שניצל טופו המתכון שישנה את חווית האוכל שלכם
שניצל טופו מדהים במרינדה סודית
האם אי פעם חשבתם על שניצל טופו? לא? טוב, אז הגיע הזמן לשנות את זה! השניצל הזה הוא מה שהיינו מגדירים כאגדי. הוא לא רק טעים באופן בלתי נתפס, אלא גם קל מאוד להכנה, ומה שנחמד יותר, הוא יכול להפוך לכל ארוחה טעימה ומרשימה שתוכלו להגיש לאורחים או לחברים. אז שחכו על שניצלים העשויים מבשר, כאן מתחיל ההרפתקה הבריאה והמהנה שלכם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- כמות מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
בשניצל טופו שלנו, אנו משתמשים במגוון רחב של רכיבים שמספקים טעמים מדהימים ואווירה משגעת:
- 500 גרם טופו קשה, מסונן ולחוץ
- 1/2 כוס קמח תפו”ח
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/2 כוס שומשום
- 1/2 כוס חלב סויה (או כל חלב צמחי אחר)
- 2 כפות סויה
- 2 כפות מים
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית מלח ו1/4 כפית קימל (אופציונלי)
עכשיו, אם אתם רוצים לנסות גירסה טבעונית לחלוטין, אתם יכולים להחליף את החלב הסויה במים או בחלב דגנים אחר. השקלה של הטופו יכולה לשדרגו אותו עוד יותר, עשו זאת ע"י הוספת תיבול כמו שום בצל לתוך המים שעל הטופו שלנו.
שלבי ההכנה
ובכן, בואו נתחיל עם ההכנה של הנפלאות הללו:
- במידה ולא עשיתם זאת, נסו לחתוך את הטופו לריבועים של 1 ס"מ.
- הכניסו את הטופו למים עם מלח ושום להשרות לכ-15 דקות.
- במידה והטופו היה רך, לוחצים עליו לצמצם את הנוזלים.
- בקערה גדולה, ערבבו את החלב הסויה עם הסויה, המים, הפפריקה והמלח.
- טבלו את ריבועי הטופו בתערובת הנוזלית.
- פזרו את קמח התפו”ח על טופף.
- לאחר מכן, טבלו את הטופו בפירורי הלחם ובסוף הוסיפו שומשום.
- הניחו את השניצלים המוכנים על תבנית אפייה.
- חממו את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
- טגנו את השניצלים עד שהם נראים מזהיבים, כ-3-4 דקות מכל צד.
- סננו על מגבת נייר כדי להסיר שאריות שמן.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כל אחד אוהב קצת גיוון! תוספות או שדרוגים הם הדרך הכי טובה להפוך את השניצל הזה למיוחד עוד יותר. למשל, אפשר להוסיף לתערובת הפירורים עשבי תיבול שונים – בזיליקום, אורגנו ומעט טימין. זה נותן לשניצל ניחוח מעלף במיוחד.
אחר כך, חשבו על רוטב מגניב. רוטב טחינה עם לימון יכול לשדרג את השניצל לטעמים מדהימים. ואם רוצים לשמור על הבריאות, אף אחד לא ישים לב אם תשתמשו בשמן קוקוס במקום שמן זית לטיגון. זה גם ייתן טעם מיוחד.
שאלות ותשובות
אפשר להכין את השניצל עם טופו רך? לא מומלץ. טופו קשה ייתן את הצורה והמרקם הנכונים.
איך מחזיקים את השניצלים מפני שהיו רטובים אחרי הטיגון? ניתן לשים את השניצלים על מגבת נייר כדי לספוג את הנוזלים.
אילו ירקות מתאימים לצד השניצל? סלט פריזאי או קוסקוס עם ירקות על האש מצוינים.
איך ממלאים את השניצלים? ניתן להשתמש במילוי של פטריות, תרד, וגבינת טופו מוסיפה!
האם השניצל ניתן להקפאה? בהחלט! ניתן להקפיא את השניצלים לאחר שהקפצתם אותם.
מה אפשר לעשות אם התערובת לא מצפה טוב? כדאי להוסיף עוד חלב סויה או מים לתערובת לחוד לחוויה יותר דביקה.
אפשר להכין את השניצל בתנור? כן! אפו בתנור על 200 מעלות עד שמזהיב.
כמה זמן ניתן לשמור את השניצלים במקרר? מומלץ לא יותר מ-3 ימים.
האם אפשר להכין את זה ללא גלוטן? כן! השתמשו בקמח תפו”ח ופירורי לחם ללא גלוטן.
איך יודעים אם השניצל מוכן? יש לבדוק שהשניצלים הפכו מזהיבים וקריספיים.
שניצל טופו הוא מתכון פשוט, משגע וקל, שמוסיף צבע לשולחן שלכם. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם אנשים אהובים כדי לדאוג שגם להם יהיה טעים במיוחד! תתחילו ליצור, ותהנו מכל ביס וביס!
כתיבת תגובה