עוף עם אורז בתנור רון יוחננוב שיעיף אתכם על טעמים

עוף עם אורז בתנור רון יוחננוב שיעיף אתכם על טעמים

"`html

עוף עם אורז בתנור רון יוחננוב

מדובר במתכון כל כך טעים, שאם תחכו בסבלנות עד שיתקרר, אתם עלולים לגלות שהוא כבר נעלם! עוף עם אורז בתנור הוא אחד המאכלים המדהימים ביותר שנוכל להכין ביום קיץ חם או בסתו המושלגת. התבשיל הזה משגע, הוא משלב את המתיקות של האורז עם העוף המתובל, ועל כל זה יש לנו את השזיפים היבשים שמוסיפים חמימות נפלאה לכל ביס. למה? כי זה מתכון ממכר שלא תצליחו להפסיק לאכול! גם אם אתם לא שפים מקצועיים, תגלו שהמתכון הזה הוא קל מדי ויחסית פשוט לעשייה. כך שיש לכם תירוץ מצוין לארח את החברים או את המשפחה, ולמלא להם את הצלחת במנה הזו.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 6-4

הרכיבים הדרושים

אם אתם רוצים מתכון על גבול המושלם, חשוב שתהיה לכם את כל הרכיבים הכבירים הללו. תנו לדמיון שלכם לפתוח המון אפשרויות, ואז פשוט תתחילו לעבוד! אז, לא נמתח אתכם יותר מידי – הנה מרכיבים שיעשו לכם נעים בלב ובבטן:

  • 1 ק"ג עוף (חלקים מעורבים כמו כנפיים, שוקיים וחזה)
  • 2 כוסות אורז פרסי (או בاسي מעניין)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 1/2 כוס שזיפים מיובשים, קצוצים
  • 3 כוסות מים או ציר עוף
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • תיבול (כמו פפריקה, כמון ועשבי תיבול יבשים – כל מה שאתם אוהבים)

כמובן שחלק מהמרכיבים האלה ניתן לשדרג או להחליף. לדוגמה, אם אתם טבעוניים – תחליפו את העוף בטופו או בצלחת של ירקות מסוננים והמנה תצא בריאה יותר.

שלבי ההכנה

ועכשיו… הגיע הזמן להכין את המנה הזאת בצורה מענגת שממנה לא תפסיקו להתלהב.

  1. בוחרים חזה עוף או חלקים אחרים ומניחים בקערה.
  2. מתבלים במלח, פלפל, פפריקה, כמון ודברים נוספים לפי טעמכם.
  3. מחממים שמן זית בשמירה על חום בינוני במחבת, ומקפיצים את הבצל והשום עד שיזהיבו.
  4. אחרי 3-4 דקות, מוסיפים את חתיכות העוף ומקבלים את הצבע הזהוב המדהים.
  5. בוחרים את השזיפים המיובשים וקצוצים ומוסיפים אותם.
  6. לאחר מכן מוסיפים את האורז ומערבבים הכל יחדיו.
  7. כשהכל מעורבב היטב, מוסיפים את המים או ציר העוף ומביאים לרתיחה.
  8. כשהמים מגיעים לרתיחה, מכסים את כל הסיר ומעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות צלזיוס.
  9. מבשלים בתנור במשך 30-40 דקות או עד שהאורז סופג את הנוזלים.
  10. מוציאים ומניחים למנוחה של 10 דקות – זה הזמן לשים לדברים להירגע.

תוספות ושדרוגים אפשריים

האמת היא שהשמים הם הגבול! אפשר לגוון ולעצב את המנה הזו בצורה שמתאימה לכל העדפה. לא אוהבים שזיפים? תחליפו אותם בצימוקים! רוצים קצת יותר חריף? הוסיפו עלי בזיליקום חריף או פלפלים חריפים. אפשר גם להוסיף גזר קצוץ או תפו”א לקליפה ללא קליפה שיהיו נימוחים ומרגשים בכל ביס.

וגם, ניתן לשדרג את המנה באמצעות חיבור איזו סלט אישי בצד, או סלאף קיץ מרענן – זה יוסיף כל כך הרבה צבע למנה. תחשבו על זה!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בעוף קפוא?
לא מומלץ להשתמש בעוף קפוא ישירות. עדיף להפשיר אותו במקרר מסיבות של בטיחות מזון.

מה אעשה אם אין לי ציר עוף?
אם אין לכם ציר עוף, מים רגילים עושים את העבודה. תוסיפו קצת יותר תבלינים כדי לשדרג את הטעם.

האם אני יכול לשים ירקות נוספים במתכון?
כמובן! תוסיפו גזר, קישוא או כל ירק אחר שאתם אוהבים.

למה חשוב להניח למנה לנוח בסוף?
הנחת המנה מסייעת לכל הטעמים להתמזג יחדיו, והלחות באורז מתאזנת.

האם אפשר להכין את זה על הכיריים?
בהחלט! תבשיל אלטרנטיבי מעולה שיצא מדהים על הכיריים, פשוט קפצו את העוף מעט לפני.

האם אני יכול להמיר את האורז באורז בריא יותר?
בוודאי! אורז חום או קינואה יכולים להיות תחליף נהדר והרבה יותר בריא.

האם זה יכול להתאים לאירוח?
מספיק שיש לכם 4-6 אנשים מתאימים, המתכון יהיה אגדתי לאירוח!

מה ניתן להחליף במקרה של נגעל משימוש במתוקים?
במקום שזיפים קיימת אפשרות טובה להשתמש בהם יהיה כוס אטריות סובה.

מה כדאי לשים לב אליו בזמן הבישול?
חשוב להמתין שהאורז יספוג את כל הנוזלים לפני שמפסיקים לבשל. אם לא, זה יכול להתייבש.

האם אפשר להכין את המנה יום מראש?
בהחלט! אפשר לחמם מחדש בתנור או במיקרוגל והיא תצא נהדרת.

שיהיה לכם הרבה כיף ומלא טעמים עם המתכון המדהים הזה! אם אהבתם – אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות עם חברים וחברות שלכם!

"`

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *