קציצות פרסיות במתכון סודי ולוהט!
"`html
קציצות פרסיות
אתם מתיישבים לארוחה משפחתית ופתאום מתחשק לכם דחוף משהו שמזכיר את טעם הבית, את הסקנדלים המרגשים של סבתא או אולי של אמא? אז איך יוצא שדווקא קציצות פרסיות הן מה שמקפיץ אתכם ישר למעמד העל מלכתחילה? זה כנראה בגלל שהן מדהימות, ממכרות, ובעיקר, הכי טובות שיש! ובכן, אנחנו כאן כדי לגלות לכם את המתכון האגדי הזה, מתכון שלא תשכחו לעולם. אז התכוננו לפצצת טעמים שלא תשאיר לכם מקום לספק!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות מתכון מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
לאחר שהבנו את הכמויות ואת הזמן המוקדש למנה הזו, הגיע הזמן לעצור רגע, להביט במקרר ובארון ולראות אם יש לנו את כל מה שצריך כדי להכין את הקציצות המעלפות האלו. אז מה צריך?
- 500 גרם בשר טחון (אפשר גם בשר הודו לטבעונים)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיניים שום, קצוצות
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס נענע קצוצה (לרענון נוסף)
- 1/2 כוס אורז מבושל (שיהיה נעים ולא דביק)
- 2 ביצים
- 1/2 כוס קמח (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן זית ו/או שמן סויה לטיגון
אם אתם באמת רוצים לשדרג את הקציצות, ניתן להוסיף לתערובת גם כמון או תערובת תבלינים פרסית מוכנה, זה שדרוג מדהים שנותן טוויסט מעניין!
שלבי ההכנה
כעת, הגענו לחלק ההכנה – זה החלק שבו אתם תיהנו ותראו איך כל החומר הזה מתלכד יחד לקציצות מטריפות. בואו נתחיל!
- מחממים מעט שמן זית במחבת על חום בינוני.
- מטגנים את הבצל והשום עד שהם שקופים.
- מעבירים את הבצל והשום לקערה בינונית ומניחים לה להתקרר.
- מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, הפטרוזיליה, הנענע, האורז, הביצים, הקמח, המלח והפלפל.
- לשים את התערובת היטב עד שהתערובת אחידה.
- יוצרים קציצות בגודל קנלוני (או בגדלים שאתם אוהבים, אם בא לכם לגוון).
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.
- מסננים את הקציצות על נייר סופג כדי לסלק עודפי שמן.
והנה, אתם עם קציצות פרסיות מדהימות שהרגע הכנתם! ריחם עוטף אתכם כמו שמיכה חמה שזכרתם מהילדות, והטעמים? פשוט מעלפים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
שדרוגים אפשריים לקציצות שלכם יכולים להיות מגוונים. לדוגמה, תוכלו להגיש אותן עם:
- סלט ירוק מרענן, שיהיה קונטרסט טוב לטעמים העשירים של הקציצות.
- טחינה או רוטב יוגורט לימוני, אשר ישדרגו כל ביס.
- פיתות או לחם שטוח טרי, כדי לשמור על האווירה המזרח תיכונית.
כל אלה ינעימו את הארוחה והקציצות יהפכו להיות צד מרכזי שיש לו מקום על השולחן בכל ארוחה משפחתית!
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי בשר טחון?
אנחנו ממליצים על שימוש בבשר הודו או חזה עוף טחון. זה שומר על מראה קליל וטעים, ולא פחות ממושלם.
אפשר להכין קציצות פרסיות מאורז בלבד?
בהחלט! ניתן להכין קציצות מצמחי ירקות בלבד או קציצות כמוהן שמבוססות על קטניות כמו גרגרי ניחושת או עדשים.
האם ניתן להקפיא את הקציצות?
כמובן! זה מושלם כשאתם רוצים לחסוך זמן – פשוט הקפיאו את הקציצות אחרי הבישול ותהנו מהן בכל עת.
מה עושים אם התערובת יוצאת רטובה מדי?
אם אתם מרגישים שהתערובת לא מתאימה, הוסיפו קמח בהדרגה עד שהממרח מקבל מרקם טוב.
כמה זמן אפשר לשמור קציצות פרסיות במקרר?
הקציצות שלכם יכולות להחזיק במקרר עד חמישה ימים, אבל בידקו שתשמרו אותן בקופסה אטומה.
אפשר לשנות את התבלינים?
בוודאי! כל אחד יכול לשחק עם התבלינים לפי הטעם האישי שלו – זה יכול להיות אגדי.
האם יש לכם טיפים להצלחת הקציצות?
חשוב לא להשתמש ביותר מדי קמח, כדי שהקציצות לא יצאו קשות מדי. מתכון מעניין יכול גם לכלול אגוזים קצוצים בשביל פריכות נוספת.
מהי הדרך הכי טובה לטגן את הקציצות?
שימוש בשמן זית או שמן סויה על חום בינוני-גבוה מבטיחה שהן יהיו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים.
מה אפשר לעשות עם הקציצות לאחר הבישול?
לא רק שאפשר להגיש את הקציצות ישר, ניתן לשים אותן מעל פסטה, בסאות ברוטב עגבניות או לכלול אותן בסלט גדול.
האם ניתן להכין את הקציצות ללא ביצים?
בהחלט! אפשר להשתמש בגרסה טבעונית על ידי הכנת "ביצה" מקשיו מעוכלים עם מים או פירות.
ועכשיו, כשהקציצות שלכם מוכנות והניחוחות משתלבים במטבח, אתם מוזמנים לשתף מתכון מדהים זה עם חברים ובני משפחה וליהנות! תעשו חיים!
"`
כתיבת תגובה