פוקצ'ה ללא שמרים שתשגע את כל החברים שלך
"`html
פוקצ'ה ללא שמרים – המתכון המושלם שיביא אותנו לכל שולחן
עולם האפייה מלא בהפתעות, וכשהחושקים בפוקצ'ה מגיעים לשלב המתכון, הם מוצאים את עצמם מול, ובכן, שמרים! אבל מה אם נגיד לכם שיש אפשרות לייצר פוקצ'ה מדהימה, מושלמת, ללא קמצוץ של שמרים? אתם לא טועים! אז הצטרפו אלינו למסע להכנת פוקצ'ה שאין שנייה לה – פוקצ'ה ללא שמרים, שהטעם שלה משגע ומפתיע! אתם תוהים איך זה אפשרי? רוצים לדעת איך להכין מטעמים כאלה מדהימים? קראו עד הסוף, ההפתעה מחכה לכם!
זמן הכנה, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- הרכבת המתכון: קל
- מספיק ל: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין פוקצ'ה עשויה מהדברים הכי פשוטים שיש, שאף אחד לא יכול לעמוד בפניהם, זה מה שנצטרך:
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כוס מים פושרים
- 1/2 כוס יוגורט
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- תבלינים – לפי טעמכם (רוזמרין, זיתי קלמטה, שום קצוץ)
כעת, אם אתם בעניין של אדפטציות, אפשר לנסות לגרסה טבעונית – פשוט תחליפו את היוגורט ביוגורט קוקוס או חלב סויה כך שהמנה תישאר בריא ומענג! ואם יש לכם מישהו בגלוטן, כדאי לנסות קמח ללא גלוטן – גם זה עובד בדוק.
שלבי ההכנה
כדי להכין את הפוקצ'ה המעלפת הזו, פשוט נצטרך לעקוב אחרי ההוראות הבאות:
- נשפוך לקערה את הקמח יחד עם מלח וסודה לשתייה.
- נוסיף את השמן והיוגורט, ונערבב את החומרים.
- נוסיף בהדרגה את המים הפושרים, עד שנקבל בצק רך, גמיש ולא דביק.
- נמלא תבנית באורך באורך 30 ס"מ ונטפול בשמן זית.
- נשפוך את הבצק אל התבנית ונאפה בטמפ' של 200 מעלות צלזיוס למשך 20 דקות.
- בעשר דקות האחרונות, ניתן להניח על הפוקצ'ה תבלינים, זיתים או כל תוספת שאנחנו אוהבים.
- נוציא מהתנור וניתן לפוקצ'ה להתקרר מעט, עד שנוכל לחתוך!
הפוקצ'ה שיצרנו היא לא רק אסתטית אלא גם טעמים שמפתיעים את החיך. מדהימה, משגעת, פשוט ללקק את האצבעות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, אם תרצו להפתיע את האורחים שלכם אפילו יותר, ניתן לשדרג את הפוקצ'ה במגוון דרכים. אחד השדרוגים האגדים הוא לשים גבינת פטה מפורר מעל. היא תימס ותעניק טעם עז ומיוחד. אפשר גם להוסיף טחינה גסה עם שום כתוש למי שאוהב את הטעמים הים-תיכוניים. תוספת של גבינת מוצרלה עשויה לייצר טעמים אווריריים ומפתיעים!
שאלות ותשובות
אפשר להשתמש בקמח תפו”ח במקום קמח חיטה? בהחלט! קמח תפו”ח יעניק לפוקצ'ה מרקם נימוח וטעים.
מה אפשר לשים במקום היוגורט? אפשר להשתמש ברסק תפוחים או יוגורט טבעוני, זה ישמר על רטיבות הפוקצ'ה.
אם אני אוהב חריף, מה אפשר להוסיף? אפשר להוסיף חריף קצוץ ישר לתוך הבצק, או לפזר על פני הפוקצ'ה לפני האפייה.
איך מוודאים שהפוקצ'ה לא תתקע בתבנית? שמן זית במידה הנכונה הוא סוד ההצלחה! אפשר גם לשמן את התבנית מראש ולהניח בגובה מעל.
באיזו טמפרטורה כדאי לאפות את הפוקצ'ה? 200 מעלות צלזיוס זו הטמפרטורה המושלמת.
האם אני יכול לשים יותר תבלינים? כמובן! תבלינים כמו כמון או פרגה יכולים להוסיף אופי יוצא דופן.
כמה זמן הפוקצ'ה נשמרה אם ישאר ממנה? אם תשמרו אותה בקופסה אטומה, היא תישאר טריה למשך 3-4 ימים.
מה צריך לדעת על פוקצ'ה אם אני מוכן להכין אותה לילדים? ניתן להוסיף מתוק כמו דבש במקום תבלינים, לגמרי אפשרי!
האם אני יכול להכין פוקצ'ה עם נטילן? זה אפשרי. הפוקצ'ה מתקבלת הבחנה, אך טעים מאד!
עשיתם את זה! עכשיו אתם מוכנים להיות המלכים של הפוקצ'ה, אז קדימה, אל תהססו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות! החברים שלכם לא יסלחו אם לא תשתפו את הפלא הזה!
"`
כתיבת תגובה