פשטידת חצילים וגבינות קלה לכל טבח novice

פשטידת חצילים וגבינות קלה לכל טבח novice

פשטידת חצילים וגבינות קלה להכנה

מה יותר מושלם מלצלול לתוך ביס של פשטידת חצילים וגבינות? מדובר במנה שהופכת כל ארוחה לחגיגה של טעמים וחוויות. כל Bite מביא איתו טעם מדהים וממכר שישאיר אתכם ואת כל מי שסביבכם פעורי פה. זו לא סתם פשטידה – זו הפשטידה של סבתא, זו הפשטידה שכולנו קיווינו שתהיה על השולחן בכל שבת. מוכן לגלות את המתכון שעושה היסטוריה בכל מטבח? בואו נכין אותה יחד!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וגדלי מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנפיקה: 8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הפשטידה המעלפת הזאת, נזדקק למספר רכיבים פשוטים אך מדהימים:

  • 2 חצילים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 200 גרם גבינת פטה, מפוררת
  • 200 גרם גבינת מוצרלה, קצוצה
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס קמח (אפשר להשתמש בקמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון (אופציונלי)
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי (אם רוצים תיבול מעט חריף)

אפשר לשדרג את הפשטידה בעזרת רכיבים כמו זיתים קצוצים, או פפריקה מעושנת לקצת יותר טעם עשיר. השגעון מתחיל ברגע שנדמיין איך כל הטעמים מתמזגים יחד!

שלבי ההכנה

כשהרכיבים מוכנים, אפשר להתחיל בתהליך הכנת הפשטידה. קחו נשימה עמוקה, זה הולך להיות מעלף!

  1. מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.
  2. מוסיפים את קוביות החציל ומטגנים יחד עד שהחצילים רכים זה זה.
  3. מעבירים את תערובת החצילים לקערה רחבה ומניחים לה להתקרר.
  4. מוסיפים לקערה את הגבינות, הביצים, הקמח, הפטרוזיליה והתבלינים.
  5. מערבבים היטב את כל החומרים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. משמנים תבנית אפייה ומעבירים אליה את התערובת.
  7. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ואופים את הפשטידה במשך כ-40-45 דקות, עד שהפשטידה זהובה ויפה.
  8. מוציאים מהתנור ומניחים לה להתקרר מעט לפני החיתוך.

השלבים האלה ממלאים את הבית בריחות משגעים ורומנטיים, כמו שבאמת נמצא במטבח של סבתא. עד שזו יוצאת מהתנור, תמצאו את עצמכם מתכננים את המנה הבאה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי לקחת את הפשטידה לרמה הבאה, אפשרי להוסיף:

  • זיתים קצוצים – מוסיפים רעננות מדהימה.
  • קורט פפריקה מעושנת – מכניסים טעמים עשירים.
  • שום קצוץ – תוספת מעלפת לכל חובבי השום.
  • קצת גבינת פרמזן מעל – פתרון אגדי לגבינה מלוחה.

הפשטידה הזו היא בהחלט יצירת אמנות, והפיתוחים הללו יהפכו אותה למושלמת ממש!

שאלות ותשובות

כמה זמן אפשר לשמור את הפשטידה במקרר?
הפשטידה נשמרת במקרר למשך 3-4 ימים. אני תמיד ממליץ לכסות אותה בניילון כדי לשמור על הטריות.

האם אפשר להקפיא את הפשטידה?
בהחלט! אפשר להקפיא את הפשטידה אחרי שהיא התקררה. היא שומרת על טעמיה אפילו אחרי ההקפאה, וזו דרך מצוינת להכין ממון בעת הצורך!

מה אם אין לי גבינת פטה?
אפשר להחליף את גבינת הפטה בגרסה של גבינת ריקוטה, או אפילו בגבינות שמנת – התוצאה עדיין תהיה מדהימה.

האם יש אפשרות להפוך אותה לטבעונית?
בוודאי! פשוט השתמשו בגרסה טבעונית של גבינת פטה וביצים טבעוניות (כגון חצי כוס טחינה עם מים).

מה אם אני רוצה לגרסה ללא גלוטן?
לשדרוגים, ניתן פשוט להשתמש בקמח תפו”א במקום קמח רגיל.

איך יודעים שהפשטידה מוכנה?
הפשטידה מוכנה כאשר היא זהובה מלמעלה ומעט קפיצית במגע. שניתן לקבוע אם היא מוכנה על ידי החדרת קיסם במרכז הפשטידה – אם הוא יוצא נקי, אז הצלחנו!

אפשר לשדרג את הפשטידה עם ירקות נוספים?
בהחלט! תוספת של קישואים, גזר או אוף יכולה להוסיף מגוון וטעמים חדשים.

האם ישנן דרכים שונות להגיש את הפשטידה?
אפשר להגיש את הפשטידה עם סלסת עגבניות טריות, או אפילו עם יוגורט יווני – כך מקבלים חווית טעמים שנוחתת בשמיים!

מה אם אני רוצה להפוך את הפשטידה לחריפה יותר?
אם אתם חובבי חריף, הוסיפו כמה פלפל חריף קצוץ לדעתי – זה בהחלט ישדרג את התבלינים!

למה כדאי לשתף את המתכון הזה?
כי מדובר בפשטידה אגדה, שתמיד תעשה רושם. חוץ מזה, לא כל יום פוגשים מתכון כזה מעורר תיאבון! שתפו את האהובים עליכם, והפכו את השולחן לחגיגה של טעמים!

אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! חברים שלכם לא יאמינו כמה זה טעים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *