פילה לברק במחבת: המנה הקלה שתרשים כל אורח
בקצרה, אין ספק. אתם עומדים לגלות את המתכון המושלם לפילה לברק במחבת! מי יודע? אולי יהיה זה המנה שתתבררו לכם כאגדית וממכרת חברה. אנחנו נדליק את המחבת ונארגן יחד את כל המרכיבים המדויקים להצלחת המנה הזאת. תשתית החוויה תהיה מבוססת על ידע שאספנו עם השנים, משוחזר במידה רבה ממסורת הביתיות של סבתות ואימהות.
###
– זמן כולל: 30 דקות
– רמת קושי: בינונית
– מנות: 4 אנשים
נאמר לי שאנחנו כוללים כאן מרכיבים מדהימים, שילוב טעמים מעלף ומייצר ארוחה מיוחדת במינה. הפילה לברק כשף חצי נתפס וחצי משייט בדמיוננו, זה הוא המנה שאנחנו מסתדרים למועד חגיגות החיים.
##
– 4 פילה לברק טריים ונקיים, ללא עצמות
– 3 כפות שמן זית
– 4 שיני שום כתושות דק
– מיץ מלימון אחד טרי
– קליפת לימון מגוררת מקליפת לימון אחד
– 1/2 כוס יין לבן יבש (מומלץ סוביניון בלאן)
– 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
– מלח ופלפל לפי הטעם
– גרגרי כוסברה שלמים (או טחונים, אם מעדיפים)
– עלי בזיליקום לקישוט
כשאנחנו מכינים פילה לברק במחבת, אנחנו רוצים לוודא שהמחבת תהיה חמה והחומרים שלנו יהיו הכי טריים שיש. כי אנחנו מכינים אותה עם אהבה, והכל צריך להיות במקום.
###
אם אתם מעדיפים גרסאות טבעוניות או נטולות גלוטן, אפשר להמיר את היין הלבן במרק ירקות, ולהשתמש בשמן קוקוס במקום שמן זית.
##
תשטפו את הפילה לברק ביסודיות ותיבשו עם נייר מגבת.
שתשפכו את שמן הזית למחבת גדולה ותתחילו לחמם על אש בינונית-גבוהה.
תוסיפו את השום הכתוש ותטגנו עד שהוא מתחיל לקבל צבע זהוב.
עכשיו תוסיפו את הפילה לברק למחבת עם הצד של העור למטה. אם הפילה שלכם עבה במיוחד, אפשר להשתמש בכף לחץ כדי לשטח אותו בעדינות אל תוך המחבת.
כשתטעמו ותראו שהעור (הנייר הנוירולוגי של המסעדה) הזהוב ולא נצמד למחבת, אז תבצרו את הפילה. זה ייקח בערך 5-6 דקות.
תתהפכו בעדינות את הפילה ותטגנו בעוד 3 דקות מצידו השני.
תשפכו את מיץ הלימון והיין מעל הפילה. זה יגרום לכך הפירות הים שלנו יהיה עשיר בטעמים ושעודדו את הלימון להתחזק.
תוסיפו מלח, פלפל, גרגרי קוריאנדר וקליפת לימון מגוררת במנות קטנות.
תפזרו את הפטרוזיליה הקצוצה מעל הפילה ותערבלו קלות עם הכף כדי שהטעמים יתערבבו.
תשאירו על האש לעוד דקה אחת והמנה שלכם מוכנה.
תסירו את המחבת מהאש ותתנו לפילה לנוח קצת לפני ההגשה.
כדי להפוך את המתכון שלכם לאפילו יותר מיוחד, תלוו אותו עם צדדי מיוחדים. אני ממליץ על תפוחי אדמה קטנים באפייה עם רוזמרין ושום, או קוסקוס קלוי עם ירקות טריים.
###
– תוכלו להוסיף מעט חמאה לתיבת השום לקבל עומק נוסף בטעם.
– גרגרי רימון טרי יכולים להוסיף חתימת טעם מפתיעה.
– אם אתם אוהבים טעמים חריפים יותר, תוספת של פפריקה חריפה תתאים נהדר.
– רוצה להוסיף טוויסט? תנסו להשתמש בשמן אגוזים במקום שמן זית.
כדי לראות את התוצאה המושלמת, דמיינו את פילה הלברק מעליו פזרתם ירוקת חיים, עם קליפת לימון מגוררת וענני קליל של פטרוזיליה שרק מחכים לגושפנכם. תחתית דקה קריספית וניילון בשר נימוך מבפנים.
###
האם ניתן להשתמש בדג אחר במקום לברק?
בהחלט אפשר! אפשר לנסות את המתכון גם עם דגים כמו דניס, סול או כל דג ים אחר שאתם אוהבים.
מה אפשר להגיש לצד הפילה לברק?
הפילה לברק משתלב נהדר עם קוסקוס, תפוחי אדמה קטנים באפייה או סלט ירוק מרענן.
אפשר גם להוסיף רוטב שמנת קליל אם רוצים יותר ארומה.
האם אפשר להכין את המתכון על המנגל?
כן! מומלץ להשתמש ברשת מנגל עדינה כדי שהדג לא יתפזר.
מה אפשר לעשות עם שאריות פילה לברק?
אפשר להכין סנדוויצ'ים, להוסיף לסלט או להקפיא ולהשתמש בזמן אחר.
איך יודעים שהדג מוכן?
כאשר הדג נפתח בקלות ועדין במרקם שלו מבפנים (לא שקוף).
אפשר להחליף את היין במשהו אחר?
כן, אפשר להחליף במיץ תפוחים או מרק ירקות.
ובכן, קוראים יקרים, לא נשאר דבר מלבד להכנס למטבח ולהתחיל להנות מחוויה קולינרית שתשאיר אתכם משוגעים על הברק הזה. שתפו אותנו בחוויות!
כתיבת תגובה