פשטידת תפוחי אדמה ופטריות ניקי ב – מתכון מנצח!

פשטידת תפוחי אדמה ופטריות ניקי ב – מתכון מנצח!

פשטידת תפוחי אדמה ופטריות ניקי בגרסה המושלמת שלה

רגע, האם אתם מוכנים לחוש את התענוג שבפשטידת תפוחי אדמה ופטריות? מדובר במנה שעושה נפלאות בבתים רבים, מכניסה את כל המהות והחום לבית, ומאחוריה יש לא רק מתכון אלא גם סיפור. הסיפור שלנו הוא על אישה בשם ניקי, אשר בגידול ילדים ובישול בבית עשתה מתיאורות משובחות לקראת כל אירוע, ולפשטידת הפטריות שלה היה מקום מרכזי בשולחן.

במהלך השנים, הפשטידה הזו השתדרגה, הוסיפה טעמים וניחוחות, ועכשיו זה הזמן לחשוף את המתכון המדהים, הממכר והאגדי של פשטידת תפוחי אדמה ופטריות ניקי בגרסה המשגעת ביותר!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • סך הכל זמן: 1 שעה ועשרה דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, בואו נצלול אל תוך הרשימה של המרכיבים שמביאים את הפשטידה הזו לרמות חדשות של טעם ונפלאות.

  • 600 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 250 גרם פטריות שמפיניון קצופות דק
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת (או גבינת צאן, אם רוצים לחלוב טעם נוסף)
  • 2 כפות קמח (אפשר קמח שקדים לגרסה דלת פחמימות)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית שטוחה של כורכום (אם בא לכם קצת צבע מעבר לטעם)
  • 1/4 כפית שטוחה של כמון
  • שום קצוץ (לפי הטעם)
  • שמן זית לטיגון

אפשרויות חלופיות

אין בעיה אם אתם רוצים להתאים את הפשטידה לצרכים שלכם! אפשר להחליף את גבינת הפטה בגבינת סויה לגרסה טבעונית, או להשמיט את הבצל למי שאוהב טעמים פחות חמוצים. הפשטידה הזו משגעת גם בלי גלוטן, אפשר בהחלט לוותר על הקמח ולהשתמש בנשיאים טבעיים כמו אגוזי לוז, או קמח קוקוס. תנו לדמיון שלכם לרוץ, אי לכך אתם תיהנו במגוון טעמים!

שלבי ההכנה

התהליך להכנת פשטידת תפוחי האדמה ופטריות ניקי הוא קל ופשוט, ולפי ניסיוני, סביר להניח שתרצו להכין את זה שוב ושוב. אז בואו נראה כיצד עושים זאת.

  1. בשלו את תפוחי האדמה במים רותחים במשך כ-10 דקות, עד שהם מתרככים.
  2. הוציאו את תפוחי האדמה מהמים, והניחו להם להתקרר.
  3. בהתאם לרצון שלכם, טגנו את הבצל עם מעט שמן זית והמתינו עד שיתקבל צבע זהוב.
  4. הוסיפו את הפטריות וטגנו יחד עד שהן מתרככות ומתחילות להשחים.
  5. בקערה גדולה, ערבבו את תפוחי האדמה הקולפים, הבצל והפטריות המטוגנות.
  6. הוסיפו את הביצים, גבינת הפטה, הקמח, המלח והתבלינים וערבבו עד שהתערובת אחידה.
  7. שמן מעט תבנית אפייה ויוצרים מעין פשטידה שטוחה משילוב של התערובת שהכנתם.
  8. אפו בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות, עד שהפשטידה משגעת ויפה.

לאחר שהפשטידה יוצאת מהתנור, תנו לה להתקרר בחצי שעה נוספת. המהלך הזה מאפשר לטעמים להתייצב ומאשר את התמזגותם!

תוספות או שדרוגים אפשריים

לא רק הפשטידה הזו היא אגדה, אלא גם מה שאתם יכולים להוסיף לה. תאמו את הפשטידה עם:

  • רוטב טחינה עם לימון, למי שאוהב טריות.
  • סלט ירקות מרענן בצד שיהפוך את הארוחה לבריאה יותר.
  • חריף! תוכלו להוסיף קמצוץ של פפריקה חריפה או חצי פלפל חריף במידה ואתם רוצים גם רמז של קיק.

שאלות ותשובות

מה לעשות אם אין לי פטריות בבית?
אתם בהחלט יכולים להכין את הפשטידה רק עם תפוחי האדמה. זאת פשטידה שנותרת מושלמת גם כך.

האם אפשר להקפיא את הפשטידה?
בוודאי! אתם יכולים להקפיא את הפשטידה לאחר שהיא מתבשלת, ולחמם אותה במיקרוגל או בתנור כאשר תרצו.

האם יש טיפים להקלה על השלב ההכנת הפשטידה?
כמובן! אפשר לגזוז את זמני ההכנה על ידי שימוש בתפוחי אדמה קפואים או בתחליפים מוכנים.

למה חשוב להמתין לפני שפורסים את הפשטידה?
זה קריטי על מנת שהטעמים יתייצבו והמנה לא תתפרק לכם לידי רסיסים באכילה.

האם המנה מתאימה לילדים?
בהחלט! ילדים יאהבו את המרקם הנימוח והטעמים המגוונים.

מה עדיף, לשים פטריות מלמעלה על הפשטידה או לערבב אותן?
הכל תלוי בטעם האישי! המלצה שלי היא לערבב וגם להניח מלמעלה כדי ליהנות מכל העולמות.

האם אני יכול לשים במקום גבינת פטה גבינה צהובה?
כמובן! גבינת מוצרלה תיתן טעם נוספות וקצת מליחות, ובאמת תעלוף את הקהל.

האם צבע הטחינה משנה את טעם הפשטידה?
לא, אבל יש משקל לצבעים שקרובים יותר לטעמים כמו פול וחלבה. טחינת שקדים מוסיפה ליופי ובעיקר לטעימות!

מה הצעתכם לשדרוג נועז יותר?
הוסיפו עגבניות מיובשות או זיתים בתערובת ותתפלאו לשדרוג הטעמים!

זוהי אחת הפשטידות האגדיות והטעימות שיש. אנחנו ממליצים לכם לשתף את המתכון הזה כל כך, תעבירו אותו לכל החברים שלכם! תיהנו ותישארו מעודכנים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *