בהתאם למה שיש בבית. למשל, אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט נא לצמצם על הביצים ויש לכם חלופות מצוינות!

שלבי ההכנה

ועכשיו, אחרי כל הריגוש הזה, הגיע הזמן להכין את העוגיות. בואו נלך שלב אחרי שלב.

  1. לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. לערבב בקערה גדולה את שיבולת השועל, קוקוס גרוס, סוכר חום, קינמון וסודה לשתייה.
  3. להוסיף לקערה את שמן הקוקוס המומס והביצים, ולערבב היטב.
  4. לסיים עם הוספת השוקולד צ׳יפס, ולערבב שוב עד שהתערובת אחידה.
  5. בעזרת כף, להניח כדורי עיסה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. לשטח את הכדורים מעט כדי שהעוגיות יקבלו צורה יפה.
  7. לאפות במשך 10 דקות או עד שהן מקבלות צבע זהוב.
  8. להוציא מהתנור ולהמתין עד שיתקררו, ואז להניח על רשת להעברה.

זהו, הכנה של עוגיות מדהימות של שיבולת שועל וקוקוס, שכולם ירצו לטעום מהן!

תוספות או שדרוגים אפשריים

אם ברצונכם לשדרג את העוגיות המעלפות הללו, ישנם שדרוגים מעולים! אפשר להוסיף אגוזים קצוצים, פירות יבשים כמו תמרים או חמוציות, או אפילו לדלל עם קקאו ולא להחמיץ שום צ׳ק שוקולד אפרסק! כל תוספת שיתופי פעולה תיתן לעוגיות טעמים חדשים ונפלאים. ולא לשכוח, לעצור לקפה טוב בצד!

שאלות ותשובות

מה צריך לעשות אם אין לי שיבולת שועל?
אפשר להשתמש בקמח תפו”ח או קמח שיבולת שועל, התוצאה תהיה שונה, אך עדיין טעים.

האם סטודנט יכול להכין את העוגיות האלה?
בהחלט, זה המתכון הקל ביותר שימשיך אותך! לא תהיה צורך בניסיון קודם במטבח.

איך אפשר לאחסן את העוגיות?
לשמור בקופסה סגורה במקום יבש, זה ישמור עליהם טריות לאורך זמן.

כמה זמן ניתן לשמור את העוגיות?
באופן כללי, ניתן לשמור עד שבוע, אם כי לא בטוח שיימשכו כל כך הרבה זמן.

מה אפשר להגיש לצד העוגיות?
קפה, תה או אפילו חלב צמחי – הכל משדרג את החוויה!

האם ניתן להכין אותן ללא סוכר?
כן, אפשר להשתמש בממתיקים טבעיים כמו דחיקי תמרים או סירופ מייפל.

מה הקטנה המינמליסטיתרים של העוגיות?
אוהבים את זה אוורירי? אל תהססו להוריד את הסוכר.

האם יש גרסה ללא גלוטן?
בהחלט! ניתן להשתמש בשיבולת שועל ללא גלוטן.

ואם אני רוצה לגרום להם להיות יותר פריכים?
כל מה שצריך הוא יותר זמן בתנור!

האם אפשר להוסיף גבינה למתכון?
מומלץ להוריד את שומניות השמן, אך הנה גרסה שתכין לכם עוגיות עם טוויסט מעניין.

אז זהו, הגענו לסוף המתכון המדהים הזה. אנחנו מזמינים אתכם לשתף את העוגיות האגדי הזה עם חברים, ברשתות החברתיות ובכל מקום שתרצו. מי יודע, יכול להיות שעוגיות שיבולת השועל שלכם יהפכו למקור השראה להרבה מתכונים חדשים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *