קציצות הודו אלוהיות שמתאימות לכל ארוחה

קציצות הודו אלוהיות שמתאימות לכל ארוחה

קציצות הודו אלוהיות שמתאימות לכל ארוחה

אז אתם מוכנים לגלות את הסוד הגדול שאמא וסבתא שלנו שמרו היטב כל השנים? הקציצות הודו האלוהיות שלנו שהופכות כל ארוחה לחגיגה אמיתית! יש בהם משהו שאפילו הלויתן ממעמקי הים היה מעדיף להפסיק לצלול ולשחות כדי לטעום מהן. אנחנו מדברים על הקציצות הכי טעימות שיש, שיגרמו לכם ללקק את האצבעות ולבקש מנה שנייה!

זמן הכנת המתכון

• 45 דקות

• רמת קושי: קל

• מספיק ל-4-6 מנות

המתכון המופלא הזה גם קל להכנה וגם ממכר בטירוף! לכל אחד יש סוד קטן בקציצות – תבלין סודי, דרך מיוחדת לטחון את הבשר, או אולי מרקם עדין ומושלם שאי אפשר לעמוד בפניו. היום נגלה לכם את כל הסודות שלנו, כולל הסיפור שמאחורי כל רכיב וכל שלב.

הרכיבים הדרושים

בואו נתחיל במרכיבים. שימו לב, כל רכיב כאן נבחר בקפידה כדי להבטיח שהקציצות יצאו מושלמות:

• 500 גרם חזה הודו טחון טרי – הידעתם? בשר הודו הוא דל שומן, עשיר בחלבון ומכיל פחות קלוריות מהעוף הרגיל!

• 1 ביצה גדולה – מטרתה להחזיק את כל המרכיבים יחד ולהוסיף מרקם אוורירי לקציצות.

• 1 בצל גדול, קצוץ דק – למה בצל? כי הוא מוסיף מתיקות עדינה וטעם עשיר לכל ביס.

• 3 שיני שום כתושות – שום זה הטעמים החיים! הוא נותן לקציצות טעם מופלא וריח שישגע את כל הבית.

• 1/2 כוס פירורי לחם – הם סופגים נוזלים ושומרים על הקציצות המדויקות בדיוק כמו שצריך.

• 1 כף פטרוזיליה קצוצה – להוסיף טוויסט ירוק ורענן לקציצות.

• 1 כף שמן זית – השמן נותן קציצות נימוחות שמשפרות את הטעם והמרקם.

• תבלינים: 1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית כמון (כל תבלין נבחר בקפידה כדי להביא לכדי הפרופורציה המושלמת בין כל הטעמים).

זכור להתאים את המרכיבים לצרכים האישיים שלך. אפשר כמו כן להוסיף שדרוגים כמו פלפלים קלויים, כרובית מגוררת או גזר.

שלבי ההכנה

חשבתם שזה מסובך להכין קציצות מדהימות שכאלו? תחשבו שוב! הנה הדרך הקלה והמהירה:

1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה עם ידיים נקיות או עם כף עץ. מערבבים עד לתערובת אחידה.

2. יוצרים כדורים בגודל אחיד (בערך בגודל של כדור פינג-פונג).

3. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני גבוה.

4. מטגנים את הקציצות מכל צד עד שהן מזהיבות ופריכות.

5. מניחים את הקציצות על מגבת נייר לספיגת שמן עודף.

6. אפשר גם לאפות את הקציצות בתנור מחומם ל-180 מעלות למשך 20-25 דקות עד שהן עוצרות טיפת דם ונאפות במלואן.

מרכיבים חלופיים ושדרוגים

לא נתנו לכם די מוקדם את הסודות? אז הנה עוד טוויסטים והצעות לשדרוגים שתוכלו להתנסות בהם. רוצים גרסה טבעונית? משתמשים בטופו מתובל במקום הבשר והביצה.

• ללא גלוטן? מחליפים את פירורי הלחם בקינואה מבושלת או קמח שקדים.

• רוצים קציצות יותר חריפות? הוסיפו פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק.

• להעשרת הטעמים ניתן להוסיף פרוסות דקיקות של בננה צעירה מטוגנת – כן, כן, קראתם נכון!

הקציצות מדהימות גם כבסיס לסלט ירוק מרענן.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בבשר אחר לקציצות?

בודאי! אפשר להשתמש בבשר בקר טחון או אפילו בעוף. פשוט חשוב לוודא שהבשר טרי ושומני למדי.

אפשר לטגן את הקציצות במעט שמן?

כן, אפשר! אני משתמשת בשמן זית כדי להוסיף טעם עשיר. אפשר להשתמש גם בשמן קנולה או שמן קוקוס.

איך לוודא שהקציצות לא יתפרקו בזמן הטיגון?

הביצה ופירורי הלחם עוזרים להחזיק את הקציצות יחד. מערבבים היטב את התערובת כדי לוודא שאינם מתפרקים.

אפשר להקפיא את הקציצות?

כן! מקפיאים את הקציצות כשהן כבר מטוגנות או אפויות. כשאתם רוצים להשתמש בהן, פשוט מחממים שנית בתנור או במחבת.

מה להגיש לצד הקציצות?

פטאטות בתנור, סלט טרי, אורז לבן, או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים. האפשרויות בלתי נגמרות!

האם ילדים יאהבו את הקציצות?

בטח! בהתאם לטעם הדור הצעיר, אפשר להוריד בכמות התבלינים או להוסיף קצת סוכר חום לתערובת.

יש מצב להכין את הקציצות על המנגל?

בהחלט! עכבים את הקציצות מעט גדולות יותר וכמות קטנה של לחם לעשן.

איך לשדרג את הקציצות לאירוח?

פנים אם יש לך רוטב פריסטור במיוחד לקציצות הללו. או הגשתם בכיכי פסטות יביס הופוה בריבית.

האם יש טיפ כדי לקבל קציצות עסיסיות יותר?

כן, הוסיפה חצילים מגוררים לתערובת שומרת אותן עסיסיות ורכות.

אפשר להכין גרסה בריאה יותר?

בטח! משתמשים בקינואה למשל! ומטגנים בפחות שמן!

סיימנו עם הכתיבה! עכשיו הכניסו את נפשכם למטבח והכינו את הקציצות הודו האלוהיות – אמא תשמח, סבתא גאה שתהיה וגופכם ירקוד משמחה. לא לשכוח לשתף את המתכון לכל מי שאתם אוהבים, מרגישים האהבה במנה הזאת!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *