פיתה במחבת ללא שמרים מהירה ופשוטה להכנה
פיתה במחבת ללא שמרים – מתכון מדהים, ממכר ואגדי
רבים מכם מכירים את הרגע הזה שבו אתם מתעוררים בוקר אחד, התיאבון משתולל לכם בבטן ואתם רק חולמים על פיתות חמות, פריכות, שמוכנות להכיל את כל הטוב שהעולם מציע. אז וודאי נחשפתם למתכון הזה, שמאפשר לנו להכין פיתה במחבת ללא שמרים. זהו מתכון משגע, שמצליח להביא את כל מה שאנחנו אוהבים – פיתה נימוחה, טעמים עמוקים, ותוצאה שתשאיר אתכם ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל ביותר
- מספר מנות: 4 פיתות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך המלאכה, בואו נראה אילו רכיבים נכנסים למתכון הזה:
- 2 כוסות קמח חיטה (אפשר גם קמח כוסמין או קמח מלא)
- 1/2 כוס מים פושרים
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
אין ספק שזה מתכון פשוט, אבל יש בו כל כך הרבה אפשרויות לשדרוגים! תוכלו להוסיף עשבי תיבול כמו טימין או פטרוזיליה לקמח, או אפילו לתבל את המים בכמה טיפות לימון לטעימות יותר!
שלבי ההכנה
עכשיו כשאנחנו מצוידים ברכיבים, נדלג על שלב החכות המייגע למתסוק, ונעבור לשלב ההכנה המלהיב:
- נשפוך את הקמח, המלח והסודה לקערה גדולה.
- נעשה חור במרכז הקמח ונוסיף את השמן והמים.
- נחмеш את כל החומרים בכף או בידיים עד שהתערובת מתאגדת לכדור בצק.
- נחלק את הבצק לכדורים בגודל כדור טניס.
- נרדד כל כדור לעלה דק, בעובי של כ- 0.5 ס"מ.
- חממים מחבת רטובה על חום בינוני.
- נניח את הפיתה במרכז המחבת ונטגן במשך כ-2-3 דקות מכל צד, עד שהיא משחימה.
- נחזור על התהליך עם שאר הכדורים.
מה שניחשתי? בינתיים הריחות יתחילו להתפשט בביתכם ולגרום לכם לרצות ללטף את הפיתה החמה, ולחכות באי סבלנות שהן יהיו מוכנות בתשוקה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אז נכון, הפיתה הזו מושלמת כמו שהיא, אבל למה לא להוסיף לה עוד שדרוגים מדהימים? למי שאוהב עשבי תיבול, כדאי לנסות לשלב פנימה חתיכות של רוזמרין או אורגנו לבצק. נשמע שיגעון? זה ממש מעלף!
איזה עוד תוספות כדאי לכם להתנסות בהן? נראה שהאפשרויות הן אינסופיות! אפשר למלא את הפיתה בחומוס, סלט טבולה, או אפילו במילוי מתוק של פירות ומסקרפונה. חוויה משתנה עם כל ביס!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הפיתות מראש?
בהחלט, אפשר להכין את הפיתה מראש ולשמור אותן בקופסה אטומה במקרר. מומלץ לחמםן מעט במחבת או במיקרוגל לפני ההגשה.
האם ניתן לשמור את הפיתות לארוחה מאוחרת?
כן, גם פיתות משומרות יכולות להחזיק מעמד יום-יומיים במקרר. בכל מקרה, כדאי לחמם בפניהם בצורה שתשמור את פריכותן.
האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן?
כמובן! קיימים קמחים ללא גלוטן שמשתלבים נהדר במתכון הזה, אך יתכן שידרשו להתאים כמויות המים.
כמה זמן הפיתות נשמרות?
הפיתות עשויות להחזיק במקרר עד יומיים, ובמקפיא למשך שבועיים. אך מי יכול לעמוד בפני הטעם? הן בדרך כלל נעלמות מהר.
האם ניתן לשדרג את הפיתה עם תוספות?
בהחלט! ניתן להוסיף להרכבה בבצק של הפיתה עשבי תיבול, גבינות או אגוזים שייעשו אותה לאגדה נטולת גבולות!
האם יש איזו מומחיות שהיית מציע?
מומלץ לזכור לחמם את המחבת לפני הנחת הפיתה. השחמתה תעשה לכולם טוב, והפיתה תצא מושלמת.
מה אם אני רוצה להכין גרסה טבעונית?
אין בעיה! רק תוודאו להשתמש בשמן זית ותמנעו ממוצרים חלביים בעבודה.
מה זה טעם של פיתה ללא שמרים?
פיתה ללא שמרים נותנת טעם עז ומענג, ניתן להשיג חוויית טעם שמזכירה את הפיתות הקלאסיות, אך היא מלאה באופי.
האם אפשר להכין נגזרת מתוקה?
אפשר בהחלט! מומלץ לשלב אבקת סוכר ולמלא את הפיתה בסוגי פירות או קצפת כדי ליצור קינוח מעלף.
איפה אפשר לקנות את המרכיבים?
ניתן למצוא את כל המרכיבים כל סופר או חנות טבע, קומבינה פשוטה שתענה על הצורך אנרגיות מתוקות!
לאחר שהצגנו את כל המסלול – הגיע הזמן שתשתפו את המתכון עם חברים, משפחה וכל מי שאוהב אוכל טעים! יש לנו קודם כל את הכבוד להכין פיתות מעלפות ולפנק את האהובים שלנו. צורו קשר, שתפו ותפיצו את האהבה במתכון הזה!
כתיבת תגובה