פשטידת תירס קוטג טעימה שמשגעת את כולם
"`html
פשטידת תירס קוטג' מדהימה וממכרת
בתחום הקולינריה, יש כמה מנות שפשוט אי אפשר לעמוד בפניהם, והפשטידה הזו היא אחת מהן! תחשבו על זה לרגע – כשאתם נכנסים הביתה אחרי יום ארוך וקצר, הריח של פשטידת התירס הקוטג' הנימוחה מתפשט בכל הבית, וכולם מתאגדים למראה החם והמשגע הזה. כשאתם פורסים את הפשטידה, החום הנפלא משחרר את האדים, והטעם – וואו, מדובר כאן באוכל נעים, אוחז ומנחם. פשטידת תירס קוטג' הזו היא לא סתם פשטידה, היא אגדה של טעמים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל-6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שניגש לשלבי ההכנה, נדבר על המרכיבים שיגידו לכם את כל הסודות לשמחה של כולם סביב השולחן. הכנת פשטידת תירס קוטג' היא לא מסובכת, והמרכיבים שיש לנו פה הם לא יותר מאלו שיש בכל בית!
- 400 גרם תירס מתוק מקופסה (או תירס קפוא – גם זה נפלא)
- 250 גרם קוטג' (אפשר גם רזים אם אתם דואגים לקו החג)
- 3 ביצים בגודל בינוני
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 1 כוס קמח (או קמח ללא גלוטן מיוחד)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון (אם אתם אוהבים את הטעמים הים תיכוניים)
- 1/2 כפית אפת סודה
- 2-3 כפות שמן זית (או חמאה בשמחה)
- אופציונלי: גבינת פרמזן או פטה קצוצה מעל
אין כמו לדעת שמה שאתם מכינים עכשיו הוא מושלם ובעיקר – הכי טעים שיש. עכשיו, אם אתם טבעוניים או דואגים לסוכר שלכם, ניתן לחליף את הקוטג' עם טופו רך, את הביצים עם מחית פשתן או אגוזים טחונים. הכל אפשרי, והפשטידה תצא מדהימה בכל מקרה!
שלבי ההכנה
וכעת, הקטע המרגש – הגיע הזמן להכנת הפשטידה המעלפת הזו! תעקבו אחרי השלבים הבאים, ותראו איך בשניות תקבלו מנה מפנקת!
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בבאול, מערבבים את התירס עם הקוטג' ויוצרים תערובת אחידה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומערבבים שוב.
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עד שהן נראות רכות ונפוחות.
- הוסיפו את הביצים לתערובת עם התירס והקוטג' וערבבו בעדינות.
- כעת מוסיפים את הקמח, המלח, הכמון ואפת הסודה ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
- שמים את השמן בקצה תבנית מתאימה ומחממים למשך 5 דקות בתנור.
- לאחר מכן, יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 40-45 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.
- מוציאים, מחכים כמה דקות וחותכים לסטים משגעים.
תשמעו, אני ממליץ לכם לקחת את הזמן, ליהנות מהתהליך, ולהרגיש איך הטעמים מתאספים למנה אגדה. אחרי שהפשטידה מוכן, החיים שלכם משגעים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
מאכזב כשאין תוספות! אפשרויות השדרוג של הפשטידה הן אין-סופיות! אתם יכולים להוסיף לה עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, שמיר או בזיליקום לפינוק מרענן. גבינת פרמזן למעלה תיתן לכם את הקרנצ' המיוחד שבוודאי יסחוף כל טעם. אם אתם אוהבים חריף, למה לא להוסיף כמה קוביות של פלפל חריף או רוטב חריף? לכו על זה!
שאלות ותשובות
האם הפשטידה מתאימה לצמחונים?
כן! פשטידת תירס קוטג' נהדרת לצמחונים. פשוט משאירים את הביצים והשימור עמדות ולא מוסיפים בשר.
מה אם אני רגיש ללקטוז?
אנו ממליצים לכם להשתמש בקוטג' בגרסה ללא לקטוז או טופו רך – זה יהיה כל כך טעים!
מה ניתן לשים במקום קמח?
שימוש בקמח תפו”ח או קמח ללא גלוטן הוא פתרון מצוין לפשטידה נימוחה!
מה עושים עם שאריות הפשטידה?
שאריות פשטידה מצוינות למחרת, או בבוקר עם גבינת שמנת גזרים.
האם ניתן להקפיא פשטידת תירס קוטג'?
אפשר מאוד! הפשטידה שומרת על איכותה גם בהקפאה. מתאימה גם להפשרה – והטעם נשמר!
כמה זמן אפשר לשמור את הפשטידה במקרר?
הפשטידה תישאר טובה במשך 3-4 ימים במקרר.
האם זה פתרון טוב לאירוח?
בהחלט! פשטידת תירס היא פיצוי קל ואחלה לזרוק על השולחן של האורחים שלכם!
האם זה מתאים לדיאטה?
בהחלט, במיוחד אם אתם מחליפים את הקוטג' בגבינת שמנת רזה ומפחיתים את הקמח.
כיצד ניתן להפוך את הפשטידה לחריפה?
שמים חלקי פלפל ירוק חריף בקערת התערובת – וזה מעלף!
מה ניתן להגיש לצד הפשטידה?
כאשר מגישים את הפשטידה, תוספות של סלט ירקות רענן או עסקיות למנה עיקרית מצליחות להפוך את ארוחתכם למשגעת לחלוטין!
אז מה אתם מחכים? פשטידת תירס קוטג' שלכם מחכה, תשתפו את המתכון ברשתות החברתיות שלכם ותפנקו גם את חבריכם! תודו לי אוחר כך!
"`
כתיבת תגובה