פשטידת קוטג וזיתים שלא תוכלו להפסיק לאכול!

פשטידת קוטג וזיתים שלא תוכלו להפסיק לאכול!

פשטידת קוטג וזיתים שלא תוכלו להפסיק לאכול!

האם קרה לכם שפשוט רציתם לתקוע משהו מדהים ושונה מהרגיל על השולחן, להפתיע את כולם עם משהו מעלף? ובכן, אתם עומדים להכין את הפשטידה הכי טעימה שיש – פשטידת קוטג' וזיתים משגעת, ממכרת וללא ספק אגדי. בואו נתחיל להכין את הפשטידה המושלמת הזו שתגרום לכל מי שטועם אותה לחשוב על המילים "של סבתא" או "של אמא". כן, זה עד כדי כך טוב!

זמן הכנת המתכון

● הזמן הכולל: 1 שעה ו-15 דקות
● רמת קושי: בינוני
● מספיק לכ-6-8 מנות

הפשטידה הזו היא תולדה של שילוב מדהים של מרכיבים פשוטים, אבל בשום פנים ואופן לא פחות ממושלמים. קוטג' וזיתים יוצרים יחדיו את הקסם האגדי הזה שנכנס לפה וממלא אותו בטעם עשיר, נימוח ונמס בפה. מאז שהכנתי את המתכון הזה לראשונה, הוא הפך להיות מכורח המציאות של כל מפגש משפחתי או חברים. ואיך אפשר לשכוח את החיוך שהדוד הממורמר מרים כל פעם שהוא נוגס!?

הרכיבים הדרושים

כותרות משנה זו נפתחת באמירה משכנעת ומסקרנת, כי הפשטידה הזו לא תשאיר אף אחד אדיש. אז בואו נצלול לרשימת המרכיבים:

● 500 גרם קוטג' טרי
● 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
● 3 ביצים בינוניות
● 200 גרם קמח תופח
● 200 גרם זיתים ירוקים, מגולעים וחתוכים
● 1 כף שמן זית
● 1 כף סוכר
● 1/2 כפית מלח
● 1/2 כפית פלפל שחור טחון
● 1/2 כפית אבקת אפייה

ניתן להחליף את הגבינה הקשקבל בגבינה אחרת שאוהבים, כמו גבינת פטה או פרמזן. וכמובן, אם אתם רוצים גירסה טבעונית, אפשרות זו קיימת וניתן להשתמש בתחליפי ביצים ובגבינות טבעוניות. גם זיתים שחורים יכולים להשתלב כאן נהדר אם אתם רוצים קצת גיוון.

שלבי ההכנה

ההכנה מתחילה בהתארגנות על כל המרכיבים הדרושים. הפשטידה הזו בהחלט שווה את הזמן שתשקיעו בה, תוכלו להרגיש כל מרכיב נמס בפה והטעם יהיה פשוט מושלם. והנה, השלבים פשוטים להפליא:

1. נחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
2. נשמן תבנית אפייה בגודל 20×30 ס"מ.
3. נערבב בקערה גדולה את הקוטג', גבינת הקשקבל והביצים.
4. נוסיף את הקמח התופח לאט לאט לתערובת, ונערבב עד שנשיג מסה הומוגנית.
5. נוסיף לתערובת את השמן זית, הסוכר, המלח, הפלפל ואבקת האפייה, ונערבב היטב.
6. נקפל פנימה את הזיתים החתוכים בעדינות כדי שלא יינזקו.
7. נשפוך את התערובת לתבנית המשומנת וניישר את הפשטידה בעדינות.
8. נאפה בתנור המחומם למשך 40-45 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא יבש.
9. נוציא את הפשטידה מהתנור ונניח לה להצטנן כ-10 דקות לפני שחותכים ומגישים.

לפני שתתחיל האפייה, תוכלו לשדרג את הפשטידה עם תוספות יצירתיות. האם חשבתם על תוספת תרד טרי? או אולי חתיכות קטנות של פטריות? הכל אפשרי, ונותן טוויסט משגע לכל ביס!

תוספות ושדרוגים אפשריים

בעולם המדהים של פשטידת קוטג' וזיתים, האפשרויות הן כמעט בלתי מוגבלות. תוכלו להוסיף כל מה שבא לכם כדי לשדרג את הפשטידה ולהפוך אותה לאגדי. הנה כמה רעיונות:

● חתיכות עגבניות מיובשות תוספת מטריפה שתגרום לכל נשימה להיות חוויה.
● קמצוץ פסטו מעל ליצירת פשטידה איטלקית אמיתית.
● בזיליקום טרי קצוץ דק כדי להוסיף מעט ירוק וטעם.
● תערובת אגוזים גרוסים למרקם אורירי קדחתני יותר.

השדרוגים האלו לא רק מוסיפים טעם, אלא גם יוצרים מראה ויזואלי מהמם כאשר פורסים את הפשטידה ומשתפרים בכל נגיסה. כל תוספת שתבחרו יכולה להפוך את הפשטידה הזו למשהו אישי ואפילו מגוון, לפי מה שאתם אוהבים.

שאלות ותשובות

איך למנוע מהפשטידה להתייבש בזמן האפייה?
כדי למנוע ייבוש, חשוב לאפות את הפשטידה בטמפרטורה המתאימה ולא למשך זמן ממושך מדי. בדקו עם קיסם לאחר כחצי שעה ובמידה שהוא יוצא עם פירורים לחים, זה הזמן להוציא.

האם אפשר להשתמש בקוטג' שאינו טרי?
עדיף תמיד להשתמש בקוטג' טרי כדי להבטיח טעם ומרקם מושלם, אבל אם אין לו, אפשר בהחלט להשתמש גם בקוטג' שאינו טרי במקום.

האם גרסאות נוספות של גבינות יעבדו?
כן, בהחלט! גבינות כמו פטה, פרמזן ואפילו גבינת ריקוטה יכולות להשתלב בצורה נהדרת בפשטידה הזו.

מהם זמני האפייה המומלצים?
בדרך כלל, האפייה נמשכת בין 40 ל-45 דקות. אני תמיד ממליצה לבדוק עם קיסם כדי לוודא אם הפשטידה מוכנה.

איך לדאוג שהפשטידה תהיה נימוחה ולא כבדה מדי?
ודאו שאתם מקפידים על כמויות הקמח, הקוטג' והביצים ועל ערבוב הומוגני של התערובת. הכנסת הקמח בהדרגה עוזרת לשמור על מרקם נימוח אוורירי ונמס בפה.

האם אפשר להשתמש בזיתים שחורים במקום ירוקים?
בלי ספק! זיתים שחורים מוסיפים טעם מהמם ומעט מריר לפשטידה.

איך לאחסן את הפשטידה לאחר ההכנה?
לאחר שהפשטידה מתקררת לחלוטין, תוכלו לאחסן אותה במקרר בכלי אטום למשך 3-4 ימים.

האם אפשר להקפיא את הפשטידה?
כן, אפשר להקפיא את הפשטידה לפרק זמן של עד חודש. פשוט עטפו אותה בניילון נצמד והכניסו להקפאה.

מה ניתן לעשות אם יש רגישות לגלוטן?
ניתן להשתמש בקמח תופח ללא גלוטן ולהכין את הפשטידה במשוך כמו במתכון המקורי.

האם מתאים לשימוש בשמן אחר במקום שמן זית?
כן, אפשר להשתמש גם בשמן קנולה או שמן חמניות, בהתאם להעדפותיכם.

מקווה שהמתכון הזה יתפוס אתכם כמו שתפס אותי! הכינו ושתפו את החוויה שלכם ברשתות החברתיות והפיצו לחברים. קדימה, תעבדו קצת במטבח ותהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *