עוגת תפוזים אוורירית מושלמת שכולם מדברים עליה
לראות את החיוך הנפרש על פני המשפחה כשפיסת העוגה הראשונה מוגשת – אין מעלף מזה. כשמדובר בעוגת תפוזים אוורירית, נמסה בפה, ומרגשת כל ביס – זה בדיוק מה שמתרחש. עוגת התפוזים הזאת, היא הכי טעים שיש, מקום מושלם לחוויות משפחתיות, ואני כאן כדי לשתף אתכם במתכון מדהים.
זמן הכנת המתכון
• זמן הכנה: 20 דקות
• זמן אפייה: 45 דקות
• זמן כולל: 1 שעה ו-5 דקות
• רמת קושי: קל
• מספר מנות: 10-12
וכאן אנחנו מתחילים בחוויית האפייה הזו. לרוב אנחנו מחפשים את אותה תחושת חמימות ורעננות שלא מוצאים בכל עוגה. הנשיקות התפוזיות הקטנות שמנסרות באוויר כבר במהלך הכנת הבצק, ריח הקליפה המתנדנד במטבח – כל אלה חלק מהקסם של עוגת התפוזים האווירירית הזאת.
עוגת התפוזים היא עוגה קלאסית של אמא. אחת מאלה שאמא הייתה אופה כשאורחים בלתי צפויים היו מגיעים או כשהבית היה צריך קצת מתיקות ותשומת לב. ואמנם מדובר בעוגה קלאסית, אך הוספנו לה כמה טוויסטים כדי להפוך אותה למעניינת ומעלפת יותר מהרגיל.
אז קדימה, נכנס למטבח בהילוך גבוה, ומכינים את המקום לקסם האפוי של סבתא!
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגה הזאת, תצטרכו:
• 3 ביצים בטמפרטורת החדר
• 200 גרם (1 כוס) סוכר
• 100 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה
• 200 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים סחוט טרי
• קליפה מגוררת מתפוז אחד
• 1 כפית תמצית ווניל
• 250 גרם (1 2/3 כוס) קמח
• 10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
• קורט מלח
והחלק הסודי שלי – 50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים דק כדי להוסיף מימד אגדי וטעים.
שלבי ההכנה
קלות המתכון הופכת את עוגת התפוזים הזאת למושלמת להכנה בכל יום בשבוע.
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות ומכינים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ בשימון קל.
2. בקערה גדולה, מקציפים את הביצים והסוכר יחד עד שהתערובת הופכת לחיוורת ואוורירית.
3. מוסיפים בהדרגה את השמן תוך כדי הקצפה, ומוסיפים גם את המיץ תפוזים, קליפת התפוז ותמצית הווניל. לא להפסיק להקציף!
4. מנפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח לתוך התערובת ומקפלים בעדינות אל תוך הבצק.
5. במידה ואתם בוחרים לשדרג ולהוסיף את השקדים, זה הזמן לקפל אותם בעדינות פנימה.
6. מעבירים את התערובת לתבנית העוגה ומכניסים לתנור.
7. אופים 45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ולא דביק.
עכשיו, הכינו את עצמכם לריח מופלא ומעלף שממלא את המטבח ומכניס את הבית לאווירה של חורף קל וקסום.
אם אתם רוצים גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הביצים בתערובת של כף גרגירי פשתן טחונים ושלוש כפות מים, ואת השמן בשמן קוקוס. לגרסה ללא גלוטן, השתמשו בתערובת קמחים ללא גלוטן במקום הקמח הרגיל.
המתכון הזה מתאים לכל עת ומרגיש כמו חיבוק של אמא בכל ביס. כל פיסה מרגישה חלק מהבית.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עוגת התפוזים מושלמת כמו שהיא, אבל לפעמים זה נחמד להוסיף עוד קצת טעמים:
• תוכלו להוסיף שוקולד קצוץ לתוך העוגה, לקבלת שילוב מושלם של תפוז ושוקולד.
• הוסיפו פירות מיובשים כמו חמוציות או צימוקים לעניין נוסף ולמראה צבעוני.
• הכינו זיגוג תפוז על ידי ערבוב מיץ תפוזים ואבקת סוכר, ושפכו עליו כשמצננים את העוגה.
• הפתיעו עם מילוי קצפת קלילה וייצרו עוגת שכבות משגעת.
בסופו של דבר, התוצאה תהיה תמיד עוגה ממכרת, מרעננת וביתית, שמתאימה לכל חגיגה או סתם כפינוק ליום חול.
שאלות ותשובות
כמה זמן העוגה נשמרת?
העוגה תישמר טרייה במשך 3-4 ימים אם תשמרו אותה מכוסה בטמפרטורת החדר. אם תבחרו לשמור אותה במקרר, היא תישמר כשבוע.
האם ניתן להקפיא את העוגה?
כן, בהחלט! העוגה נשמרת מצוין בהקפאה. הקפידו לעטוף אותה היטב בניילון נצמד ולאחר מכן בנייר אלומיניום כדי למנוע התייבשות או חשיפה לריחות אחרים במקפיא.
איך אוכל לעשות את העוגה בריאה יותר?
נסו להחליף חלק מהסוכר בממתיק טבעי כמו דבש או סירופ אגבה, והשתמשו בקמח מלא במקום קמח לבן.
האם אפשר לשדרג את המתכון לשוקולד?
כן, תוכלו להוסיף כף קקאו לתערובת ולשדרג את העוגה לעוגת תפוז ושוקולד מעלפת. גם ניסוי עם חתיכות שוקולד קצוץ ישפר את הטעם.
מה אפשר במקום שמן קנולה?
שמן קוקוס או שמן זית מעולה יתאים ויוסיף טעמים שונים. רק ודאו שהשמן חופן בטמפרטורת החדר כדי להשתלב היטב בתערובת.
אפשר להשתמש במיץ תפוזים מוכן מקופסה?
אפשר, אם כי אין תחליף לטעם המופלא של מיץ תפוזים סחוט טרי שמוסיף עומק וברק מיוחד לעוגה.
איך יוצרים עוגת שכבות מהמתכון הזה?
פשוט! חצוי את העוגה האפויה והמקררת לשניים, מלאו כל שכבה בקרם עם טעם קליל והניחו את השכבות אחת על השנייה.
למה העוגה שלי יוצאת שטוחה?
ודאו שאתם מקציפים את הביצים מספיק זמן ושאתם משתמשים באבקת אפייה טרייה. אחידות ובדיקה אינם עלולים להשפיע על גובה העוגה.
האם ניתן להוסיף אגוזים לעוגה?
בוודאי! אגוזים קצוצים כמו אגוזי מלך או פקאן יהפכו את העוגה למעניין ומרקם נוסף יעשיר את החוויות.
יש לך טיפ נוסף להצלחת העוגה?
כן, כדי לשפר את העוגה ולהפוך אותה לגבוהה ואוורירית במיוחד, הוסיפו לתערובת כף שמנת חמוצה או יוגורט.
אני מקווה שנהנתם מהמתכון המדהים הזה להבנה. שמחו תמיד לשתף אותנו אם הכנתם את העוגה או שדרכתם אותה עם תוספות שונות. ספרו לחברים וחלקו את המתכון ברשתות החברתיות!
כתיבת תגובה