עוגת גבינה אפויה של פעם שתשגע אתכם
עוגת גבינה אפויה של פעם – תענוג מושלם עם טעמים משגעים
בתקופות מסוימות בחיים, ישנם טעמים שמחזירים אותנו לתקופות ילדותנו, רגעים בהםיינו מרגישים אהובים ומוגנים. עוגת גבינה אפויה היא אחת מהמנות הללו. עם הקרם הנימוח שלה, הבצק הפריך, והטעמים שמעוררים זכרונות, קשה לעמוד בפיתוי שלה. כל ביס הוא כמו דיאלוג בין הדורות, השילוב הזה של מתיקות עם מרירות של העוגה, יוצר חוויה שמעוררת געגוע.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 50 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: מספיק ל-10 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגה המדהימה הזו, נשתמש במרכיבים פשוטים אך איכותיים. כל אחד מהם יוסיף טעם ועושר לעוגה שלנו.
- חצי קילו גבינת שמנת (ללא מלח)
- 100 גרם סוכר (אפשר לשים סוכר קוקוס לגרסה בריאה יותר)
- 3 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- מיץ מחצי לימון (כדי להוסיף חמיצות מרעננת)
- 1 חבילה של ביסקוויטים פשוטים (אפשר גם ביסקוויטים ללא גלוטן)
- 100 גרם חמאה מומסת (או מרגרינה לטבעונים)
אם אתם מעוניינים לשדרג את המתכון הזה, אפילו לדמיין את הרגעים המתוקים שהיו לכם עם עוגת הגבינה של סבתא, תוכלו לשקול להוסיף לתערובת רסק תפוחים, שוקולד מומס או פירות יער כקישוט.
שלבי ההכנה
עכשיו קל להתחיל – עם כל כך הרבה טעמים ורגשות ללוות אותנו, להתכונן זו רק ההתחלה.
- חממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס.
- שמים את הביסקוויטים במעבד מזון טוחנים אותם עד שהם מתפוררים לחלוטין.
- מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- לוחצים את התערובת בתבנית קפיצית בגובה 24 ס"מ, עד שהבצק תופס את כל התחתית.
- מכניסים לתנור לאפייה של 10 דקות, ואז מסננים לתוך הקערה.
- שמים את גבינת השמנת בקערה ומערבבים עד שהגבינה אחידה.
- מוסיפים את הסוכר, תמצית הוניל, ביצים ושמנת מתוקה וממשיכים לערבב.
- ולפני שאנחנו כתשובה לשאלה אם זה מותר, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב.
- יוצקים את התערובת על הבצק האפוי שבתבנית.
- אופים בתנור במשך 40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת אך מרכזה עדיין רך.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו, עם דלת פתוחה, כדי למנוע מן העוגה להתכווץ.
- מוציאים מהתנור ומעבירים למקרר להתייצבות של לפחות 4 שעות.
העוגה הזו לא רק שנראית אגדי, אלא היא גם נמסה בפה וגורמת לכולנו ללקק את האצבעות. עכשיו כשאכלנו את החלק המתוק, הגיע הזמן לדבר על אפשרויות שדרוג!
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש כל כך הרבה אפשרויות לשדרוג את העוגה הנהדרת הזו. אפשר להוסיף שכבת פירות יער טריים או קפואים מעל, לשדרגו עם רוטב שוקולד מקסים, או להשתמש בממרח לוטוס כקישוט.
אם אתם רוצים ללכת על טעמים שונים, ניתן לשלב עם תמציות כמו תמצית תפוז בשביל טוויסט מרענן נוסף או להוסיף אגוזים קצוצים לתערובות.
וכמובן, אי אפשר לשכוח את המלאכים של השוקולד! שוקולדים קצוצים יכולים להביא לידי ביטוי טעם משגע.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בגבינות אחרות? אפשר בהחלט! גבינת מסקרפונה יכולה להוסיף קרמיות נוספת. גם שימוש בגבינה רכה כמו ריקוטה ייתן טעם מצוין.
מה אם אני רוצה לגרסה ללא גלוטן? פשוט השתמשו בביסקוויטים ללא גלוטן או בצק שיבולת שועל.
האם יש אופציה לצמצם את הסוכר? בוודאי! אפשר להפחית את כמות הסוכר ולהשתמש בסוכר קוקוס או אפילו דבש.
האם אפשר להוסיף שוקולד מעל? כמובן, שוקולד מומס או קקאו יכולים לשדרג את הטעם ולהתאים למי שאוהב טעמים שוקולדיים.
מה אני עושה אם העוגה שלי נשארה רכה מדי? ניתן להחזיר לתנור לזמן נוסף, אבל אם היא נראית יציבה, תנו לה להתקרר במקרר לפני ההגשה.
כמה זמן העוגה נשמרת במקרר? עוגת הגבינה יכולה להחזיק במקרר עד שבוע. אך אם היא טעימה כזו, היא עשויה להיעלם הרבה קודם!
האם ניתן להקפיא את העוגה? בהחלט! ניתן להקפיא את העוגה, אך מומלץ לחתוך לחתיכות לפני ההקפאה.
איזה פירות עדיפים לשים מעל? פירות יער כמו פטל ותותים הם מצוינים, וכמובן שאפשר גם בננות כמו שדרוג.
אם אני רוצה להכין עוגה קטנה יותר, מה הכמויות המתאימות? פשוט צמצמו את הכמויות בחצי ותשתמשו בתבנית קטנה יותר.
האם אפשר לשים במתכון גם שמן קוקוס? בהחלט! שמן קוקוס יכול להוסיף טעם מיוחד לעוגה.
עכשיו כשכבר הכנתם את עוגת הגבינה המעלפת הזו, תרגישו חופשי לשתף אותה עם החברים בפייסבוק או באינסטגרם. יש רבים שייהנו ממתכון כזה, במיוחד בתקופות שיש לנו את התשוקות למתוקים. אם העוגה עוררה אצלכם זיכרונות מתוקים, שתפו אותנו בתגובות! אין טוב יותר מלהפיץ את השמחה ואת הטעמים המדהימים של עוגת הגבינה של פעם!
כתיבת תגובה