קציצות עוף מטוגנות שמתמכרים אליהן מהרגע הראשון
דמיינו את הריח שעולה מהמטבח כשהקציצות שלנו משתזפות במחבת. מועט האוכל שאנחנו אוכלים מריח כל כך מגרה ומושלם כמו קציצות עוף מטוגנות. עכשיו, קחו את זה, הורידו את המחבת ל-180 מעלות ותתחילו לתוך המסע הקולינרי הבא: המתכון הזה לא פחות מאגדי!
זמן הכנת המתכון
– כ־45 דקות
– רמת קושי: בינונית
– מתאים ל-4 אנשים
נתחיל עם התיאור הכי מדהים שיש: אלה לא קציצות עוף רגילות. הן פריכות מבחוץ, רכות ונימוחות מבפנים, ומלאות טעם שכדאי לכם לדמיין כבר עכשיו. כאן נעבוד עם רכיבים שיהפכו את הקציצות שלנו לממכרות ומשגעות כל חוש בנו. הכינו את עצמכם לחוויה טעימה של פעם בחיים!
הרכיבים הדרושים
− 500 גרם חזה עוף טחון
− 1 ביצה
− 1 כף פירורי לחם
− 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
− 1 בצל קטן מגורד
− 2 שיני שום כתושות
− 1 כפית מלח
− 1/2 כפית פלפל שחור טחון
− 1/2 כפית כמון טחון
− שמן צמחי לטיגון
שימו לב: אם אתם רוצים רעיונות נוספים, ניתן להוסיף גם כף קטנה של חרדל, מעט פפריקה מתוקה או חצי כפית זעתר כדי ליהנות מלא ומלא טעמים משתנים שמפיחים חיים בכל קציצה וקציצה.
שלבי ההכנה
כדי להתחיל, נערב היטב את חזה העוף הטחון עם הביצה, פירורי הלחם, הפטרוזיליה, הבצל המגורד והשום הכתוש. חשוב להקפיד על ערבוב יסודי כך שהטעמים ישתלבו בצורה מושלמת יחדיו. תחשבו שאתם יוצרים פסיפס של טעמים – כל חלק וחלק חייב להשתלב בצורה סימטרית ומלוטשת.
1. קחו קערה גדולה ותשימו בה את חזה העוף הטחון.
2. הוסיפו את הביצה וערבבו עד שהיא נטמעת היטב.
3. הוסיפו את פירורי הלחם, הפטרוזיליה, הבצל המגורד והשום הכתוש.
4. תבלו במלח, פלפל שחור וכמון, וערבבו הכל יחד עד שהעיסה אחידה.
5. צרו כדורים קטנים מהעיסה, דחפו בעדינות עד לקבלת צורה של קציצה שטוחה.
6. חממו שמן צמחי במחבת גדולה על חום בינוני-גבוה.
7. טגנו את הקציצות במחבת עד שהן מקבלות צבע זהוב ויפה מכל צד, כ-4-5 דקות לכל צד.
8. הוציאו את הקציצות מהמחבת, הניחו על נייר סופג לספיגה עודפת של שמן.
9. הגישו חם לצד סלט רענן או כמנה עיקרית לווה.
ניתן גם לעשות שדרוג טבעוני לרכיבים האלו! החליפו את העוף בטופו מתובל ומרוסק, ואת הביצה ברסק תפוחים או חלבון צמחי אחר.
שאלות ותשובות
האם אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן?
בהחלט! אפשר לאפות את הקציצות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס עד שהן מזהיבות (כ-20-25 דקות). האפייה הופכת את המנה לבריאה וגם משאירה פחות לכלוך במטבח.
כמה שווה להוסיף פטרוזיליה?
פטרוזיליה מוסיפה טעם מרענן ומעט מריר שמשתלב בצורה מדהימה עם שאר התבלינים. זה לגמרי אופציונלי, אבל מאוד מומלץ לחוויית טעימה משולבת.
האם אפשר להקפיא את הקציצות?
כן! ניתן להכין את הקציצות ולהקפיאן לפני הטיגון או האפייה. באופן זה, כשהחשק לקריספי מכה, תוציאו מהמקפיא וטגנו להנאתכם.
האם אפשר להוסיף ירקות לתוך העיסה?
כמובן! שילוב של ירקות קצוצים דק כמו גזר, זוקיני או פלפלים מוסיף צבע וטעם משגע לכל קציצה.
מה עושים עם שאריות?
אם נשארו לכם קציצות, שמרו במקרר בתוך קופסה סגורה עד 3 ימים. ניתן לחמם מחדש בתנור או במיקרוגל.
איך לשמור על הקציצות רכות מבפנים?
ערבוב נכון וטעינת הקציצות ברטיבות של הביצה והבצל המגורד שומרים על מרקם נימוח מבפנים.
באיזה סוג שמן מומלץ להשתמש לטיגון?
עדיף שמן צמחי כמו שמן קנולה או שמן חמניות – הם נשארים יציבים בטמפרטורות גבוהות.
האם חייבים להשתמש בכמון?
לא חייבים. כמון מוסיף טעם מזרח רציני, אך ניתן להחליפו בקלות בתבלינים אחרים שתואמים את הטעם האישי שלכם.
אפשר לחלום שנהפוך את הקציצות לחלק מתפריט דיאטתי?
אם תבחרו באפייה בטוח שהתשובה היא כן! הקציצות שלכם יהיו דלות בשומן ועדיין ישמרו על טעמן מעלף וללקק את האצבעות.
אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות, ולספר לחברים כמה הוא הופך כל מטבח למקום האגדי ביותר שיש!
כתיבת תגובה