קרפ מלוח מתכון מפתיע שלא תוכל להפסיק לאכול!
קרפ מלוח מהגיהינום – מתכון קלע לחיך
לנו, שאוהבים טעמים מתקיימים, לשנינו קרפ מלוח יכול להיות באותו רגע של נחת והשקעה. דמיינו את הצליל הנעים של הבצק משתף פעולה עם המחבת, את שני הצדדים מתאחדים עם תחושת זהב, הרבה יותר ממכנסיים לבנים. שישה טעמים, המון תוספות אפשריות – אי לכך, מדובר במנה שמציעה חוויה נפלאה שאינה נגמרת. כשאתם מגלים את המתכון המדהים הזה, תתחילו לתכנן כבר אירוח, או אולי לדאוג לעצמכם לשישי בערב. כאן אנחנו מתכוונים למשהו מעלף, ואם נגענו בשום דבר שהוא משגע, דעו שזה משקרה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נאסוף כל מה שאנחנו צריכים כדי להכין את הקרפ המושלם. כמו שאומרים אצלנו, "כשהכל יחד, מקבלים את הנפלא ביותר". מרגע שנשמע את הצפצוף של התרמוסטט, ממשיכים לצלול לתוך הקולינריה.
- 250 גרם קמח (עדיף קמח חיטה מלא)
- 2 ביצים גדולות
- 500 מ"ל חלב (או חלב צמחי למשפחה הטבעונית)
- חצי כפית מלח
- שום כתוש – כשני שיניים (זה תלוי כמה חביבות שלכם כלניות)
- מבחר תוספות: גבינת פטה, תרד, פטריות, זיתים, עגבניות מיובשות
- שמן זית או חמאה לטיגון
- סלט ירקות פשוט בצד (מומלץ על הרעננות)
מרכיבים חלופיים
אצל חלקנו יש נטיות שונות. בשביל זאת, אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן, או להחליף את החלב בחלב סויה או שקדים. גבינת פטה יכולה להחליף את עצמה בגרסה טבעונית מבית מגזרי חלב והתרד וירקות טריים משתלבים לחדש ולאותנטי.
שלבי ההכנה
וכעת, מהשלב הראשון ועד שתקלעו את הקרפ המושלם שיהפוך לחוויה מושלמת אצלכם בבית.
- נכניס את הקמח לקערה, נוסיף את הביצים והמלח ואז נפעל עם חלב באופן מתון – נערבב עד שהתערובת חלקה.
- נניח לתערובת לנוח במשך 15 דקות. כן! החבר'ה אמרו "תנשמו".
- נחמם מחבת על חום בינוני, עם מעט שמן זית או חמאה.
- נשפך מתערובת הקרפ עם לקקן, נסובב את המחבת במהירות – יוצר עיגול דק. זה הטריק ההולנדי!
- נבשל 2-3 דקות עד שהקרפ משנה צבעו.
- נשמור אותו על צלחת ונחזור על התהליך עד שייגמר הבצק.
- לתוך כל קרפ, נוסיף את התוספות שלנו, נוסיף ירקות והכל.
- נסגור כמו חצי עיגול טעים ונשיב למחבת לכמה דקות נוספות.
- נגיש עם סלט ירקות צרפתי בצד.
איך אפשר לשדרג את הקרפ?
יש לא מעט תוספות שאפשר לשלב למשל: קמצוץ גבינת מוצרלה מלמעלה, רוטב עגבניות מתובל ליד, או רוטב פסטו – מה פתרון לא ייפול!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הבצק מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הבצק יום לפני ולהשאיר במקרר. רק זכרו לערבב שוב לפני השימוש.
מה ההבדל בין קרפ צרפתי לקרפ מלוח?
קרפ מלוח בדרך כלל מכיל טעמים נוספים כמו גבינות, ירקות וטעמים נוספים, בעוד שקרפ מתוק מתמקד בסוכר, פירות וריבות.
אילו גבינות כדאי לשים בקרפ?
גבינת פטה, מוצרלה, גבינת פרמזן ואם רוצים טוויסט נוסף – גבינת רוקפור.
איך אוכל להפוך את זה למנה צמחונית?
נכון. פשוט תבחרו את התוספות ללא בשר או חמאה ותקבלו קרפ טבעוני טעים שאף צמחוני לא יסרב לו!
האם יש זמן מומלץ לאכול קרפ?
מי צריך זמן? נחשב לי שגם בבוקר, צהריים, לערב או סתם בלאק-אאוט.
מה המנה המושלמת לצידה?
סלט ירקות מרענן, שגם יחתוך את השומניות של הקרפ וגם יעשה עבודה יפה בשולחן.
האם קרפ אפשר לאכול למחרת?
כן ועדיין יש את העניין של טיגון מחדש, אפשר גם לאכול את הקרפ בצורה של סנדוויץ'.
האם צריך לערבב את הבצק שוב בזמן הטיגון?
אם הוא ישב מעט זמן על השולחן, טוב לערבב שוב כדי שהקמח יתפזר מחדש.
נצטרך לשים יותר מלח אם נוסיף גבינה?
נכון! כי הגבינה בדרך כלל מלוחה, קומו עם הכמות המילולית.
האם ניתן להfreeze את הקרפ?
אפשר! שימו את הקרפים בין נייר פרגמין כדי שלא ידבקו. יש להפשיר ולחימום כשהם מוכנים לאכילה.
אז כך, אנחנו פותחים קובץ זמן נוסף ומגלים כמה זה קל, מהיר ומפנק להכין קרפ מלוח. אל תשכחו לשתף את המתכון המקסים הזה ברשתות החברתיות שלכם, אולי גם לספר לחברים על מה שחוויתם במחבת! בואו נפיץ את האהבה בקולינריה!
כתיבת תגובה